Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

55 hozzászólás

 • Inhouse #20 2021. november 25. 14:52

  31
  @Georges: Az alap probléma itt a Télapó szexualitása volt, de már továbbléptünk és másról is szó van.
  Egy filmben, ha a forgatókönyv azt tartalmazza, a szereplő színészek megcsinálják amit kell. Ez nem privát. És ugyan ez is csak egy reklámfilm, de a Télapó egy gyerekbálvány, ezért tabu. Nem vagyok hívő, de ugyanígy visszataszító lenne Jézus, vagy Buddha, stb...ilyen ábrázolása. Persze ne essünk át a ló túloldalára sem, amikor lefejezik a Mohamed karikatúra rajzolóját a tettéért...
 • kléni #26 2021. november 25. 19:23

  32
  @farrd: rotfl Van, ami sose változik. :D
 • kléni #17 2021. november 25. 19:24

  33
  @_V_: Még mindig ezt a szaros krumplit sütöm. :( Már unom igazából, de nyárra vége (elviekben)
 • _V_ #33 2021. november 26. 06:20

  34
  @kléni: Kitartás ! Páromból kiindulva tudom, hogy mennyire sokat számít, hogy kitartóan "krumplit sütött". :D
 • Georges #31 2021. november 26. 11:50

  35
  @Inhouse: A privátot ne nekem emlegesd fel. Nem én hoztam fel. De ha privát, akkor mindenre vonatkozik. Kacsint.
 • Az_Úr #10 2021. november 29. 21:49

  36
  @Inhouse: Talán ez első alkalom, hogy 100%-ban egyetértek veled. Nem poénos, ezt komolyan gondolták és így már nagyon gusztustalan. A bUzikkal semmi bajom, mindig is voltak és lesznek, de abból a szempontból tényleg "erre" tart a világ, hogy elvesznek a határok. Sőt, divat minél szélsőségesebben áthágni őket.
  Ilyen szinten nyíltan lehetne reklámozni a dohányzást, piálást és a drogozást is, mert ugyanúgy mindig is volt és lesz. És sokkal több embert érint, mint a nemi hovatartozás.
 • _V_ #36 2021. november 30. 10:56

  37
  @Az_Úr: Úgy
 • Az_Úr #37 2021. november 30. 13:13

  38
  @_V_: Csak ne Úgyozzá' , adjunk hálát, hogy nem te rendezted rotfl
 • _V_ #38 2021. november 30. 13:19

  39
  @Az_Úr: Na igen, akkor ilyen fejjel néztétek volna:
 • _V_ 2021. november 30. 13:19

  40
  Mukodj
 • _V_ 2021. november 30. 13:20

  41

  Na
 • Az_Úr #39 2021. november 30. 20:44

  42
  @_V_: Jobb nem is belegondolni XD
  Amúgy itten a történet a következőképpen alakulhatott:
  -Hallo itt Björn a Post-tól, Borgot keresem.
  -Itt Borg. Miben segíthetek?
  -Küldtünk egy levelet, miszerint reklámfilmet rendelnénk, megkapta? Az elképzelés, hogy legyen korhű a mai elvárásoknak, érintsen mélyen, legyen benne mennyire elkötelezettek vagyunk a klímaváltozás, környezetvédelem, vagy a homokosok iránt, mindegy, csak hasson, f_aszom, nem érdekel. A lényeg, ahogyan a Post megmenti a delfineket, afrikában az éhező kis csontvázakat, vagy visszatartjuk a gleccsereket, elfogadunk, támogatunk, együttérzünk, korvára jelképesek vagyunk. Nem értek ezekhez a sz_rságokohoz, maga a szakember.
  -Nem jött levél, de értem uram, természetesen, mindenre van megoldásunk. Mit szólna, hogy 50 évvel ezelőtt még tiltott volt bUziskodni, de most már teljesen elfogadott? A téma kiválóan pörög jelenleg a piacon.
  -Ja a levél lehet, hogy elkallódott, de majd kárpótoljuk, jó kis téma, csak ütős legyen! Szabad kezet kap. Ja és Borg! Jön a karácsony, Mikulás, miaf_szom, ezt ne felejtsék el és a Post mindenek felett, mi egyek vagyunk azokkal a bUzikkal, bármit is jelent! Ezt is foglalják bele!
 • _V_ #42 2021. november 30. 21:02

  43
 • Inhouse #42 2021. december 1. 08:17

  44
  @Az_Úr: A mindennapi infókból csak az jön le továbbra is, hogy nagyon rossz az irány. Illetve hülye angolok, angol hülyék szlogenből ki kell cserélni az angolokat...
  Az írásod pedig bármilyen marhaságnak kéne legyen egy normális világban, lehet, hogy pont eltaláltad...
 • Inhouse #44 2021. december 1. 09:53

  45
  @Inhouse: Na jó, ne vegyük ki őket, elég csak a kiebrudalt dolgozó külföldiek, kontra összeomlik minden összefüggésre gondolni.
 • Az_Úr #45 2021. december 1. 16:43

