Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az örökmozgó létezik, és erről az amerikai szabadalmi hivatal adott ki dokumentumot.

Howard Robert Johnson tervezett egy mágneses örökmozgó gépezetet, és ezzel beállított az amerikai szabadalmi hivatalba, ahol beadta kérelmét a termék jogai érvényesítéséhez. A szabadalmi hivatal bürokratikus és szemellenzős hivatalnokai szerint viszont nem létezik örökmozgó, ezért azon nyomban lesöpörték az asztalról a kérelmet. Johnson úr viszont képtelenségnek tartotta, hogy meg se próbálják értelmezni a terveit, ezért az otthon korábban elkészített működőképes mágneses motorját bevitte és fellebbezett a döntés ellen. A hivatalnokok elképedve nézték az önállóan működő mágneses motort, ami semmi külső energiaforrást nem igényelt. (A teljesítménye 5 kw volt) Ezután természetesen jóváhagyták a kérelmet és bejegyezték a szabadalmat 1979 április 24-én: U.S. Patent 4,151,431 hivatkozási számon. A bejegyzés előtt még a nemzetbiztonsági hivatal ügynökei megpróbáltak lecsapni a készülékre (gondolom az energia lobbi nyomására), de elkéstek, így a bejegyzés hivatalossá vált.
Innentől már csak lejáratni tudták Mr. Johnsont, mindent fórumon nevetségessé tették (a szabadalmi hivatal miért engedte át, arról már nem beszéltek), a General Electric külön szakvéleményben cáfolta neves tudósokkal a mágneses motor létét hivatkozva az energiamegmaradás törvényének megsértésével.
Végül az ügy elült, és a feledés homályába veszett.

19 hozzászólás

 • LongJohnHolmes 2017. augusztus 1. 18:13

  1
  Kösz a posztért. Szerencsére nem feledték az emberek. Hihetetlen, hogy még nem tudott kitörni a sötétségből. Megváltoztatná a világot. De az emberek sötétben tartott birkák.
  Állítólag Tesla járgánya már valami hasonlóval működhetett.
  Láttam olyan képeket, rajzokat, (az 50-es évek voltak megjelölve), hogy ilyen elven működő, hatalmas, állandómágnes motorok hajtottak generátorokat villamoserőművekben. De az áramot piaci áron adták, titokban tartva, hogy ingyen állítják elő. Nem linkelek ide, de akit érdekel az keressen rá a youtube-n. permanent magnet motor.
 • nagyarpi0011 2017. augusztus 1. 18:45

  2
  Az igazság az, hogy abba nem köthetünk bele, hogy nem kiáltották ki örökmozgónak, mert ilyen valóban nem létezhet. Legalábbis ha a szó nyelvtani értelmét nézzük, akkor nem.

  Az alkatrészek kopnak, amik egy idő után mindenképp cserére szorulnak, tehát már nem is örökmozgó.
 • mBardos76 2017. augusztus 1. 18:45

  3
  A szabadalom 2009 - ben le járt, ki száll be, építsünk egyet? Mondjuk 50 eurót össze dobunk fejenként az én számlámra, azzal már el lehet indulni. :D
 • képtelenség.hu 2017. augusztus 1. 19:54

  4
  En ebbe nem hiszek
 • lacento #3 2017. augusztus 1. 20:13

  5
  @mBardos76: Egyet értek.....esetleg lehetnék az ügyvezető igazgató vagy főkönyvelő a projektben ? grat
 • kléni #4 2017. augusztus 1. 20:44

  6
  @cadmagician: Érdekes is lenne, ha hívő lennél. rotfl
 • Guriga 2017. augusztus 1. 20:58

  7
  Keressetek rá a "Mágnesmotor generátor"-ra.. meg fogtok lepődni!
  .. már régóta ingyenes lehetne az energia - magadnak azzá is teheted - de ez "nem lehetséges", mert akkor az energia mafia miből élne?
 • Aztaaaa.. #7 2017. augusztus 1. 22:59

  8
  @Guriga: Bírom ezt a hurrá optimizmust, bár a mágnesmotor generátor helyett, inkább a fizikát kellene tanulmányozni. Ingyen energia nem volt, és nem is lesz. Mi ennél a buktató? 1./ Az emberek egy része azt hiszi, hogy a mágnes örökké képes munkát végezni. Nem képes erre. Howard Robert Johnson generátora is ott bukott meg, hogy a mágnesek "kifáradtak", a motor leállt. 2./ Állandó mágnest kétféleképpen tudunk előállítani. Magnetit ércből, vagy egy arra alkalmas fémet felmágnesezünk. Borzasztó drága eljárások, hiszen 1 tonna magnetitből pár kg erős mágnes állítható elő, a felmágnesezéshez pedig sok energiára van szükség. 1 tonna kibányászott szén viszont 1 tonna fűtőanyag, amit csak el kell égetni és már forgatja is a generátort. Ahogy az elégett szenet, úgy az állandó mágnest is cserélni kell. A "magnetic generátor" üzemeltetése hússzorosába kerül, bármely más elven működő generátor üzemeletetési költségénél. Ezért nem kapkodtak utána a nagy energiatermelő cégek.
 • pepuccso 2017. augusztus 2. 12:50

