Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az EP ma elutasított a kvótakérelmét Magyarországnak, íme egy pár kép, hogy emlékezzünk kik húztak hasznot azokból a népekből, akiknek egy részének elosztását most a nyakunkba akarják varrni.

26 hozzászólás

 • BitPork 2017. szeptember 6. 16:15

  1
  És akkor egy kis értelmezési segítség: 1294 menekült kérelmének az elbírálását kell megtenni, nem a befogadásukat. Amúgy oké :)
 • pushup 2017. szeptember 6. 17:19

  2
  jaja!

  két dolgot tartok fontosnak ezzel kapcsolatban:
  - egyrészt aki anno a gyarmatosítás kellemesebbik végén volt, az most nyugodtan fogja meg és viggye a nehezebbik oldalát is. (persze az is igaz, hogy ez amúgy is így van: aki pl egy volt francia gyarmatról jön, az az ilyen-olyan francia tudása miatt amúgy is oda akar bevándorolni).
  - másrészt nem kell befogadni senki, csak elbírálni a kérelmüket.

  ha már itt ülünk az EU-ban, ismerjük már létének alapját: emberek, áruk, szolgáltatások szabad belső áramlása. vagyis?
  vagyis ha az illető legálisan van Aszódon, akkor legálisan van Krakkóban, Berlinben, vagy Lyonban is
 • Pano 2017. szeptember 6. 19:46

  3
  Alig van a magyar internetnek már olyan zuga, ahol nem tolják akaratlanul a pofámba a politikát. S az a baj, hogy a kampány végéig ez rosszabb lesz. Legalább itt had legyen már nyugtunk, könyörgöm!
  De aztán lehet inkább kilépek a "zinternetből".
 • Pocoknyúl 2017. szeptember 6. 19:54

  4
  Nem tudom minek ez a nagy felhajtás az 1294 miatt, hadd jöjjenek, úgyis visszamennek. Másrészt tudtommal a letelepedési kötvényekkel már többet is befogadtunk.. Politika=Való Világ / Big Brother hát csak nézzétek... :D
 • LongJohnHolmes #2 2017. szeptember 6. 21:13

  5
  @pushup: Ha már itt ülsz, akkor járj utána (kik) és miért is hozták létre a közös piacot majd az EU-t. Persze nem egyszerű megtalálnod a valódi okot.
 • Salax 2017. szeptember 6. 22:02

  6
  Ez aztán a kettős mérce! Mintha Magyarországnak nem lett volna gyarmatosítási szándéka -mondjuk- Benyovszky Móric óta. Csak lehetőségünk nem volt! De azért az I. és a II. Világháborúba beugrottunk egy jó kis újra leosztás reményében. Most meg, hogy putyinisztán utolsó csatlósa lettünk, egy orosz gyarmat, mutogatunk az EU-ra, hogy csúnya, rossz kizsákmányolók. Nem tudom létezik e ennél skizobb ideológia.
 • Aztaaaa.. #6 2017. szeptember 7. 00:05

  7
  @Salax: Bocsi, de ilyen alacsony tudással miért írogatsz hülyeségeket? Milyen kettős mércéről beszélsz? A mai napig szedi például Franciaország a gyarmati adót! Tucatnyi afrikai országot nulláznak le anyagilag, emberek halnak éhen azért, hogy a Franciák jól éljenek. Igen, ezek a volt gyarmatosítók most sem tekintenek rá másként a többi országra, mint kizsákmányolható területek. Ez alól nem tekintik kivételnek az európai gyengébb országokat se. Hazánkat se nézik semmibe. A francia gazdaság a gyarmati adók és a volt gyarmatok valuta tartalékai nélkül, napok alatt összeomlana. Angliának a mai napig vannak még gyarmatai (Falkland -Malvin- szigeteket, stb). Jó a poszt, pontosan rávilágít arra, hogy aki megcsinálta a balhét, az vigye is el. Nincs itt semmilyen kettős mérce (olvastad már valahol gondolom ezt a kifejezést, gondoltad, hogy ez a divat mi?), hazánkat ne keverd ebbe bele. Hülyeségeket meg ne írjatok! A kötelező kvóta az nem játék! Most csak 1294 ember (ami családostul lesz vagy 10.000, később majd jön a 15 ezres meg az 50 ezres kötelező kvóta. Észbe se kapunk és pár év alatt a nyakunkba szakad több százezer léhűtő. Az tévedés, hogy csak nálunk kell elbírálni, ezt a hülyeséget se terjesszétek, mert az az ország, amelyik pozitívan bírálja el egy menekült kérelmét, onnantól be kell fogadnia, és gondoskodni róla. Wifi az alapkövetelmény :) Az öngyilkos merénylő meg csak hab a tortán. Továbbá azt írod, hogy beugrottunk az I. és II. világháborúba. Tanulj már egy kis történelmet, hidd el neked nagyon kéne, sok a hiányosságod ezen a területen is. Szégyelld el magad ezért te kis söpredék. Itt élsz és a magyarokat szapulod?
 • disputa #7 2017. szeptember 7. 03:54

