Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az egész napom ma erre ment rá.....gondolhatjátok mennyire pulzál a halántékomon az ütőér!

Az egész ott kezdődött, hogy a lányomnak beígértem lecserélem a 2 éves telefonját. Higgyétek el, egy tinédzser szempontjából a 2 év, az egy örökkévalóság, és totál lúzernek tartják a többiek. Na de mi nem vagyunk gazdagok, bár a testsúlyomból mindig erre következtetnek.
Nos, a 2 éves telefon ami egy noname kínai volt (bár tudásilag nagyon ott volt) elavult. Annó 2015-ben még 30 ezer pénzt perkáltam le sírva a kereskedőnek. Na de spongyát a múltra.
Új készülék kell! APA! - villantott rám, úgy hogy a kezemben megállt a kanál, és nem mertem tovább enni. Kiderült a készülék ócsakavassá vált, mert a dual simre ő már nem reagál, aszondja elégjünk meg a szóló simmel. A töltője tönkrement és nem is mindig töltögeti.

Oké új telefon, de akkor márkás. Elindultam, irány a pólus! Kinéztem egy márkás bár nem drága telót. 40 alatt volt az ára, és bőséges memória, háttértár, és ami lényeg 13 Mpixeles kamera, meg 5 Mpixeles szelfi kamera. Mert ha az nincs, haza se menjek. Oké, vért izzadva megveszem, utánam egy csóka jön és folyamatosan mossa fel a vért, miközben megjegyzi krisztus vagyok.
Ekkor jön a csavar. A telót védeni kell! Tehát kell egy tok. Namost, mivel ez egy vadonatújonnan behozott termék, természetesen arra nem gondoltak, hogy valaki szeretne ilyet. Olyan szilikonos tokot, vagy bármit, tök mindegy. NINCS és karácsonyig biztos nem lesz.

Oké, univerzális tok? - kérdem, az eladó szemében láttam azt a mély gyűlöletet felém, amiből következtettem, hogy márkás cucchoz márkás tok jár!
Az sincs! - vágta rá.
Akkor mi van? - kérdeztem
Ájfon tok van, mindenféle típus szín bármelyikhez 18 millió féle, aranyáron. - Na ekkor léptem le. Irány a TESO, ott a proliknak biztos árulnak ilyen tokot, vagy borítást. Sietek, izzadok, rohanok, megtalálom a polcon a tokokat. VAN Ájfonhoz, meg SMSnghoz. - Hogy az ég rohadjon rátok! A proletár nem vesz ilyen drágalátos cuccokat. Neki a kínai flanc is megteszi.
Oké irány a ZÓSAN, ott biztos van. - NEM. NINCS! Van ájfón, meg SMSng, meg tuggytökömmi?
A soron van két telefonos bolt, egyikbe elég benézzek. Az egyik falon csak és kizárólag ájfon tokok, a másikat meg sem nézem.
Megyek a másikhoz, a helyzet ugyanaz illetve itt van a készülékem gyártójától tok, de természetesen nem ehhez a típushoz, és az eladó szeme szinte könyörög, hogy szabadítsam meg tőle.
Az új márkás kínai cuccomhoz nincs semmi, még hasonló sem.
Hogy a pitlibe lehet az, hogy a 300 ezres ájfonhoz minden van, de a 40-ezreshez semmi? Minden ember ájfont vesz? Mert az én környezetemben egy embernek sincs. Akkor ezek a bótok milyen embercsoportra készülnek? Mert az ájfonosok lehet nem járnak TESO meg ZOSAN féle proli boltokba. Nem Értem!

Hazamegyek lehorgasztott orral, majd az asszony 5 perc alatt varrt egy farmer zsákot a telónak. - NABASSSZUS!!!!

14 hozzászólás

 • csirkeláb 2017. október 25. 20:17

  1
  rotfl Vegyél az aliexpressről, ott mindenhez van minden, még a semmihez is adnak bármit! :)
 • Digger 2017. október 25. 20:22

  2
  Ebay.uk
 • [ törölt felhasználó ] 2017. október 25. 20:24

  3
  Mi ebből a tanulság? Le kell fogynod! rotfl
  Mi a picsának tok egy telefonra? Úgy bírom mikor megveszik az emberek a csillivilli telefont, és beburkolják ízléstelen tokokkal és fóliával becsomagolják. Sem a tabletemen, sem a telefonomon nincs tok, mégis karcmentes mindkettő.
 • DadPool #1 2017. október 25. 20:38