  9
  góf panyol jászló (gróf Spanyol László) meg a vízzel való heggesssztésch -az is ebbe a kategóriába tartozik! Itt van fent az is...
 • Freunddaddy #9 2017. augusztus 2. 16:32

  10
  @pepuccso: és már arról is megállapították, hogy kamu :D
 • Freunddaddy #10 2017. augusztus 2. 16:45

  11
  @Freunddaddy: Bocsánat, nem az elv kamu amit előad, hanem a találmánya amit bemutat, ugyanis az egy régóta létező multiplaz hegesztő és plazmavágó. Nem bontja vagy égeti a vizet, hanem csak segédanyagként használja.
 • Freunddaddy #10 2017. augusztus 2. 16:46

  12
  @Freunddaddy: Amit magamnak küldtem azt neked akartam :D
 • Freunddaddy 2017. augusztus 2. 16:46

  13
  A p...ba, ez kezd ciki lenni, miért nem fogtam be a szám.... rotfl
 • [ törölt felhasználó ] 2017. augusztus 2. 16:57

  14
  Srácok boldoggá tesztek, hogy ennyire sokan nézitek és hozzászóltok a témához, de nem értem miért ilyen kevés a "kedvelése" a posztnak? Most akkor jól sikerült, vagy nem?
  Csak önfényezésként leírom, legalább 20 percig írtam, szóval durva kemény munka van benne, és még el is olvastam hozzá egy cikket. Fárasztó, kimerítő és utána egész éjszaka aludnom kellett.
  Na csak vicceltem, de tényleg nem értem.
 • kléni #14 2017. augusztus 2. 17:11

  15
  @DaDPool: Nem igen használják az értékelés funkciót, sok posztnál van kevés like / képtelenség, de ettől még a posztok lehetnek jók. Ne foglalkozz vele, ha valami baj van a posztokkal, azt én úgy is megmondom. rotfl
 • [ törölt felhasználó ] 2017. augusztus 2. 17:29

  16
  Nem öndicséret, de én végig szoktam nézni és értékelni a posztokat, kevés az amire nem nyomok valamit. Ha már adott a lehetőség. Köszi a választ.
 • jk88 2017. augusztus 2. 17:38

  17
 • LongJohnHolmes #8 2017. augusztus 2. 23:19

  18
  @Aztaaaa..: Hát nem éppen. Az energiatermelő cégek olcsón vesznek vagy bányásznak és drágán adnak el. Nekik nem lehet veszteségük, mert ők "ingyen energiát" adnak el a népnek. Kiszedik a földből, elégetik és eladják neked. Sajnos az állandómágneseket sem lehet otthon előállítani. így ha el is terjedne valami csoda folytán, egyszerűen véget tudnának vetni a mókának a bankárok. Senkinek (bankárok, kormányok) nem érdeke, hogy az emberek le tudjanak válni a köldökzsinórról. Az állandómágnes nem a gyártásakor bevitt energiát adja vissza, hanem a föld mágneses energiáját használja fel, ezért hatékony. Tehát újra! Nem a semmiből lesz energia, ahogy sokan hiszik. Valóban gyengül a mágnes, de nem olyan arányban, hogy ne lenne hatékony.
 • Guriga #8 2017. augusztus 5. 17:52

  19
  @Aztaaaa..: Birom az agymosott egyének hozzászólását! ;)
  Nem csak fizikai ismereteid hiányoznak, hanem az odafigyelésed is a leírtakhoz!
  - Az ingyen energia olyan energia amihez nem kell egy energiahordozót felhasználnunk illetve előállításuk jelentős költséggel jár részünkröl, vagy számunkra jelentős költség mikor megvesszük!! Ilyen energiahordozók és nem ingyen energiák: üzemanyagok, sűrített levegő, stb. Olcsóbb energiahordozók, de számunkra még mindig drágák - mert maga az állam felügyeli és állítja be az árát - pl.: a gáz, szén....
  - Az ingyen energihordozók: a nap, szél, tenger hullámzása, metángáz (marhakakiból pl.), a földenergia (geotermikus pl.), gravitáció és nem utolsó sorban a mágneses energia. Természetesen (vagyis neked külön: Magától érthetően) ezekből előállítani és hasznunkra fordítani energiát az bizony különbözö nagyságú költségekbe kerül. Ezek a költségek a fent felsorolt energiák megszerzési költségeitől jóval (!!!) olcsóbbak, vagy hosszab távon kifizetőbbek. (!!!)

  - Ha értelmesen végiggondolja ezt valaki, hozzáadja, hogy a föld vezető hatalmi rendszerének NEM ÉRDEKE hogy olcsó, INGYEN energiához jusson a föld népe, akkor egyértelműen az ezt elutasítók, ellenzők - ellenagitátorok- azok akik vagy az energia szektorban érdekeltek, vagy szívacsosra szívta agyukat az irányított média.

  Mindenki magának állítja be hova tartozik!
  Szépnapot mindenkinek!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!