  46
  @Inhouse: Szerintem ez jóval összetettebb dolog, rosszul látjuk, ha csak azt gondoljuk a "hülye nyugat".
  A Brexit egy mintapélda, mekkora befolyással bír a köztudatra a média és a politika. Az egyoldalú tájékoztatás, vakon bízni politikusokban.
  Tanulni lehetne belőle, de nem tanulunk és a világ többi része sem.
  Az említett "irány" amit mi helyesnek gondolunk vajon merre vezet?
  Soha nem felejtem el, amikor korva kölökként megkérdeztem a tanáromat, mit kell itt annyira koszorúzni, megemlékezni, pénzt, időt fektetni a múlt történéseinek felidézésére?
  Második világháború? Mikor volt az már, mit segít rajtuk?
  Majnem kaptam egy pofont, 1-es, fiam, ülj le! Hát azért, hogy tanuljunk belőle és soha többé ne fordulhasson elő te hülyegyerek!
  És tanultunk valamit is?
  Hova vezetett az a múltban, amikor a politika a folyamatos gyűlölködés eszközét választotta a sikerhez, egyoldalúvá tette a tájékoztatást és azt szajkózta, "csak mi vagyunk a nagyok, okosak és mindenki más hülye!"?
  Ahogyan néhány hírhedtebb országban jelenleg is.
  Sikeres recept, teljesen mindegy ki a célpont, < moderálva >k, migráns, a nyugat, Soros, Gycsány, szomszéd, stb....
  Tanultunk valamit?
  A "Nyugat" próbált.
  Nemzedékek nőttek fel a világháború óta, úgy tanították őket, nézzetek vissza, ne kövessük el még egyszer ugyanazt a hibát, mert nem helyes és rossz útra vihet.
  Erre vezethető vissza a megértés, befogadás, a migrációhoz, nemi identitáshoz való hozzáálás, más kérdés, hogy már átestek a ló túloldalára.
  Ezért állnak másképp egy ilyen jellegű reklámhoz, amit mi nem értünk, mert bennünk természetes a gyűlöködés.
  Ettől függetlenül a reklám számora is gusztustalan.
  De a két ellenkező "irány" közül vajon melyik a helyes? Mi vagyunk egy nagyon rossz úton, vagy ők?
  Elgondolkodtató dolgok ezek.
 • Inhouse #46 2021. december 2. 09:08

  47
  @Az_Úr: Végleteket említesz, nincs ilyen általános gyűlölködés. Nem értek veled egyet.
  Van a világon egy jelenség, ami kicsiben személyes kapcsolatokban is megtapasztalhatsz. Vannak akiket csak a maguk célja érdekel és nem, hogy nem törődnek másokkal, hanem akár egyenesen utaznak is arra, hogy ártsanak nekik. És ennek általában a jóhiszemű emberek látják kárát. Nem lehet ilyen puhának lenni, ez csak egy szelíd vallási közösségben működhet, ahol mindenki ilyen. A világ viszont nem ilyen, ha nem vigyázol, nem vagy óvatos akkor megszívod, de ez a te sorsod, a saját kezedben van. Ha viszont a vezetőid ilyenek (nem tudjuk miért, tételezzük fel, hogy rosszul mérték fel a helyzetet és nem egy bűnös cél érdekében szándékosan), akkor kevés eszközöd van és szopóágra kerül egy egész ország, amiből nehéz fordítani. A politikusok a legritkább esetben ismerik (f)el, hogy tévedtek, és nem lépnek időben. Nem változtatják meg a hozzáállásukat, még ha tudják is, hogy hibáztak és nagy károkat okoznak ezzel, mert azzal elismernék a hibájukat és úgy vélik, hogy ezzel nagyot zuhanna a megítélésük. Így aztán erőltetni kell a szopóágat és mellébeszélni, meggyőzni az embereket, hogy amit látnak, tapasztalnak a saját szemükkel az nem úgy van és ez így lesz jó... Ez a mai politika sajnos...az egész világon...mondjuk itt jön a képbe az rész, hogy éppen ki melyik oldalt látja ennek. És nem érti az egyik, hogy miért nem látja jól a másik.
  Én azt látom, hogy nem jó ez a trend. Nem lehet teljes országnyi embereket befogadni, főleg ha azok az emberek nem tartják be a legalapvetőbb normákat, ez nem lehet hosszútávú megoldás. Nem lehet 1000éves (senkinek kárt nem okozó) keresztény hagyományokat eltörölni egy olyan vallású népcsoport miatt, akiknek ezek nem tetszenek. Nem lehet embereket úgy érzékenyíteni a másokra, hogy ha nem értenek ezzel egyet, akkor megbélyegzik őket. Nem lehet politikai és ideiglenes közvélemény megnyugtató módon sötétzöldnek lenni, ha nem lehet közben kielégíteni az energiaigényeket és energiaválságot okoznak. Nem billenhet át egy régről eredő faji megkülönböztetés és felsőbbrendűségi probléma a másik oldalra, mert az ugyanolyan rasszizmus, ez nem lehet cél, stb, stb...
  Ez az én véleményem. Pár pohár bor után, baráti társaságban sokkal inkább látom a megoldást a világ összes bajára. :)
 • Az_Úr #47 2021. december 2. 13:38

