Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

ezek után nem dicsekednék vele :D

44 hozzászólás

 • kisokka #18 2015. június 22. 20:19

  20
  @Ittaskőműves: "Van, akinek sikerül vele így rajzolni, van, akinek nem." Így kezdtem az egészet, melyik része nem világos?
  Amúgy honnan tudod, hogy én nem tudok rajzolni? De ami a legfontosabb, hogy kerülök én a képbe???
  Baszki, ha már nem tetszik valami, már egyből ezzel jössz, hogy biztos én nem tudok jobbat...Hát ilyen másolt szarokat nem is szeretnék, ha kívánhatnám, akkor se. Ezernyi szebb rajzot láttam már, ami az emberek saját kútfőjéből fakadt és nem Ctrl+c Ctrl+v.
  Amúgy keress rá bátran, elég sokan képesek erre. Még te magad is azt mondtad, hogy több embertől származik, akkor meg mit hábo­rogsz?
 • Ittaskőműves #20 2015. június 22. 20:25

  21
  @kisokka: mit háborgók? Azt, hogy minden posztnál ezt csináljátok, mintha ez oylan természetes dolog lenne...azért mert sokan képesek rá, nem azt jelenti, hogy minden 2. ember....és szimpla másoláshoz hasonlítani ezt....hihetetlen milyen arrogáns lenéző stílusban álltok mindenhez ezen háborgok, akármiről legyen szó, volt már, hogy elismertél valamit vagy tetszett valami? kétlem...
 • Ittaskőműves #20 2015. június 22. 20:27

  22
  @kisokka: esküszöm eléd basznék egy arcképet, 1 körben 2 pöttyel meg egy egyenes vonallal elintéznéd biztos vagyok benne, próbálj már meg lemásolni bármit is....hihetetlen tehetséges lehetsz és csak tökéletes emberek vesznek körül, akik szobrokat szarnak
 • Ittaskőműves 2015. június 22. 20:28

  23
  nincs kedvem tovább folytatni ezt a vitát tökéletes vagy az is maradsz örülj neki és vége
 • kisokka #22 2015. június 22. 20:36

  24
  @Ittaskőműves: Hány éves lehetsz, 12? Általában azok ilyen médiumok. Feküdj le inkább, későre jár.
  Ugyanazt hajtogatod végig, hogy én csináljak ilyet, mondtam egy szóval, hogy tudnám? Nem tudnám, nem is akarnám, időpocsékolás.
  Egyébiránt te kezdtél el vitatkozni, leírtam tisztán és érthetően, hogy miként vannak ezek a rajzok csinálva, te meg egyből jössz ezzel a szarral, hogy én csináljak ilyet...
  Elnézést baszkikám, ha van véleményem valamiről és van pofám megosztani.

  Elég sok dolgot el szoktam ismerni, elég sok dolog tetszik, még itt az oldalon is. Ezek a rajzok nem tetszenek, ha fejreállsz, akkor se. Úgy rémlik, hogy ezt már korábban is leírtam valahol, nehogy azt gondold egy pillanatra is, hogy csak neked szentelek túlzott figyelmet.
 • Ittaskőműves #24 2015. június 22. 20:38

  25
  @kisokka: igen 12 vagyok te meg tökéletes mondtam próbáltad már leszopni magad? nem veszed észre, hogy felesleges a szócséplés?
 • Ittaskőműves 2015. június 22. 20:40

  26
  azért hangozattaom, hogy próbáld meg, mert szerinted ehhez nem kell tehetség csak másolás az egész, közben 100%ig biztos vagyok benne, hogy meg se tudnád közelíteni ezt a szintet....akikor miről beszélünk bazdmeg másolj hülye gyerek
 • kisokka #25 2015. június 22. 20:41

  27
  @Ittaskőműves: Akkor mi a fasznak írogatsz?
 • Ittaskőműves #27 2015. június 22. 20:42

  28
  @kisokka: megegyezhetünk, hogy itt a vége, de minden további témában is, nem szeretnék a tökélességeden csorbítani
 • kisokka #26 2015. június 22. 20:42

