Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Kínában az "újrahasznosított olajként" árult étkezési célú olajok nagy része a csatornák üledékéből, és vágóhídi szemétből készül. :|barombazmeg

Kína élelmezési problémáira kevés szemléletesebb példa van, mint az illegális és undorító, csatornából kinyert étkezési olajé. A kínai konyhának óriási igénye van sütőolajra, ennek az ára pedig kétségkívül magas, ezért az utcai kifőzdék és lacikonyhák előszeretettel vásárolnak a feketepiacról olcsóbb, "újrahasznosított olajat".Azonban ez az olaj szó szerint szemétből készül. A begyűjtők szemetesekből, vágóhidakról és csatornákból (!) gyűjtik az állati nyesedéket, hulladékot, és szilárd, vagy folyékony állagú zsiradékot. Ebből később főzéssel készítenek étkezési célú olajat, amit a feketepiacon árusítanak. A kifőzdék pedig ebben a folyadékban sütik az utca népének ebédjét, vacsoráját, amitől nagyon komoly betegségeket lehet szerezni.

24 hozzászólás

  • Aladeen 2013. október 29. 21:55

    1
    b+ barba ezt pont ma láttam, szinte hihetetlen, mekkora undorító, gátlástalan patkányok ezek...
    remélem egyszer megrohadnak a saját szarukban.
    az életbe' nem megyek Kínába, pedig szerettem volna, de ez mindenen túltesz.
  • SzikraHuszár 2013. október 29. 22:05

    2
    És még mi panaszkodunk a műkajákra :D
  • Aladeen #3 2013. október 29. 22:10

    3
    @SzikraHuszár: az legalább mű, de ez konkrétan szarból van. broáf
  • SzikraHuszár #4 2013. október 29. 22:31

    4
    @Aladeen: Végül is minden kajának az alapja valaminek az üröléke :D
  • Hornet87 2013. október 29. 22:43

    5
    Undorítóak ezek a ferdeszeműek!!!Már a látványuktól is kinyílik a bicska a zsebemben.Eddig sem vágytam Kínába,de most meg pláne :O
  • einstein 2013. október 29. 22:44

    6
    bameg:|
  • zajza 2013. október 30. 00:52

    7
    Jobban kellett volna megoldani a születésszabályozást.
  • Ladis 2013. október 30. 01:42

    8
    hidd el, hogy elég ha csak a saját hazádba körülnézel és, mit eszel, nemsokban külömbözik ettől.. sőt... bárhol pl gyorskajáldába eszel...plázába pl, szépet kapsz de ha betekintenél a kulisszák mögé, hogy hogy is és miként csinálják és tartják a dolgokat akkor is ugyanugy a borsóleves állna vigyázba a hátadon... Amugy most ért véget egy hosszú évekig tartó per a Mcdonaldsal ahol egy fickó kitartóan perelte őket mivel szó szerint hulladék szarból állitották elő az ugymond húst ami eleve emberi fogysztásra nem alkalmas és olyan vegyszerekkel kezelték mint például ammónium amit a belsőségeid nemigazán szeressenek.... Fickó megnyerte a pert, mcdonáldnak annyi volt rá a válasza, hogy változtat majd a recepten de érdekes ez sem lett egy világhirű dolog
  • Athesz 2013. október 30. 06:32

    9
    Nem akarom senkinek az illúzióit lerombolni de szerintetek mi mit iszunk több litert naponta? Több tucat vegyszerrel kezelt szennyvizet...
  • Ivn #9 2013. október 30. 08:06

    10
    @Ladis: Azért a hoax-okat nem kell elhinni, sőt, bölcsebb maradsz, ha utánanézel a hír értékének, mielőtt elhiszed, és továbbadod a marhaságot. Nem volt semmilyen per, és nem volt semmilyen hulladék szar.
  • JohnScott #9 2013. október 30. 08:21

    11
    @Ladis: Mert másnak nem tűnt volna fel, ha a meki mögé nem a hűtős kocsi, hanem a szippantós autó áll be :D
  • pepuccso 2013. október 30. 08:27

    12
    Mostanság annyira divatosak ezek a kínai szarok....

    Kezdve a csing-ling-ling terápiától egészen a fengsúlytalanságig, hülye ázsiai filozófiával megszórva.

