Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Mielőtt bárki megorrolna. .

Ha Hofi volnék, a következőket mondanám:

-Gyerekek. . ezt nem én találtam ki. . az állami televízió műsora erről szólt ma egész nap. .. én csak támogatni szeretném az elképzelést.

7 hozzászólás

 • Zebulon április 5. 23:12

  1
  Amúgy.. egy full egyszerű megoldás.. az egyik típusú teszt ki tudja mutatni a szervezet által termelt ellenanyagot, tehát az alany már átesett a fertőzésen.
  Ha ez tömegesen le lenne tesztelve, mindenki kaphatna egy pecsétes bizonyítványt, hogy számára veszélyes-e a vírus, vagy sem.
  Aki átesett, az ne otthon üljön, hanem menjen dolgozni a p_csába. Aki pedig nem, az maradjon otthon a p_csába.
  Minjárt nincsen gazdasági összeomlás....
 • kléni #1 április 6. 00:11

  2
  @Zebulon: Az antianyag termelésének megkezdése még nem jelenti azt, hogy le is győzte a szervezet a betegséget, és emiatt azt se, hogy nem fertőz már tovább mást. Ráadásul ilyenkor gyengébb a szervezet, könnyen elkaphatna másik betegséget is, ha menne is munkába attól csak még kimerültebb lenne. Tudomásom szerint még nem zárták ki azt se, hogy többszörösön fertőződjön meg egy ember. Jelen pillanatban van 733 hivatalos fertőzött, tegyük fel ennek tízszerese vagy százszorosa a valódi. Szóval továbbra is az egész ország maradna otthon lényegében, mint félig-meddig most. Ennyi ember nem fogja megmenteni a gazdasági összeomlást. 700 ezer se, és mellesleg ha lenne is már ennyi fertőzésen átesett ember, az egészségügyünk rég összeomlott, így tök mindegy a gazdaság tud-e pár %-kal jobban produkálni.
 • ratart #2 április 6. 06:30

  3
 • Zebulon #2 április 6. 08:05

  4
  @kléni: Az emberek nagyobb részénél nincsen semmi tünet, a 733 hivatalos csak azokat mutatja, akiken elvégezték a tesztet és pozitív lett. Ha azt nézem mennyi ismerősöm tartja úgy, hogy szerinte ő már rég átesett, mert hetekkel ezelőtt höemelkedése volt és nem érezte az ízeket, az mondjuk 100-ból kb. 30, De ezek is ugye a tünetesek. A teljesen tünetmentes átesettek miért ne dolgozhatnának, ha csak egymással érintkeznek, teljesen mindegy, hogy újra fertőz-e a vírus, mert a szervezet idővel le tudja küzdeni. Egy vállalkozás életbentartásánál nem mindegy, hogy az eredeti pl. 200 dolgozó helyett 100 tudja folytatni, vagy pedig 0. Nem kell bezárni és 200 munkahely megmarad. Ez az egész országra vetítve azért nem kevés.
  Jelenleg mindenki otthon ül.
 • Zebulon #2 április 6. 08:33

  5
  @kléni: Amúgy meg pont te mondod ezt, miközben matematikailag az egyetlen biztos szám a 733, de ebből valójában a leírtak miatt semmit sem lehet megsaccolni.
  Azt viszont meg lehet, hogy a mi családi vállalkozásunkban is fel kellett mondani mindenkinek, hogy ne kockáztassuk a fertőzést, hiába veszünk vissza mindenkit, ha véget ér az egész, óriási a kiesés és a ráfizetés.
  Csak az éves befizetett adónk Mrd-os összeg volt....
  Ha 100 emberrel tudnák folytatni és más cégek is, akkor lenne megrendelés (amúgy most is lenne) és máris 200 ember után fizetem a járulékokat és az adókat, (plusz a felhasznált egyéb dolgok adói pl. üzemanyag) az éves pedig mégsem esne arányosan a felére. Naívan gondolkodva sem mindegy, hogy az államnak így mekkora bevétele maradna, nem arányos a ténylegesen dolgozók számával, főleg, ha a munkanélkülire ment dolgozók miatt a kiadást is belevesszük.
 • Salax #2 április 6. 17:05

  6
  @kléni: Jól szólsz tesó! Csak egy pici kötekedés: Az antianyag fizikai fogalom. Amire te itt gondolhattál, az az antitest (másnével ellenanyag).
 • zsoltee április 7. 07:23

  7
  Kezdetben elfogytak a porálarcok, mostanra már alig van piacon por/gáz szürős fél meg teli álarc, mi lesz a következő a frislsevegős sisak?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!