Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az amerikai fotográfusnő Taryn Simon munkái ártatlanul elítélt emberekről és a helyszínekről! :| -

1 - Charles Faine-t egy iskolába tartó fiatal lányon elkövetett emberrablás, nemi erőszak és gyilkosság miatt ítélték el. Halálra ítélték, 18 évet ült. Őt a bűncselekmény helyszínén fényképezte le, Idahoban a Snake folyónál. Az összes tévesen elítélt embert azokon a helyeken fotózta, amelyek különös jelentőséggel bírtak a jogtalan ítéletük történetében. Az őrizetbe vétel, a téves azonosítás vagy az alibi helyszínén. Itt pedig, a bűncselekmény helyszínén, azon a helyen, ahol ő sohasem járt, de örökre megváltoztatta az életét.
2 - Fredrick Day, akiről az alibiként szolgáló helyszínen készült fotó, ahol 13 tanú látta őt a bűncselekmény idején. Egy csupa fehérekből álló esküdtszék ítélte el ennek ellenére nemi erőszak, emberrablás és autólopás miatt. Életfogytiglant kapott, amiből 10 évet letöltött. Most a DNS-vizsgálat felmentette őt, és egy másik ember került gyanúba, aki börtönben ült. Az áldozat viszont nem volt hajlandó megvádolni, mivel azt állította, hogy a rendőrség folyamatosan megváltoztatta az emlékeit Fredrick fotóján keresztül.
3 - Larry Mays-t a letartóztatása helyszínén fotózta le az indianai Gary-ben, ahol pontosan ebben a szobában két matrac közé rejtőzött a rendőrök elől. Végül erőszakos bűncselekményért és rablásért 18 és fél évet leült a 80 évnyi büntetéséből. Az áldozat nem tudta azonosítani Larryt két szembesítés után sem, majd napokkal később egy fotósorozat alapján azonosította őt.
4 - Troy Webb-et Virginia-ban, a bűncselekmény helyszínén fotózta le. Nemi erőszakért, emberrablásért és rablásért 47 évet kapott, amiből hét évet leült. Troy képe egy fotósorozatban szerepelt, amely az áldozat figyelmét némiképp felkeltette, de azt mondta, hogy túl öreg. A rendőrök találtak egy négy évvel korábbi képet Troy Webbről és azt pár nap múlva betették egy fotósorozatba. Ekkor az áldozat azonosította őt.
5 - Timothy Durham, akit az alibi helyszínén fényképezett le, ahol 11 szemtanú látta őt a bűncselekmény időpontjában, 3220(!) évre ítélték, amiből 3 és fél évet töltött le, számos erőszakos bűncselekményért és rablásért. Egy 11 éves áldozat tévesen azonosította őt.
6 - Ron Williamsont egy pincérnő megerőszakolása és megölése miatt ítélték el, és halálbüntetést kapott, 11 évet ült. Ront egy baseball-pályán fényképezte le, mert épp az ítélet előtt szerződött le az oaklandi csapathoz profi baseball játékosnak. És végül, Ron esetében, a vád fő tanúja lett a tényleges elkövető.

3 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!