Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
:cool:

Adatai: 4.3 kg, 7.62 X 54mm és lövedék, kezdősebessége 810 m/s, hatótávolság 800-1300 méter!

19 hozzászólás

 • woody 2014. január 5. 09:29

  1
  #27 gondolom a puskának szól:D
 • Axel foley 2014. január 5. 09:33

  2
  az egyik legjobb puska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • andalas 2014. január 5. 11:03

  3
  ÓóóóÓÓ :love:
  Oly távol vagy, s mégis oly közel! :D
 • pier79 2014. január 5. 11:17

  4
  Barrett .50 Caliber no ez a puska :)
 • JackDancing 2014. január 5. 11:30

  5
  Nem akarok rossz lenni de miért van az,hogy úgy imádjatok az Oroszokat annyira? Birom az oldalt de nagyon televan orosz videókkal és orosz képekkel, elfelejtettétek mit is müveltek velünk az oroszok anno, én szemely szerint nem nagyon birom őket, egyebkent is a Dragunov nem olyan pontos fegyver 800 méter után férre hord ezért nem tartotik a legjobb mesterlövész fegyók közé, az M16-os is pontosan lő 800m-ig!
 • DogShit #5 2014. január 5. 11:46

  6
  @JackDancing: Gepárd? :)
 • JackDancing 2014. január 5. 12:24

  7
  DogShit Legalább :D Ami meg 12.7mm alatt van az nem mesterlövész puska az csak airsoft.
 • Gabee78 2014. január 5. 13:57

  8
  Igaza van Pier79-nek. Barrett M107, az már mesterlövész puska.
 • pepuccso 2014. január 5. 14:12

  9
  155 mm-es tankágyú - na, AAAZ a puska! :D :D :D

  viszonylag ritkán lövöldözök 800 méternél távolabb, de ammán igaz, hogy a Barrett az lehet sapka is meg a hangja ujjan ciccergetősch 450 yardrúl! De csak onnét!

  Teccenek ezek az internetről és fegyvermániás újságokból összegereblyézett infók olyanoktól, akik SOHA az életben el nem sütöttek nemhogy ilyent, de még tán légpuskát se....

  de azért ment a teccik
 • Lacaj 2014. január 5. 14:34

  10
  hejj, engem az érdekelne hogy a célkereszt különböző részei mit mutatnak, a függőleges nyílvégek a távolság és a golyó esésvonalából adódik gondolom, de a mi többi?
  16-os kép
 • pier79 #8 2014. január 5. 22:02

  11
  @Gabee78: nagyon szeretnék egyszer lőni egy Barrett -el . nem vagyok kimondottan Rambó stílusú, de úgy gondolom, örök élmény lehet egy ilyen fegyvert kezelni .... gondolom láttátok a Zöld Zóna című filmet .. na ott ilyen fegyverrel ........
 • adriai6 #10 2014. január 5. 23:46

  12
  @Lacaj: van a távolság a golyó esésének pld ha ha távol van akkor az ember feje kicsit lejeb van amennyire kell....meg ott van a mozgás ha az emberke mozog rá kell tartani és még a szelet is ki kell számolni mivel a szél elég csúnyán be folyásólja a golyó be csapódási helyét...
 • bajusznorbi 2014. január 6. 20:09

  13
  na de azért ne feledjük, hogy a SVD alapvetően támogató fegyvernek lett fejlesztve, így harctéren az AK-s csapatokat jól eltudták látni, nem kellet ott a 800-1000m lő táv sem és szintén igénytelen,nem drága, képes gyors tüzelésre, ami azért a korához képest nagyon jó kis fegyverré teszi(58ban tervezték, 63tól alkalmazzák).
 • Szerelmem a fegyver 2017. november 2. 22:18

  14
  JackDancing mi is csináltunk csúnya dolgokat, és mi lett volna ha Oroszország ellen szövetséget kötünk pár erős országgal? Akkor mi lennénk utálva
 • yust #5 2017. december 2. 14:05

  15
  @JackDancing: Szerintem azért van sok orosz dolog az oldalon, mert ott történik a legtöbb KÉPTELENSÉG :D A napokban a jútyúbon találtam német országúti videókat, na azok aztán.... 10 perc ideglelés, mert valaki kihajtott elé 100m-re, és egy gondolatnyit vissza kellett venni a gázt. Vagy valaki 2 másodperccel később kapcsolta ki az indexet, ezért a video készítőke helyben fejbelőtte volna, mert az emberiség elleni bűn! Ehhez képest az orosz videokban simán előfordulhat, hogy találsz olyat, hogy a jégen piruettező ladás belecsattan egy éppen előtte felcsapódó csatornafedélbe, majd miután a kocsija fejtetőre állt és kiágett, ő kiszáll, megrázza magát, és betér a véletlenül pont ott álló lakókocsi-kocsmába egy vodkáért, amit pont a vodka elfogyasztása közben ér meteortalálat, így fizetés nélkül távozik :D
  Amúgy lehet, hogy egyesek túlzott oroszbarátsággal vádolják az oldalt, nem hinném hogy így lenne, de ha mégis, én nem bánom... Tudom, nem kéne itt politizálni, és lehet, hogy a kommentem is törölve lesz (meg esetleg én is :( ), de az onnan elszenvedett múltbéli sérelmeink ellenére nekem is az orosz politika a szimpatikus. A "nyugat" jelenleg elpuhult, hatékonytalan bürokratákból áll, saját magát pusztítja, míg az orosz politika (még ha nem is feltétlenül jó irányú - bár ezen is lehetne vitatkozni) sokkal hatákonyabb és megteszi azt, amit úgy vél, hogy meg kell tennie, nem töketlenkedik egy döntés felett addíg, amíg már úgyis mindegy. Na... bocs a politikáért (őzikés ártatlan tekintet cad felé). Mára részemről ennyi volt...
 • kisokka #15 2017. december 2. 17:02

