Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Chris Bovey október elején felvette, ahogy kényszerleszállást végrehajtó gépe kiengedi üzemanyagát, majd a videót feltette a netre bizonyítékként a chemtrail-permetezésekre. Önleleplezése óta nincs nyugta a konteohívőktől.

A 41 éves brit férfi Buenos Airesből tartott haza, amikor gépe Sao Paulóban kényszerleszállást hajtott végre. Amikor a repülő a biztonsági protokollnak megfelelően elkezdte üzemanyagtartálya ürítését, Bovey előhúzta mobilját, és az ablakon keresztül megörökítette a műveletet.
Miután sikeresen landoltak, a videót feltöltötte a Facebookra, de már mint a megcáfolhatatlan bizonyítékot a chemtrail jelenségre. Egy későbbi bejegyzésében még azt is elhintette, hogy a Heathrow-ra érkezése után a hatóságok kikérdezték, telefonját pedig elkobozták. A VICE cikke szerint az eredeti felvételt több mint 1,1 milliónyian nézték meg, és közel 20 ezer megosztást kapott a Facebookon.
Miután Bovey videóját a chemtrail-jelenségben hívő oldalak is átvették, a férfi meghívást kapott egy rádióműsorba, ahol aztán elismerte: az egész sztori kitaláció. A VICE újságírója megtudta, hogy Bovey azóta igen érdekes üzeneteket kap a megvezetett hívőktől: a szitkozódókon kívül vannak olyanok is, akik szerint a sztori igaz, a videó készítőjét azonban azóta lefizette a kormány.

20 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!