Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Az ASMR mozaikszó az angol Autonomous Sensory Meridian Response szavak kezdőbetűből áll, ami magyarul annyit jelent, hogy önkéntelen idegi-érzéki válasz, bár konkrét magyar tudományos és klinikai megfelelője nincs, ezért mindenki csak ASMR-ként utal rá a magyar nyelvterületen és a videókban is.

Az ASMR érzés egy olyan tapasztalás amely a bőrön bizsergő érzést vált ki. Ez a fejbőrtől indul ki és lefelé halad a nyak mentén ahonnan aztán szétválik a felső gerinc hátsó része, valamint a vállak felé. Amolyan lúdbőr, vagy hidegrázáshoz hasonlító érzés a szó jó értelmében.

Az ASMR hatást az alacsony szintű euforikus érzés miatt kedvelik. Az Internetnek, ezen belül a Youtube-nak és egyéb videós tartalom megosztó oldalaknak köszönhetően napjainkban tömegével el lehet már érni, köszönhetően az ASMR videót készítő előadóknak. Egyébként ezt az alacsony szintű euforikus érzést a pozitív érzelmek és a bőrön jelentkező bizsergő érzés kellemes kombinációja. Leggyakrabban hallás útján (stereo – binaurális) inger, illetve vizuális ingerek váltják ki.

(

Főoldal | ASMR Magyar Videók - a Magyar ASMR Világ legjava | Minden ami magyar ASMR

Az ASMR Magyar Világának legjobb videósai, illetve előadói találhatóak meg itt. Ha nem tudod mi azaz ASMR, akkor gyere és tudd meg! Ha már tudod, akkor hallgasd a legkiválóbb magyar ASMR előadók videóit, hogy selymes, lágy, kellemes hangjukkal álomba ringassanak, vagy nyugtassanak egy jóleső libabőr borzongás érzéssel. - asmrmagyar.hu

)

12 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!