  16
  @yust: Ez mondjuk nem éppen így van. Sok helyzetben töketlenkednek a ruszkik is.
  Tisztán emlékszek, hogy 2000-ben, amikor elsüllyedt a Kurszk, a norvégok felajánlották a segítségüket, amivel megmenthető lett volna pár túlélő tengerész, de az oroszok csípőből visszautasították őket(utána az amcsikat is, bár azt még meg is értem). Úgy voltak vele, hogy ők ki tudják menteni a túlélőket, holott ez már az elején is nyilvánvaló volt, hogy nem fog menni. Később aztán mégis engedték a norvégeknek, hogy felhozzanak egy rakás hullát...Érdekes módon ez manapság már nem így van tálalva, pedig ez így történt, aki emlékszik rá, igazolja.
  Aztán ez csak egy példa volt, de szerintem a legsúlyosabb arra, hogy dacból képesek MÉG MINDIG a saját embereik halálát okozni.
 • Elapfe 2017. december 24. 09:38

  17
  Mindenki írja, hogy ez milyen szar, mennyire pontatlan, hogy mennyire kicsi stb. Imádjátok a különböző amcsi tankelhárító ágyúkat.... De, senki nem tudja, vagy nem gondol bele, hogy ez volt a világ ELSŐ emberre kifejlesztett mesterlövész puskája.

  A MESTERLÖVÉSZ PUSKA!

  "Az SZVD vagy Dragunov-mesterlövészpuska (oroszul: Снайперская винтовка Драгунова [Sznajperszkaja vintovka Dragunova], rövidítve SZVD), egy gázelvételes, forgózáras reteszelésű fegyver, amit Jevgenyij Dragunov tervezett a Szovjetunióban 1958 és 1963 között. Az SZVD volt a világ első, kifejezetten erre a célra épített puskája..."

  Az idő tájt az USA-ban is ilyenek léteztek még csak, sehol nem voltak még a "155 mm-es tankágyú - na, AAAZ a puska!-k...:

  "Van a gyors. Van a gyorsabb. Aztán ott van a 6.5-300 Weatherby Magnum. Ez a sebesség-démon évtizedek óta a Weatherby első új tölténye, és a bemutatásához a gyár mindjárt készített egy új puskát is - az átalakított Mark V Accumark-ot.

  A töltényhüvely nyakrészén átalakított .300 Weatherby Magnum alapján készült a 6.5-300 Weatherby, a profilja egy mini ICBM-nek felel meg és most a kereskedelemben elérhető leggyorsabb 6.5mm-es töltény. Múlt ősszel jelentették be és azóta a lőszer tekintélyes pletykát eredményezett a lövészek körében, egyenlően illették pozitív és negatív véleménnyel is - természetesen még azelőtt, hogy bárki is egyet lőtt volna vele.

  A kezdeti pletykák között elveszett minden megjegyzés, ami a Mark V Accumark-on történ változásokkal kapcsolatos, pedig ez jelképezi az első jelentős változtatást ezen az ikonszerű hosszúpuskán, amit még 1958-ban mutattak be."
 • Elapfe 2017. december 24. 09:53

  18
  És amúgy meg ő is az SVD elődjével érte el ezt..:

  Száz náci tisztet lőtt le a világ legjobb mesterlövésznője - www.origo.hu
 • ra tata 2018. május 17. 22:11

  19
  A Dragunovot a szakasz-század harcmezőn támadás és védelem fegyverének szánták,Lehetőleg ne keverjü össze más ürmérettel mert a Silka pl.nagyobb és gyorsabb.Kiváncsi lennék, hogy a Gepárd BÁRMELYIK tipusával hogy ugrálnál ki-be harcjármübe és futnál a rajod után. Löszere csereszabatos a Pkt,Pkm géppuskával,de nem szabad a torony nehézlőszerét alkalmazni. Fényjelzőssel célt jelölhet a nagyobb fegyvereknek /még a Gepárdnak is/és már a800 méteren nem is kell olyan pontosnak lenni.Egyébként ugyanugy be lehet szabályozni mint bármelyik agyon istenitett modernebb fegyvert.Optikája átlagos ember magasságára kalibrálva az oldaltarása 0.2vonásonkét.Lassabb oldaltmozgó célra 30-40 km/h még tüzelhetsz vele.Végűl akinek nem tetszik adjon le pontos lövést menetből .50-es kkaliberű puskával aminek sulya és visszarugása tönkre vágja a napod
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!