Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A lényeg, hogy a cigi bolt eladója már az üzletbe belépés előtt tudnia kéne, hogy aki belép az kiskorú-e, vagy nem! Ha késlekedik fél millió a bünti! Gratulálok!

14 hozzászólás

 • Inhouse 2017. augusztus 30. 18:05

  1
  Két percig sem várt a sorára, mire kiküldték...ez tényleg gáz.
 • DadPool 2017. augusztus 30. 18:15

  2
  A törvény szerint be sem léphet kiskorú a boltba. Azt hogy akadályozza meg? esetleg beléptető kaput épít, vagy rendőrt állít az ajtóba, hogy közterületen igazoltasson mindenkit aki belép? Nem gondolták ezt végig.
 • kléni 2017. augusztus 30. 18:18

  3
  Nem árul cigit. Akkor nem léphet kiskorú a cigiboltba. És jobbá teszi a Földet. rotfl
 • syn7h37ic 2017. augusztus 30. 18:56

  4
  TRÓGER GECILÁDA A NAV ÉS AZ ÖSSZES HASONLÓ GÖRÉNY! Hosszú és szenvedésben gazdag haldoklást kívánok az ilyen szarházi tróger ellenőröknek.
 • yust 2017. augusztus 30. 19:14

  5
  Csak kérdezem... mert tudatlan vagyok... vajon az ellenőrök hivatalos dokumentumokkal tudják-e igazolni, hogy fiatalkorút alkalmaztak/bíztak meg a feladat elvégzésére, és ezért fizettek-e neki, és adóztak-e utána? És kaphat-e valaki azért fizetést állami szervtől, hogy illegális tevékenységet folytasson (fiatalkorúként dohány-terméket vásároljon)? Mi lehet ennek a jogi háttere? Nem akarom túlokoskodni a dolgot, de vajon ez hogy van?
 • Pano 2017. augusztus 30. 19:39

  6
  Nekem a nővérem dolgozik dohányboltban, őt is sikerült egyszer beszívatniuk ezzel, sajnos. A "fiatalkorú" akit alkalmaztak, annak konkrétan szakálla volt (hosszú, nem serkenő.. biztos valami hormonzavaros tini. Tesóm szerint "Leónidasz";) és olyan szinten volt fiatalkorú, hogy 3 nap híján nem töltötte be a 18-at (!).
  Csak sajnos ott a tulaj nem volt ilyen megértő, fel is mondtak emiatt tesómnak (meg egy másik kolleginájának is, aki szintén megbukott ezen).

  Ezeknek tipikusan az célja, hogy mindenképp elbukjon rajta az ember, nem az, hogy jól működik-e a rendszer.
  Kikerülhetetlen, azért alkalmazzák előszeretettel.
 • Pepejoe #5 2017. augusztus 30. 20:29

  7
  @yust:
  Persze, a jogi háttere megvan ennek, szülői engedély, munkavállalási, adóztak utána, stb., nem lehet belekötni. Okosak ám ezek.
  Engem az érdekelne, hogy ugye az alapelgondolás szerint már eleve azért nem mehet be és tartózkodhat ott a dohányboltban fiatalkorú, hogy már maga a miliő se érinthesse meg (ugyanezért kell nem beláthatóvá tenni a bolt kirakatát) és ne is tetszhessen meg neki. Viszont ha kap ezért az egész (undorító) cselekedetért, "munkáért" X összeget, akkor már nem számít, hogy bemehetett (beküldték, ráadásul egy hatóság megbízásából ment) és megérinthette a fent említett miliő és láthatta azt, amit amúgy nem szabad??!! Ez olyan, hogyha tilosban parkolok, nem férnek el a járdán kényelmesen a kocsimtól, megbüntetnek. De ha befizetem a büntit, a kocsim attól még ugyanott van, ugyanott marad, ugyanúgy zavarja a gyalogokat de "már nem baj", hisz' fizettem. Nem szállították el, a tilosban maradt. Ugyanez a kerékbilincs: kiemelten rossz helyen van, ezért kap bilincset, viszont ha nekem megéri az a pénz és fizetek X nap múlva, addig is rohadt rossz helyen áll a verda és adott esetben akadályozza a közlekedést, csak már nem gond mert pénzt kap az illetékes szerv.
  Félreértés ne essék, szerintem sem okés a dohányzás, pláne fiatalkorúaknak. Én magam kocába nyomom, pia kell hozzá. Fiatalkorúnak, gyereknek alapba nem veszek cigit ha megkér sem, de pl. piát már nem egyszer vettem, jó, nem 14 évesek voltak. Mondjuk sört talán vennék 1-2-t fejenként, attól nem lesz baja még azoknak sem. Balcsin volt hogy a Sparban megkértek a környéken nyaraló 16-17 évesek, hogy valami töményet hozzak már ki nekik. Hát kihoztam, nem voltam köcsög, max. arra vettem rá őket, hogy szánjanak már rá 1500-al többet és ne a kinézett kommersz szart vegyék mert baj lesz belőle, inkább normálisat igyanak.A minőségtől kisebb lesz a baj másnap (bár 4-en voltak 7 decire, nem kerülnek kórházba), ez tapasztalat. :D
 • Pepejoe 2017. augusztus 30. 20:32