  4
  @Csirkeláb: már megtörtént, rendeltem kettőt,az egyik bőr.
 • DadPool #3 2017. október 25. 20:42

  5
  @_voodoo_: a tok azért kell egy telefonra, mert védeni kell....méghozzá nem a portól, hanem az ifjúságtól. Ő számukra, még nem akkora érték, és az elavulás miatt is kevésbé figyelnek rá. Másrészt ezek egymás közt ide oda adogatják, hogy megnézze a másik videóját, fényképét. Ebből még a legjobban vigyázó gyerek telefonja is gajra megy, mert a másik gyerek már biztos nem vigyáz rá, és leejeti, kicsúszik a vajas kezéből. Ennyi.
  Hangsúlyozom, a 2 év az hosszú idő egy ifi kezében.
  Gondolom, te már jelentősen felnőtt vagy, és nagyon ritkán engeded , hogy más megfogja a készüléked. Én is így vagyok vele, de egy gyerek más, még bízik, őszinte és nem annyira aggodalmas, mi lesz egy karctól?
 • [ törölt felhasználó ] #5 2017. október 25. 20:56

  6
  @DaDPool: Jogos érvelés, valóban nem adom oda másnak a telefonom. De azért vannak felnőtt emberek is akik a széltől is óvják legféltettebb kincsüket. A legjobb az volt mikor a haver rácsodálkozott az ugyanolyan készülékemre hogy de gyönyörű. Mondom csomagold ki és te is gyönyörködhetsz a tiedben... á azt nem lehet, mert így karcmentesen tudja eladni. Tehát azért bámulja két évig a karcos védőfóliát hogy a következő tulajnak jó legyen!? Nooormális?
 • AcIv55 #5 2017. október 25. 21:18

  7
  @DaDPool: tetszett a kislányodnak a telefon!? :) (Az nem derült ki :D )
 • DadPool #7 2017. október 25. 21:42

  8
  @AcIv55: még nem kapta meg, de holnap vagy legkésőbb hétvégén igen. Tudod, egy ilyen átköltözés itthon házilag nem egyszerű. Ma már próbálkoztam, de kapásból nem tudtam az összes képet lementeni, a másik meg a játékbeállítások. Na attól ki vagyok teljesen. A játékmenet lementéséhez nincs hozzáférésünk (amelyik face-n vagy play-en csatlakozik ahhoz igen), de van egy két ócska, amiket manuálba kell bigyózzam, de lehet megmondom kezdje elölről. Holnap több időm lesz erre.
  Egyébként biztos tetszeni fog neki, mert ő paraméterezte a készüléket. 1 - fehér, 2 - 5mp szelfi kamera, 3 - 2 Gb belső RAM - ráadásul ő még a régi ócska kínai P.-betűvel kezdődő készülék újabb verziójára vár, de én a H.-betűvel fémjelzett márkás kínait vettem neki. Ami azért menő előrelépés lesz neki. Szóval kicsit meglepi is egyben mert erre a minőségi javulásra nem is számít.
  Végre lesz a családban egy híres ember....majd felmutatja a suliban a telóját mint az oroszlánkirályban a kisoroszlánt.
 • DadPool 2017. október 25. 22:29

  9
  Azt még nem is említettem, hogy a nap csúcspontja az volt,hogy meg kellett írjam "valaki" helyett a leckét, mert ő nem bírt vele (esti fáradtság).....kacagnom kell....de ez olyan őrült kacagás
 • AcIv55 #8 2017. október 26. 04:55

  10
  @DaDPool: :D Jól van, várjuk a fejleményeket majd! :)
 • farrd 2017. október 26. 07:33

  11
  Respect. Nekem is lányom van... Tudom mit élhetsz át. Nyűg-nyűg az ilyen beszerzés, de ha azt kérné még a csillagokat is lehoznád neki, még ha felperzselnéd vele az egész Földet is.
 • peti.97 2017. október 26. 19:58

  12
  Minden tiszteletem! kalap
 • DadPool #10 2017. október 26. 20:09

  13
  @AcIv55: Lett teló tok, és holnap lesz a nagy átadás suli meg templum után. előrehoztuk a karácsonyt
  pfff. de jó is gyereknek lenni
 • AcIv55 #13 2017. november 2. 22:46

  14
  @DaDPool: :D igen!!! xd
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!