    Ja, és ha az "az vagy, amit megeszel" mondás érvényes, akkor a kínaiak többsége: szar :D itt láthatod broáf
  • tibba 2013. október 30. 08:29

    13
    Így van, arról kussolnak a hírek miért ilyen magas a 40 felettiek rákbetegsége európa csicskarégiójában , hogy a tejbe a húsba mennyi méreg kerül feldolgozás előtt, (gyomírtók, növekedés serkentők, növényvédő szerek), 50 éve mérgeznek minket és maximum azt írják rá egy termékre hogy a gyártás során milyen adalékanyagot adtak hozzá (amik szintén szintetikus mérgek), azt nem hogy már az előtt is fogyaszthatatlan volt. Már lassan nem lehet sót venni ciánszármazék nélkül, mert az a kurvajó tapadásgátló kell a sóba. (e536). de mindegy mit nézünk a felvágottak virslik is 25-40% húsnak nevezett ipari hulladékból , meg szintetikus adalék anyagokból vannak. sarkosítva a lényeg : vásárolj sokat, betegedj meg , kezeltesd magad , vegyél fel rákhitelt ....
  • tibba #13 2013. október 30. 08:32

    14
    @pepuccso: hát amit itthon megveszel a boltban csirkét vagy disznót , ugyanaz, dögön , szaron , meg vegyszereken lettek felnevelve,
  • woody 2013. október 30. 08:33

    15
    Mint a távol-keletről minden, ez is jön majd hozzánk.
  • pepuccso #15 2013. október 30. 09:02

    16
    @tibba: Ellent kell mondjak: saját, bejáratott rendszerből veszek kizárólag házi, friss csirkét, sonkát, kolbászt, mézet.

    Tök egészségesen fogok meghalni, amikor elüt egy fékhibás teherautó...
  • tibba #17 2013. október 30. 10:44

    17
    @pepuccso: az király , de ez nem változtat a bolti helyzeten amit felvetettél kínával kapcsolatban , európa sem jobb. Nem kell kínába menni csak a közértbe. és azt gondolom amit a házi baromfinak adnak gabonát tápot , az ugyanúgy tele van gyomirtóval, növényvédőkkel. nem tudsz tiszta gabonát vagy tejet venni mert már a földbe benne van a méreg, kivéve ha teljesen izolált rendszerben megy végbe az előállítás kezdve a termő-talaj előkészítéstől a májas-hurkáig. csakhogy olyan talaj nem nagyon van, mert évtizedek óta halmozódik bennük a lassan lebomló méreg.
  • radirr 2013. október 30. 10:44

    18
    omg, wtf, omfg, lol
  • lalooohun 2013. október 30. 11:02

    19
    A nálunk kapható napraforgó olaj szerintetek látott valaha napraforgó magot? Van aki ezt mai napig elhiszi... Van olyan olívaolaj amit más országban faápolóként használnak nálunk meg a konyhában. Elég csak egy reklámot megnézni és már rohannak is megvenni mert mennyire egészséges... :)
  • Ivn #20 2013. október 30. 13:05

    20
    @lalooohun: Off: Jó a képed ;)
  • bapeti 2013. október 30. 14:16

    21
    Nálunk meg a nagy Csillagszóró meg Húsvéti hadműveleteken megsemmisitik a jó házi sonkákat ...stb mert nincs származási papirja.........
  • Aladeen #9 2013. október 30. 15:18

    22
  • Enel 2013. október 30. 15:31

    23
    És én még szidtam a kedvenc hambisomat, amikor kiderült hogy több hónapig használja ugyanazt az olajat sütéshez...
  • Robikaa 2013. október 31. 20:05

    24
    Kína csak megmutatja milyen lesz a jövő ha ilyen mértékben nő az emberiség létszáma.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!