  8
  @Aztaaaa..: Na, csak a tisztánlátás kedvéért. A kettős mércéről.. A hivatkozott francia szösszenet a kuucinfo vonal. Magyarul ott elérhető. Csak egy apró probléma van. Az eredeti itt található: The 11 Components of the French Colonial Tax in Africa - afrolegends.com . A fordítással semmi baj nincs minden blogger azt ír amit akar, s biztos lesz aki elolvassa sőt el is hiszi. A gond az, hogy ugyanazon a blogon "szénné" fényezik az afro kultúrát tudományt és úgy általában mindent ami afrikai. Tehát ha elfogadjuk, hogy a francia vonal igaz akkor elfogadható, hogy onnan csak csuda jó dolgok jöhetnek.... Angol gyarmatok.. Falkland szigetek.. "A Falkland-szigetek brit tengerentúli terület. Önálló törvényhozó testülete és kormányzója van, de az államfő formálisan II. Erzsébet brit királynő." "2013-ban népszavazást tartottak a szigetcsoport státusáról, amin 92%-os részvétel mellett 99,8%-os arányban az Egyesült Királysághoz tartozás mellett döntöttek." (wiki) Biztos a 92/99,8 az mind idióta.... Az a stb. még mi lenne? Ezekután azért sikerült még mélyebre sűllyedni. "Most csak 1294 ember (ami családostul lesz vagy 10.000, később majd jön a 15 ezres meg az 50 ezres kötelező kvóta." Az 1294 ember 1294 különálló személyt jelent. Csak néhány tajt paraszt magyar gondolja, hogy az "ember" az csak és kizárólag ffi lehet, a feleség, gyerek etc. az olyan hozomány ami az "emberrel jár. Egyébiránt az a bűvös 1294 "ember" száma is előreláthatólag csökkenni fog. Csak ugyebár olvasni és tájékozódni kellene pl. angolul.... ja és nem a breibarton. Az tény, hogy a magyar szerepvállalást a II. VH-ban leginkább a revizionista elképzelések fűtütték, még a legelvakultabb történészek is elismerik. Egyébiránt, Salax egyáltalán nem a magyarokat szapulta.. Egyrészt valóban volt magyar gyarmatosító szándék.. (gugli a barátod). Másrészt (megint töri jön majd olvass utánna picit) még soha semmilyen jó nem származott az orosz barátságból magyar szempontból. Ha valakit utálhatunk biztos dobogón a helyük.. S az is tény, hogy a jelenleg regnáló kormány pár éve még a ruszkik haza nótát fújta. A napokban pedig díszdoktori címet adnak a kis sztálinnak. Az se ártana ha putyinnak olvasnál utánna.. Harmadrészt pedig az is vitathatatlan, hogy (remélem a költségvetés nettó haszonélvezői fogalom, megvan) honnan jön a pénz. Odaszarunk és kérünk papírt... No és akkor ezt a kettőt most vond össze. Sajnos ezek vagyunk MI magyarok... De még mindíg ott tartunk, hogy nem te vagy én vagyunk ilyenek, hanem a magyar kormány. Az más kérédés, hogy választó felelősség is van. No meg annak is van valami diszkrét bája, hogy az az ország berzenkedik a menekültek ellen ahonnan 200.000 rohant csapot-papot hátrhagyva a nyugat felé. Lehet nem kedvelték az oroszokat....
 • Clark Kent #8 2017. szeptember 7. 04:33