  8
  Amúgy a másik nagyon undorító, amikor N.o.-ban a rendőrök versenyre provokálnak téged az autópályán, aztán megbasznak rengeteg zsére, teszem azt körülbelül pontosan 500 ájróra. :/
 • Aztaaaa.. 2017. augusztus 30. 20:49

  9
  Nem fizetném ki a bírságot, hanem bíróságra vinném a dolgot. 1. Az adóellenőrök komoly szabálysértést követnek, mivel szándékosan olyan gyerekeket visznek be a dohányboltokba, akik egyébként be sem léphetnek oda. Az első szabálytalanságot ők követik el, hiszen a fiatalkorúak védelmében született törvény úgy rendelkezik, hogy ők nem tartózkodhatnak az üzletben. Erre a két nő beviszi és szándékosan. Ez kb. olyan mint ha jogosítvánnyal nem rendelkező személyt ültetnének a volán mögé és kíváncsian várnák, hogy a rendőröket ellenőrzők, hogy a kolléga megbünteti-e a sofőrt vagy se. Ugye, hogy morbid lenne? Mivel a fiatal nincs még 18-éves és szándékosan hívják be olyan helyre, ahol nem tartózkodhat elkövetik a kiskorú veszélyeztetése vétségét. Csak kérdezem, hogy, akkor minek a törvény, ha NAV-nak nem muszáj betartania. 2. A törvény ilyen szigorúan vett betartása szinte lehetetlen. Az eladó, amikor sok a munka és többen vannak bent az üzletben, nem ellenőrizhet mindenkit. Ráadásul, ilyen határesetnél, amikor a fiatal 17.5 éves messziről ki sem tudja szúrni, hogy esetleg nincs 18 éves! Végezetül nevetséges ez az egész törvény. A törvény sokkal nagyobb veszélyt jelent a fiatalkorúak számára, mint amit megold. a./ megy a szülő, de mivel a gyereket nem tudja bevinni, kint hagyja az utcán. (több ilyennel találkoztam már. b./ a gyerekeknek felkelti a figyelmét, hogy ugyan miért is nem mehetnek be oda? c./ meg kell nézni a dohányboltok környékét. Mindig találunk ott 1-2 ténfergő felnőttet. Nos ők azok, aki némi apróért (1-300 Ft) megveszik a fiatalkorúaknak a cigit. Bunkó törvény, bunkó ellenőrökkel. Oké, ellenőrizzenek, és ha az eladó kiszolgálja a fiatalt, akkor büntessenek. Ilyen alattomos, figyelemelterelő módszert alkalmazni, na ez már hányingert keltő. Mi van akkor, ha éppen kirabolják a trafikot? Akkor azt mondja a rablónak az eladó, hogy bocsi 1 perces szünet a rablásban, csak elkérem a gyerek igazolványát.
 • kisja 2017. augusztus 30. 20:50

  10
  Már leírták amit én is akartam, de amúgy ez nem valami felbujtás féle? Illetve szülői engedéllyel már bemehet a kiskorú az üzletbe? ???? Szerintem így is hibádzik a dolog!! Szabályszegő bűnösök az ellenőrök is, meg a kis g@nyógyerek is, hogy ilyen munkát elvállal. Még fiatal, nem nagyon van tisztába a tettével, de akkor is na! Meg az a cipzáros apeh eset 100 Forint miatt .... Ez nem ellenőrzés, szándékos károkozás!
 • Bumburnyák 2017. augusztus 30. 21:35

  11
  Jól teszik, szivassák is meg a mutyizós trafikosokat is, akik annak idején elvették sok másik ingyenélő megélhetését.
 • [ törölt felhasználó ] #11 2017. augusztus 30. 21:39

  12
  @Bumburnyák: Szerinted pont a fidesz közeli trafikosokat fogják megbüntetni? magdi
  Tuti hogy csak azokat szívatják akinek nincs köze a fideszhez.
 • Dikkmándi 2017. augusztus 30. 22:29

  13
  Ezért, és az ehhez hasonló akciókért kell elhúzni a picsába abból az országból. Normális helyen, nincs is ilyen bolt, mert semmi szükség rá. Élhetetlen az ország, ha megpróbálsz valamit korrekt módon csinálni, akkor vagy a gatyádat is az adóra fizeted, vagy pedig tönkretesznek az efféle akciókkal az ellenörzö hivatalok. Fizetsz mint a kisangyal! Szenvedjen ott az akinek három élete van.
 • Luckye 2017. augusztus 31. 09:10

  14
  Senki sem írta eddig: ennek az egésznek egészen egyszerű oka van: ki van adva, hogy egységnyi idő alatt mennyi büntetést kell az ellenőröknek megírniuk. Ha korrekt módon nem megy, akkor folyamodnak ilyen sunyi módszerekhez.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!