Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Elkészítés : A megmosott almák magházát távolítsuk el, és szeljük fel őket egészen vékony szeletekre. pizza

A vizet forraljuk fel, tegyünk bele 3 evőkanál kristálycukrot, és a 2 evőkanál citromlevet. A felszeletelt almákat egy rövid időre ( max. 2 percre, de talán annyira sem kell. ) tegyük a forrásban lévő vízbe. Vigyázzunk, hogy annyi ideig hagyjuk csak a forrásban lévő vízben, míg egy kissé megpuhulnak, és formázhatóvá válnak. Kiszedés után jól csepegtessük le, és tegyük konyhai papírtörlőre, hogy száradjanak az almaszeletek.
A leveles tésztát nyújtsuk vékonyra, és szeljük fel késsel vagy derelyevágóval kb. 2 – 2.5 cm vastagságú csíkokra. A maradék 4 evőkanál kristálycukrot, a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal keverjük össze, majd szórjuk rá a kinyújtott tésztára. Sodrófával vagy tésztasimító hengerrel egy kicsit a fahéjas cukrot sodorjuk bele a tésztába, így feltekeréskor nem fog szóródni belőle.
Az almaszeleteket fektessük a tészta csíkokra úgy, hogy a széleik fedjék egymást, de egy kicsit lelógjanak a tésztáról. A végén hagyjunk kb. 2 cm alma nélküli részt, ezt a szoros feltekerés után hajtsuk a " rózsa " alá.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 – 25 perc alatt süssük meg. Porcukorral tálaljuk.
Tipp : próbáljuk minél jobban lecsepegtetni az almaszeleteket. Ha megsültek a rózsák, hagyjuk egy kicsit a tepsin kihűlni, mert az esetlegesen kifolyt cukros lé sütés közben karamellizálódik, és így könnyebben fel lehet szedni a sütőpapírról.
275 grammos leveles tésztát használtam, 10 db almarózsa lett belőle. :beer:

3 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!