Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az egész úgy kezdődött : muter felhív, hogy baj van a telefonjával!

Na mondom a gyereknek, itt az idő, hogy megmutassuk a nagyinak az új telódat, közben lecsekkoljuk a problémát. Nekiruccantunk kocsiba vágódtunk, és átviharzottunk a zordon 10 emeletes betonrengetegbe.
- Mi a gond a készülékkel? - kérdezem mutert. Ő meg remegő kézzel előveszi a NOKIA 3100-ás 13 éves mobilkészülékét és mutatja, hogy megrepedt a széle mert elejtette. (Gondolom a 7. -ről a földszintre)
Rosszallóan nézek rá! Így kell vigyázni rá? Hát ezért kapta 13 éve, hogy most megkarcolja? Hova tart a világ így kérem? Eltelik pár év és máris megsérült a vadiúj készülék?
NEM!!!!! Nem érdekelnek a kifogások! 13 évente nem cserélünk hébe-hóba telefonokat. Mi ez már? Szórjuk a nép vagyonát? Meg miazhogy a 13 éves Nokia 3100-esnek még mindig jó az aksija, és feltöltve 3 napot is kibír még sűrű beszélgetések közepette (Legfőbb téma az unokák tápolása)!

Ingatom a fejem a (közben a gyerek hátam mögött röhög és sűrűn nyomkodja a vadiúj érintőképernyős telóját, valami lövöldözős játékkal nyomul).
Nézzük a totálkáros mobil sérüléseit: egyrészt a telefon sarka megrepedt, egyéb hibája: tökéletesen működik. - Francba!
Gondolkodom, aztán eszembe jut, hogy kb 7 éve vettem neki egy másik NOKIA-t. Kérdem az hol van?
Bogarászás a fiókokban, szekrényben, erkélyen szomszédnál (közben macska simogatás), majd előkerül egy dobozból! Zsír új!
- Nem lenne jobb ezt használni? - kérdezem
- Nem - mondja, neki ez nagyon jó, de most bántja a dolog, és lehet meg kéne csinálni inkább.
- Oké, de azért nézzünk rá a régi-új készülékre. Kicsomagoljuk a töltőjére ráhelyezzük. .. ..semmi. Az akku úgy néz ki 7 év állás után tényleg halott. Pfffff vacak NOKIA, ennyit sem bír!
Elterelődik a téma, és a régi 3100-ás cellux általi renoválásra kerül eközben. Gyerek röhög, és győzködi a nagyit, hogy modernizálja magát, kell neki is egy okos teló mondogatja (ez kábé úgy hangzott mint amikor a szegény de olajban gazdag országnak Amerika felajánlja: kell neked egy kis demokrácia!)
- Nem, ő nem akarja. - Ő RETROWOMAN a csodanő, neki megfelel a régi készülék, és vacsoráztatásban verhetetlen.
Így telik el kb. 20 perc amikor a töltőn felejtett másik NOKIA (asszem 2610-es) csippant egyet, hogy most tölt. Nézünk egyet, bekapcsolom a telefont, ami némi gondolkodás után elindul. 7 év tetszhalál után a NOKIA akkumulátor magához tér és a készülék felébredt. Életében először.
Eddig csak városi legendának hittem a NOKIA akkumulátor tűrőképességét, de most! Megbántam bűneimet, és megtértem. Ők az igazi telefon gyártók, ájfos ? samfos? seholsincsenek!

Végül megegyeztünk hogy akkor nézünk tokot a 3100-eshez, azt kicseréljük és olyan lesz mint az új!
- Rendben!
- De nincs több vagánykodás és telefon törés 13 évig! - hazafelé morgok, hogy hova tart ez a világ? Nem hallott a NOKIA a tervezett avulásról? Nyamvadt Nokiák ezért haltak ki, mindent kibírnak!
A gyerek meg nyomkodja azt a lövöldözős játékot, nem figyel. ..

21 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!