  48
  @Inhouse: Én az alapelvekről beszéltem, hogy adott dolgokhoz hogyan állunk hozzá. Más kérdés, hogy hosszú távon a hibás döntések merre vezetnek, de az alapelv akkor is ugyan az marad.
  Abban mindenki egyetért, hogy a migránsok befogadása egy őrülten elb_szott ötlet volt.
  Emiatt ott a szopóág, viszont nálunk még 50 más okból is, de nem kezdek bele.
  A gyűlölködés pedig már annyira a része az életünknek, hogy észre sem vesszük. Én így látom.
 • _V_ 2021. december 2. 13:47

  49
  Szívesen beülnék veletek valahova egy sörre politikáról meg ilyen világi gondolatokról dumálni. :D Ha Pesten jártok és van kedvetek, akkor szóljatok. Barcraftban az 1 literes csapolt sör 14-18 között csak 750 ft. :D

  Hmmm, ez eléggé reklámnak tűnő hozzászólás lesz. Na mindegy. rotfl
 • Az_Úr #47 2021. december 2. 14:03

  50
  @Inhouse: Még a nyár elején éppen bevásároltam, tipikus migráncs ott vakarózott, számolgatta az apróját, üdítőt vett, meg 2 csokit, amiből egyet visszarakott. Aki meglátta elnémult, nagy ívben kikerülte, ott a terrorista, mindjárt támad, rökönyödött arcok, polcok mögül nézegették. Fizetünk, kitolom a kocsit, bepakolok, tolom vissza, ott a migráns, kuka mögött a hátizsákos haverjával szerencsétlenek ketten ettek egy csokoládét.
  Megfordult a fejemben adok nekik pénzt, ha már idáig eljutottak, vegyenek normális kaját, legyen miből folytatni a hosszú útjukat. Én is kaptam hamburgert ajándékba, migránsként Kanadában, soha nem felejtem el.
  Szerencsére nem tettem, mert jött is a rendőr kéken villogva, gondolom 5-en hívták rájuk, vittek volna engem is, ha bűnözőket segítek.
  Alapelv, segítek a másik emberen, ha rászorul, nem érdekel ki az.
  Alapelv, dögöljön meg, mit keres itt, lesz_rom, lecsukatom.
  Vajon melyik a mostani magyar?
 • Az_Úr #49 2021. december 2. 14:06

  51
  @_V_: Fogadjunk, hogy már gruppen jár az eszedben..... rotfl
 • _V_ #51 2021. december 2. 14:14

  52
  @Az_Úr: Miért gondolod ? rotfl
 • Inhouse #50 2021. december 2. 15:19

  53
  @Az_Úr: Itt egy hosszú lére eresztett írás következett volna, ha a háttérben a keptelenseg időkorlátja ki nem léptetett volna. Mivel ennek semmi nyoma nincs és a hozzászólás ilyenkor figyelmeztetés nélkül a nihilbe megy, ezért radikálisan zanzásított verzió következik...
  Nem lehet mindenkit megmenteni. Nem is vagyunk kötelesek ezt tenni.
  Az akin segítünk legyen erre érdemes, illetve tegyen ő is magáért meg mindent ezért.
  Az illegális bevándorlók befogadása egy bullshit, egyszerűen nonszensz több millió, vagy több tízmillió embert befogadni, mert nekik bajuk van a saját országukban. Az is, hogy több juttatást kapnak itt nyugaton a semmire, mint akik saját hazájukban hosszú évek óta dolgoznak.
  Miért "hagyják" el a papírjaikat és jönnek illegálisan? A határátkelőn papírokkal nem engednék be őket? Ha nem, akkor miért lenne kötelező ugyanezeket az embereket illegális határátkelés után tárt karokkal várni? Ez mi a frász?
 • Az_Úr #53 2021. december 2. 20:18

  54
  @Inhouse: Sokszor én is elfelejtem a "bejelentkezve maradok" jelölőt :)

  Ezt szerintem senki sem vitatja, másról beszélnünk mind a ketten. A segítségnyújtás és a befogadás között óriási a különbség, én kezdetektől az alapvető hozzáállásra próbáltam világítani. De szerintem felesleges is itt oldalakat írni.
  Zárjuk le :) :beer:
 • igaz_mondo 2021. december 12. 16:31

  55
  ...csak bele-beleolvastam a hozzászólásokba, de úgy nagy vonalakban majdnem mind ugyanarról szól (kivéve, aki MÁS)... :-)

  Az én véleményem meg csak az, hogy Qrva lassan pusztít a covid..., csak-be-kellene-vetni azokat az atomfegyvereket is! :-)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!