  9
  @disputa: "200.000 rohant csapot-papot hátrhagyva a nyugat felé" és bárhová telepedtek le a nagyvilágban, az adott ország kultúrájába beilleszkedve nem kis mértékben járultak hozzá az adott ország fejlődéséhez.Tudományos, művészeti téren és úgy általában.Utálom amikor egy kalap alá veszik a két jelenséget.Aki anno csapot-papot hátrahagyva rohant más országba, az betartotta az ottani játékszabályokat, menekültként viselkedett és nem próbálta meg ráerőltetni a "kultúráját" (erős idézőjelben) egy idegen ország lakosságára.Nem szeretek általánosítani, de itt sajnos nagy részben ez a tendencia és igenis a megmaradásunk a tét véleményem szerint.
  Hozzátenném, ismerek palesztin mérnököt aki évtizedek óta nálunk él, dolgozik.Legálisan jött az országba, nem a határon szökdösött, nem támadt a rendőrökre a határátkelőnél, nem masírozott az autópályán sokadmagával, nem szart nagy ívből az adott ország törvényeire.Biztosan a mostaniak között is vannak ilyen emberek, de ez elenyésző kisebbség.És ők örülnének ha végre biztonságban lennének, M.O.-ról nem akarnának egészen a svédekig masírozni.Ha valaki menekül örül ha biztonságban van és nem követelődzik hova akar eljutni...........
 • Bulcsuvezér #7 2017. szeptember 7. 07:48

  10
  @Aztaaaa..: @Clark Kent: kalap
 • [ törölt felhasználó ] #1 2017. szeptember 7. 08:18

  11
  @BitPork: Úgy lenne fair ha mindet elutasítanák.
 • Sajnos 2017. szeptember 7. 08:40

  12
  Ha már gyarmatosításról van szó, szerintem meg nem kellett volna abba hagyni, és most nem ez lenne a helyzet. Nézzük meg mi történt azóta Afrikával! Polgárháború, népirtás, fegyverkezés, korlátlan szaporodás, rendetlenség zűrzavar. Ott kellett volna maradni, és tanítani az ott élőket, nem kizsákmányolni és otthagyni.
 • Tengelyikusz #12 2017. szeptember 7. 08:43

  13
  @Sajnos: Vagy nem beleszólni az életükbe !!!
 • Aztaaaa.. #8 2017. szeptember 7. 12:01

  14

  @disputa: Nem tudom miért égeted itt magadat a seggfej tudásoddal! Amennyiben gondolod segítek egy kicsit. Nos én nem a kurucból informálódok, gondolom te odajársz rettegni egy kicsit. Kezdjük a kötelező kvótával. Annyira nem működik, hogy a 160.000-ből a határidő lejártával is csak 43 ezer migránst tudtak elosztani. Ez azt jelenti, hogy akik megszavazták azok se tartják egy jó ötletnek. Azt írod, hogy nem mind férfi. Én írtam ilyet? Én azt írtam, hogy a családegyesítések után ez lehet majd akár 10.000 migráns is. nem csak a férfiak kérhetik a családegyesítést, hanem a nők, sőt a gyerekek is, pici agyaddal remélem felfogod és azt is, hogy ebben a kérdésben te vagy a tajparaszt! Persze, hogy nem mind férfi, kb. csak a 95 % az. Gondolom nem voltál a Keleti pályaudvaron, amikor nálunk nyaraltak az urak. A feltöltött képen számold már össze, hogy hány nőt és gyereket látsz? Amennyiben számolni se tudsz, majd ebben is segítek. Falkland szigetek. természetesen miután legyilkolták az őslakosságot és betelepítették a szigetet Skótokkal, jó hogy ez a szavazási eredmény jön ki. Ettől ez még lopott föld marad. Én az oroszokat egy szóval sem említettem. Mit beszélsz itt össze vissza Sztálinról meg Putyinról? A 200.000 migráns, aki csapot-papot hátrahagyva lelépet nyugatra az azért van, mert egyrészt sokan beszélik a volt gyarmatosítók nyelvét, másrészt pedig az ingyen ellátás az nagyon tetszik nekik. Az átlag nyugati ember nem keres annyit, amennyit ezek különböző juttatás címén felmarkolnak. Azt írod, hogy angolul kell tájékozódni. Nos ezen a nyelven lehet a legtöbb hazugságot, illetve csúsztatást olvasni. Csak egy példa. Megjelent az angol sajtókban, hogy nálunk a rendőrök a sínekre lökik a migránst családostul. A másik képen egy ilyen félrevezető fotó látható. Az igazságot viszont a a youtube-ra feltöltött videón lehet látni. Nos nem okoskodni kell, hanem látni is, és egy tajparaszt ne tajparasztozzon le senkit, inkább tanuljon, bár neked ez elég nehéz lesz. Az említett videó elérhetősége:
 • Aztaaaa.. 2017. szeptember 7. 12:02

