Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Szóval aki bevásárolni megy Ausztriába az ne várjon olcsósságot mindenben. Ami olcsó az akcióba a sör, 24 doboz Schwechater sör vásárlásakor 60 centért kapunk egy dobozzal ami 185 forint, de Gletscher sör 50 centért is kapható ami 154 forint. Amit drágának tartok az a tojás ára, 130 forint egy darab. 1 kg kenyér átlag 500 forint. Gillette 10-es eldobható borotva 1500 forint. Ami meglepő az olívabogyó ára, 300 forint egy üveggel ami nálunk a Lidlibe 800 forint. A pizzák sem olcsók, 1000 forint 1 db. A rövid italok ára az megegyező a nálunk lévő árakkal.

Az emberek átlag bunkók, semmi segítőkészség nincs az idősebbekbe, szóval anyum németül több embert kérdezett és mintha semmit nem hallottak volna, továbbmentek. Egy fiatal lány volt viszonylag kedves aki a Billa boltba menet mondta, hogy kövessük ő is bevásárol mondta. Néha visszafordult kicsi mosoly, de ment előre előttünk. A boltokban ha utban állsz akkor szólnak, hogy menjél félre, kinyújtják a kezüket jelezve, hogy útban vagy. A hús ára az drágább mint nálunk, a sajtos stangli közel 500 forint. Vettünk Cien men hónaljsprahit ami olcsó és iszanyot jó illatú, 350 forint volt. A sörökről annyit, hogy verhetetlenül izletesek, jobbak mint a mieink, szinte minden sör 5 %-os alkoholtartalmú. A műszaki cikkek is kb olyan árba mennek mint nálunk. Mikrosütő 25-30 ezer forint. Kerékpár ami minőségi retró stílusú fehér gumikkal 250 euró ami 75-80 ezer forint. Konzerves kajákban volt amik olcsóbbak mint nálunk. A konzerves halak viszont drágábbak, 500-800 forintért mennek. Aztán a nők :) Hát sasoltam minden nőt, de rohadt nagy igazság: a Magyar nők szebbek és igényesebbek mint az osztrák nők. Ruházatot is néztem, igénytelenül öltözik hozzánk képest az osztrák ember. Ami megfogott, hogy vannak kifejezetten gnóm melák emberek, nőkben és férfiakban is. Volt olyan csaj akinek kb 47-es lába lehetett :) Talán egy csaj sem volt akire azt mondhatnám, hogy helyes. Ha nálunk lemegyek az utcára kb 100 méter után találok olyat aki szép hozzájuk képest. Utólag annyit, hogy soha nem élnék Ausztriába, inkább szegényesebben élek, de értelmesebb-szebb és igényesebb emberek között.

7 hozzászólás

 • DrunkFox 2017. június 3. 00:05

  1
  Te Matu' a végén kiderül, hogy szomszédok vagyunk... :D
 • DrunkFox 2017. június 3. 00:09

  2
  ne haragudj, de eeez, egy ritka elcseszett poszt :DDD beszarok :DD lehet, hogy ittam, de ez annyira szar, hogy már jó!! :D megy is a macska! :DDD
 • Cíke 2017. június 3. 00:58

  3
  "Vettünk Cien men hónaljsprahit ami olcsó és iszanyot jó illatú, 350 forint volt." Ennél a résznél konkrétan sírva röhögtem! xd xd xd Köszönöm ezt az élményt! rotfl
 • janoka 2017. június 3. 01:37

  4
  Ez biztos csak egy másolt cikk.Az nem lehet,hogy egy poszt nem balesetben elhunyt személyekről szóljon.
 • qwertzuiop.1 2017. június 3. 08:12

  5
  Nagyon remélem bogy ez tényleg valami paródia, bár akkor meg nem sikerült jól, mert nem tudom hogy mit parodizál.
  Aki egyetlen bevásárlás után felhatalmazva érzi magát ilyen határozott megfogalmazásra az szerintem más, sokkal komolyabb galádságokra is képes. Egyetlen példa: én 10-11 centért veszem az L-es tojást, szintén Ausztriában... Amit te láttál az a bio tojás ára lehetett.
 • Cody78 2017. június 3. 15:55

  6
  Nekem vegyesek az észrevételeim. Bécsben a Práterban voltunk, elfogyott az euro , váltani kellett. A zebránál megkérdeztem egy nőt aki magyarul beszélt ismerősével, hogy hol tudnék váltani szombat délután. Hát ő nem tudja, de megkérdezi a férjét stefánt. Szól neki, hogy mit szeretnénk, stefán (az osztrák) végignéz rajtunk tetőtől talpig nagy megvetéssel, és otthagy szó nélkül. A nőci teljesen elvörösödik, és szabadkozik, jajj ne haragudjatok nem tudjuk. Semmi gond. B+ magad stefán akkor. Másik helyen egy házaspárt kérdeztünk meg az asszonnyal (németül) hogy hol találunk a közelben Wc-t. A kezünket fogták úgy húztak oda. A Práterben angolul kérdeztem meg hol tudok váltani eurót. A csajé elmondja NÉMETÜL hogy merre és ANGOLUL visszakérdez hogy megértettem-e. Meg, köszi. Tapasztalatom szerint ugyanannyi felsőbbrendűnek képzelővel futottam össze, mint segítőkésszel.
 • pepuccso 2017. június 3. 21:33

  7
  De hát ezt akkor mostan így hogy?

  A Nyugat (itt elhaló sikkkantásokat és párás tekintetet vizionálj, miközben olvasod) immer schöner és különben is: OJCSÓBB!!!

  Minden szebb és minden jobb, minden olcsóbb és kétszer tovább élsz és műveltebbek a zemberek és szárnyas kapuik vannak, NO KERÍTÉS és mindenki egyenlő, főleg, akik bennszülöttek, azok nagyon egyenlőek és nincs és nem is volt láthatatlan üvegfal ami egy Gastarbeitert megkülönböztet egy echter labanctól. Nem nézik le az Ausländert, nem fogadták virágesővel az Anschlußt és a kefebajszú tájképfestőt, nem eliminálták a brazilokat és a tudjukkiket és így nincs is problémájuk velük. Nem voltak csak 1955-ig megszállva, onnantól mindenki heppy és igyekszik mindent elfelejteni, ami kínosch.

  Érdekes népség, az már szentigaz.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!