Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Megdöbbentő eredménnyel zárult az eddigi legnagyobb kutatás, melyet a G-pont felderítésére végeztek. Az 1800 nőt megkérdező tanulmány készítői azt állítják: a G-pont valójában csak egy mítosz.:D

A BBC honlapján ismertetett, és a Journal of Sexual Medicine című szaklapban publikált tanulmány alapvetően megváltoztathatja a női szexualitásról kialakult képet. A tekintélyes londoni King's College tudósai ugyanis nem mást állítanak, mint hogy az 50 évvel ezelőtt "felfedezett" G-pont nem létezik, csak a női magazinok és szexológusok próbálják elhitetni az emberekkel.
A G-pont fogalmát Ernst Gräfenberg német nőgyógyász hozta be a köztudatba. Ő azt állította, hogy a hüvely falán található pont stimulálásával azonnali orgazmust lehet elérni. A most elvégzett, 1800 egy-és kétpetéjű ikerpárt vizsgáló tanulmány azonban ennek éppen az ellenkezőjét állítja.
A kutatók az ikreket egész egyszerűen arról kérdezték, hogy van-e G-pontjuk. Abból indultak ki, hogy ha az egyikük igennel válaszol, akkor a genetikai egyezés miatt a másiknak is kell, hogy legyen hasonló élménye. Az eredmények azonban nem ezt mutatták, sőt az egypetéjű ikrek esetében semmivel sem volt gyakoribb a közös G-pont, mint a kétpetéjűek között.
Tim Spector, a tanulmány társszerzője a BBC-nek azt nyilatkozta: a nők hiába állítják, hogy a G-pontot gyakorlással meg lehet találni, az igazság az, hogy semmi nem utal a létezésére. Kollégája, Andrea Burri pedig arra mutatott rá, hogy azok a nők, akik még soha nem éltek át G-pont orgazmust, feleslegesen stresszelik magukat. "Felelőtlenség hinni egy olyan dolog létezésében, amelyet még soha senki nem tudott bebizonyítani" – tette hozzá.

57 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!