  15

  Bocsi ez a kép lemaradt, itt kellene megszámolni a nőket és a gyerekeket
 • Bulcsuvezér #14 2017. szeptember 7. 13:18

  16
  @Aztaaaa..: igy igaz kalap ő nagyon okosnak hiszi magát ember vigyázz!!
 • peti.97 #15 2017. szeptember 7. 16:06

  17
  @Aztaaaa..: Egész nyáron a Keletin keresztül jártam dolgozni, volt olyan hogy nem álltak meg a buszok se a metró, és a vonattól rendőri sorfallal körülzárva lehetett csak kiközlekedni.
  Egyszer szemtanúja voltam egy késelésnek 2 migráns között.
  Több órám elment miattuk, és egyszer megdobálták az autót kővel amiben ültem.
  A kiosztott élelmiszert kidobálták, és mikor előttem vett egy átlag csövesnél is büdösebb migri kaját annyi húszezres volt nála egy kötegben mint az egész nyári fizetésem.  Egyébként nekem semmi bajom nincs az arabokkal, felőlem itt lehetnek legálisan. (Ebbe nem tartozik a kvóta)
  Viszont azokkal a libsikkel akik tárt karokkal várják, hívják, velük igen. Őket felsorakoztatnám egy falhoz, mert szerintem az életük kevesebbet ér mint ezeknek a szánni-való araboknak. A 17-19 századi liberalizmust kellene afrikában tanítani, és nem a 21. századit nyomatni itt. Mindenki jobban járna, mi is és az arabok is. Sok kis migrisimogató bele se (tud) gondol(ni) hogy mennyi emberi élet veszik oda, emiatt a politika miatt. És itt nem a terror támadásokra gondolok, hanem hogy mennyi ember halt meg a vándorlás alatt. Az okozott károkról nem is beszélve: amibe szintén minden ország érintett.

  Annyit még itt hagyok: Egyes helyeken pénzbírság, börtön, szélsőséges esetben halálbüntetés jár a illegális határátlépésnét, itt Euban teljes orvosi és élelem ellátás, és segély.
 • pushup #5 2017. szeptember 7. 16:33

  18
  @LongJohnHolmes: egyrészt nem értem, ez hogy jön ide (ugye nem valami összeesküvéselméletre kéne rájönnöm, háttérhatalommal, meg ravasz < moderálva >kkal)?
  másrészt nem tökmindegy?
 • pushup #6 2017. szeptember 7. 16:53

  19
  @Salax: nincs itt kettősmérce! az, hogy Mo. anno szeretett volna gyarmatosítani, kurvára nem számít, mert nem sikerült neki (na jó, egy sanghaji háztömböt, meg a ferenc józsef földet leszámítva). ily módon nem tudott kizsámányolni más népeket és az ő zsírjukon jelentős gazdasági előnyre szert tenni.
  engedtessék már meg, hogy a gyarmataik révén kibaszott nagy gazdasági hatalomra szert tett britt, spanyol, holland, francia birodalmakra hagyjam a saját szaruk elpucolását. mármint úgy értem, hogy amíg nem ide akarnak jönni a népek, hanem a volt gyarmattartóikhoz, addig én inkább a magam dolgával foglalkoznék.
  és főleg nem feledkeznék meg a gazdasági kizsákmányoláson túl a politikai szarkeveréseikről, amit kényes igényességgel "nagyhatalmi játszmának" szoktak fordítani.
  az etnikai határokat leszaró gyarmati határok, amik később országhatárokká kövesedtek és így magukbanhordozták már létrejöttükkor az egykori háborút.
  a határon belüli kisebbség felépítése, hogy ők nyomják el a többséget, stb