  29
  @Ittaskőműves: Én elhiszem, hogy tudsz olvasni, de értelmezni azt biztosan nem. Ne pocsékoljuk az időt, van még mit tanulnod az általánosban. Bár ez a nyári szünet elég negatívan fog hatni a fejlődésedre.
 • kisokka #28 2015. június 22. 20:43

  30
  @Ittaskőműves: Minden további témánál majd én eldöntöm hol kezdődik és hol a vége, hová akarok hozzászólni és hová nem.
 • Ittaskőműves #29 2015. június 22. 20:44

  31
  @kisokka: okés Mr. Perfect :D szopogasd tovább :D
 • kisokka 2015. június 22. 20:46

  32
  Ostoba kölykök, életkorhoz kéne kötni a reget.
 • kléni 2015. június 22. 20:46

  33
  Jobbak vagytok mint Matula meg adri együtt. grat
 • Ittaskőműves #32 2015. június 22. 20:48

  34
  @kisokka: akkor már rég kibasztak volna téged innen :D nem tudom miket vízionálsz, de azt tudom, hogy a te fajtád egyedül döglik meg mert az átlag emberekhez nem képes lejjebb szállni, had hajoljak meg előtted yougod
 • kisokka #34 2015. június 22. 20:54

  35
  @Ittaskőműves: Vízióid neked vannak, ezt feljebb már bebizonyítottad. No comment. Én kérek elnézést, legközelebb vigyázok arra, hogy kit akarok felvilágosítani, meg hová írok véleményt a VÉLEMÉNY szekcióba.
 • kléni 2015. június 22. 20:55

  36
  De csak mert nem maradhatok ki ebből se: nincsen baj a képekkel szerintem (ez nem jelenti azt, hogy egyetértek ittassal, mert olyat én nem tennék :D)
  Másolás? Ahhoz is kell tehetség. Még ha kevesebb is, mint az egyedi, emlékezetből készített képekhez, de kell. Ezt a tudást pedig tudni kell értékelni. Aki semmiféle segítség nélkül csinál ilyet, azt még jobban értékelem, de attól még ezekben is van munka. Mellesleg még előnyös is lehet. A képek szépek, élethűek, pontosok az arcvonások. Ehhez kell annyi segítség, hogy a rajzlap alá rakják a képet, és a nagy körvonalakat felvázolják. De csak mert nem ment arrébb az orr 1 centivel, és a szemet nem rajzolta lentebb, a kép elkészítéséhez még kellhet tapasztalat, nem olyan egyszerű kiszínezni sem a körvonalak közötti helyet. Ha viszont még ennyit se használtak (nyilván nem tudhatjuk biztosra), csak egyszerűen ott volt mellettük egy fotó, azzal szerintem semmi baj nincs. Az megint csak a kép tökéletességét segíti elő, mert egy képet jobban meg lehet vizsgálni. De a modell ugyan úgy fog kinézni, mintha odaülne a rajzoló elé (amire már nem mondanád, hogy másolás, és az tök rendben lenne).
  Ettől függetlenül Ittas, az érvelésed bukott ügy. Csak mert valamit én/ő nem tud, még nem jelenti azt, hogy nem kritizálhatjuk. Ők a művészek, ők foglalkoznak a témakörrel, alkossanak ők nagyot, mi pedig elmondjuk, hogy a közzétett eredmények alapján mennyire tartjuk ügyesnek az alkotót. Attól, mert nem tudunk rajzolni, a rajzokat még tudhatjuk értékelni.
 • Ittaskőműves #35 2015. június 22. 20:55

  37
  @kisokka: eddigi munkásságod alapján senki nem kíváncsi a "véleményedre" :D túl tökéletes vagy ne próbálj mértéket állítani senkinek, mert ezt a szintet nem tudjuk megütni cry
 • koppany82 2015. június 22. 20:58

  38
  Hát itt meg mi történt? rotfl
 • kisokka #36 2015. június 22. 21:00

  39
  @kléni: Ha úgy lennék vele, hogy semmi munka nincs ebben, instant mínuszt nyomok, de nem úgy vagyok vele. Egyszerűen semmi különös nincs ebben, nem nevezném semmilyen formában művészinek. Ha ezt a kollega nem érti meg, hát így járt.
 • MJoe 2015. június 22. 21:01

