Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A 19. század végén sokan csalódtak a hagyományos vallási hitnézetekben, és alternatívák iránt néztek.

Ekkor ütötte fel a fejét a spiritualizmus, ami féltudományosan állította, hogy létezhet élet halál után. Mindezt azokra alapozták, hogy a testet mint egy biomechanikus szerkezetként kezelték, és újból életre lehetett kelteni, illetve a futó szoftver - a lélek - biztos tárolódik valahol, és visszatölthető a testbe.
Eme tudomány lelkes híve volt Thomas Bradford, aki meg volt győződve arról, hogy a lélek a halál után is létezik. Ezért kieszelt egy kísérletet ennek igazolására.
Az első lépés az volt, hogy újságokban hirdetésként partnert keresett a spirituális kísérlethez. Ruth Starweather jelentkezett erre, akivel Thomas megbeszéléseket tartott, hogy jelentkezni fog nála a lelke. A nő nem teljesen értette a dolgot, de belement a próbába.
A második lépés az volt, hogy Bradford öngyilkosságot követett el az otthonában, úgy hogy bárkit is értesített volna. Gyilkos szén monoxidot eresztett a lakásába, ami megölte. A tette előtt még írt egy papírt, amit a helyszínelők megtaláltak. Ez állt rajta - „Túlmutat a tudományon, ahogy most bemutatom a lélek jelenlétét, és bebizonyítom, hogy a tudat képes tovább élni a természetfeletti világban. ” - Senki nem értette miért is lett öngyilkos?
A terv mint kiderült az volt, hogy a halál beállta után a társának üzen a túlvilágról, erről azonban Ruth mit sem tudott, sőt állítása szerint nem is hitt az ilyesmiben. 1 hét telt el a haláleset után mikor Ruth úgy érezte Bradford megszólítja, de nagyon gyengének érezte.
Eközben híre ment a médiumok közt a kísérletnek, amelynek az lett a fejleménye, hogy önkéntesek jelentkeztek, akik meghallották Bradford elhalkuló hangját. Egy hibája volt ennek, a világ és vallási nézetek szerint számoltak be erről, és nem egységesen.
Később a médiumok összefogtak egy közös szeánszra, hogy így erősítsék távozó Bradford szellemét. Így egyik médiumnál több ember szeme láttára pislákoló fények mellett megszólalt Bradford, és az alábbiakat diktálta le:
"A professzor vagyok, aki a túlvilágról beszél. Sikerült áttörnöm a burkon. Az élők segítsége sokat számított. Egyszerűen elaludtam. Amikor felébredtem, elsőre nem realizáltam, hogy már a túlvilágon vagyok. Nem vettem észre nagy változást. Arra számítottam, hogy minden más lesz. De nem. Az emberi formák körvonalakban jelennek meg, nem fizikai valójukban. Nem mentem messzire, még mindig a sötétben vagyok. Sok embert látok. Olyan természetesnek hatnak. Semmihez nem hasonlítható elragadtatásérzet uralkodik itt. Boldogság és öröm. Mindenki kapcsolódik egymáshoz. Én is kapcsolódtam hozzájuk. Nem bánom a tettemet. A jelenlegi sík csak az első lépés. Még mindig kutatok következő síkok után, amelyekkel kapcsolatban olyan keveset tudunk itt, mint a földön a túlvilágról. "
Bradford hangja végül elnémult és soha többé nem tudták meg idézni, talán azért mert önkezével vetett véget az életének!

5 hozzászólás

 • Árpi vasárnap, 16:33

  1
  Kérdés !
  Melyik lehet/lenne a jobb:
  -nincs semmi a halál után, megszűnik az érzékelés.
  -van mennyország és pokol, sőt akár reinkarnáció is.
 • joshsword #1 vasárnap, 18:03

  2
  @Árpi: c válasz (Az amazonas kincse)
 • pecáros vasárnap, 20:59

  3

 • pepuccso vasárnap, 21:32

  4
  Kettő amerikai pulyka beszélget:
  -Te, szted van élet július 4-e után???
 • Salax #4 vasárnap, 23:01

  5
  @pepuccso: Július 4-e a Függetlenség Napja. Délelőtt felvonulással, katonai parádéval, délután amerikai-foci, vagy baseball-mérkőzésekkel, utána barbecue-parti, (ahol lehet ugyan pulya, de nem jellemző), este pedig tűzijáték.
  A pulyka a Hálaadás Napján van, ami egy mozgó ünnep, (nem fix dátumú) november 4, csütörtökén. Ez amolyan elő-Karácsony. Rokonlátogatással, és pulyka-vacsorával, de ajándékozás nélkül.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!