  én nem gondolom, hogy mondjuk az angolok/franciák/hollandok en bloc köcsögök és rohadjanak meg, mert X éve még gyarmattartó államok voltak, de azért ne feledjük, hogy az a magas ló, ahonnan az észt osztják bizony a négerek véréből, verítékéből épült.

  olyan ez, mintha a maratonon én az első 35kilométert megtenném busszal, aztán leszállnék és arról papolnék, hogy de mostantól aztán együtt, közösen, meg szolidárisan ...
 • pushup #7 2017. szeptember 7. 16:58

  20
  @Aztaaaa..: azt cáfoltad már, hogy az EU-n belül az emberek szabadon mozognak?
  mert ha nem, akkor mire építed az az intergalatikus marhaságot, hogy be kell fogadni
 • LongJohnHolmes #18 2017. szeptember 7. 16:58

  21
  @pushup: Neked akkor tökmindegy. Szerencsére másoknak nem és utánajárnak. Nincs szükség mindenkire :)
 • Aztaaaa.. #20 2017. szeptember 7. 23:40

  22
  @pushup: Biztosan nekem akartad ezt írni? Én sosem mondtam, hogy be kell fogadni valakit. Így az intergalaktikus marhaságot sem értem. Miért kellene cáfolnom, hogy az EU-n beleül az emberek szabadon mozognak? Erről sem írtam egy fél mondatot sem.
 • Bumburnyák 2017. szeptember 8. 06:41

  23
  Nos, én befogadnék többet is, ha kedves Merkel asszony és bagázsa átvállalná a nálunk táborozó és fosztogató helyi olasz indiánjaink százalékosan rájuk eső részét. Elsőre kezdjék mondjuk a borsodi lokálmigránsainkkal. Abból a 2 millióból, maradna nekünk kb maximum 50.000 a többit osszák el ahogy akarják, cserébe befogadunk 1294 általunk kiválogatott MENEKÜLTET. De mondok itt akár a dupláját is, mert akkor bőven van lehetőség...
 • pushup #22 2017. szeptember 8. 18:04

  24
  @Aztaaaa..: ezt írtad: "Az tévedés, hogy csak nálunk kell elbírálni, ezt a hülyeséget se terjesszétek, mert az az ország, amelyik pozitívan bírálja el egy menekült kérelmét, onnantól be kell fogadnia, és gondoskodni róla."

  erre írtam, hogy ilyen nincs, illetve persze lehetne, de az a mi kurvanagy szerencsénk, hogy nem akarnak nálunk letelepedni, így kihasználva az EU-n belüli szabad mozgást, ha megkapják a menekült státuszt - tehát legálisan fognak az EU területén tartózkodni -, akkor úgyis elhúznak majd a németekhez, osztrákokhoz, franciákhoz.
  feltéve, hogy orbánviktor ott rimánkodna a kerítés töviben, hogy "gyertek hozzánk drága barátaim", ezek akkor sem ide akarnának jönni, mert nálunk még az sem nagyon akar maradni, aki ide született.

  szóval nem kell őket befogadnunk. legalábbis ez a majdnem 1300 ember (aki nem is annyi, hanem kevesebb) nem befogadásból, hanem ügyintézésből jönne ide
 • Pepejoe 2017. szeptember 8. 23:08

  25
  Még azoknak a hitvány és gyáva olaszoknak is mennyi területük volt...
 • Sajnos #13 2017. szeptember 18. 13:22

  26
  @Tengelyikusz: Az is egy megoldás lett volna... de az a hajó már elment.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!