  40
  Bakker! Ezeket fényképröl másolják? Azt hittem emlékezetböl nyomják. Igy elveszti a varázsát... :|
 • kléni 2015. június 22. 21:11

  41
  @kisokka: Miért, ha valami teljesen emlékezetből megrajzolja ugyan ezt a szemed láttára, abban mi érdekes lenne? Ne néhány vázlatvonal alapján ítéld már meg, hogy mi a művészet. Ezek a képek szépek, hibátlanra lettek tervezve. Más képek elrugaszkodnak a valóságtól, más módszerekkel ábrázolják az embereket/világot. Ez inkább csak kategória, és neked nem jön be az itt bemutatott. De attól még tudás kellhet az elkészítésükhöz. A készítők segíteni fogják a saját munkájukat, amikor csak megtehetik. Az évezredekkel ezelőtti festők is készítettek vázlatokat a tájról, mielőtt nekiálltak lefesteni az egészet. Ők persze hozzárakták a fantáziát is, de csak azért, mert úgy akarták (az volt jellemző). Ezek a rajzolók a pontosságot akarják, és el is érték. Továbbra is úgy hiszem, hogy egy kifestőszerű alakból (feltéve, ha tényleg használtak ilyet, mert semmivel nem tudod bizonyítani) ilyen képeket varázsolni nem kis piskóta. Különösség meg miért ne lenne benne? Pont az tűnik fel, hogy mennyire valódiaknak tűnnek a rajzok, mintha tényleg fotók lennének. Másnál a rajzoló fantáziája tűnik fel, itt meg ez.
 • kisokka #41 2015. június 22. 21:17

  42
  @kléni: Ezért nem tartom sokra ezeket a rajzokat. Én elhiszem, hogy sok órát elbasz vele, elhiszem, hogy nem egyik pillanatról a másikra csinálja meg, csak nem értem, hogy minek. Szemfényvesztésnek tartom, vagy ha úgy tetszik, parasztvakításnak. Iparszerű az egész, semmi mondanivaló, vagy "kötelező hiba" nincs benne. Mint amikor odaállítanak egy gép mellé, hogy csinálj 20ezer darab egyforma méretű rugót. Ezerszer többre értékelem azokat a rajzokat, amik nem fotorealisztikusak, vagy (ezek szerint) az itt lévők nagy részének csúnyának tűnnek.
  És ennyi, nekem nem tetszik.
 • kléni #42 2015. június 22. 21:21

  43
  @kisokka: Oké, de azért értsd meg, ez a te véleményed. Nekem tetszenek a rajzok, még akkor is, ha maradandó élményt nem nyújtanak. De számomra meg pont azért lehet értékes ez a sorozat, mert kitűnik a többi közül, szakít a mindenáron képzeletre alapuló művészi eszmével. A sok átlagos remekmű közül alig tűnik ki már 1-1, mert pont megszokott, hogy ott ilyen meg olyan módon ábrázolnak a fene se tudja hogy mit. Ezek a portrérajzok is egy stílust jelenítenek meg, amit el tudok fogadni.
 • kisokka #43 2015. június 22. 21:27

  44
  @kléni: Végig ezt hangoztatom, hogy ez az én véleményem és ebbe kell belekötni? Hát nemár...
  Volt egy haverom, akinek az volt a hobbija, hogy eljárkált haverokhoz falat festeni. De olyanokat festett, amin azt hittem beszarok. Azok olyan képek voltak, amikor beléptem egy szobába, azt hittem ott vagyok. Lehetett ez kastély, vagy a pokol bugyrai, tök mindegy, eléggé egyedien néztek ki. Ha arra te azt mondanád, hogy megszokott, akkor az meg a te véleményed. Nem értenénk egyet.
  Na azokon hetekig melózott(hozzáteszem tök ingyen, max pár sörért cserébe) és hidd el nekem a fél karom hamarább odaadnám azért a tudásért, mint ezért.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!