Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
50 évig rejtély övezte a STARDUST sorsát, mai napig nem derült fény mindenre! kalap

A BSAA Avro Lancestrian Stardust (G-AGWH) nevű gépe 1947 Augusztus 2-án tűnt el az Andokban a Tupungato hegy környékén. A gép helyzetét nagyjából tudták (kb 30 mérföldes körzet), és bár sokáig keresték semmiféle nyom nem volt utánuk. Tökéletes eltűnés volt. A legmeghökkentőbb az esetben az volt, hogy a pilóta az eltűnés előtt furcsa morzejelekkel kommunikált...valakiknek. :| Háromszor küldte el a STENDEC szavakat. A Chilei légierő irányítója vette, de nem értette az adást. Rákérdezett újból, és határozottan még kétszer elküldték a STENDEC szavakat. Azonban ezeknek semmi értelme, jelentése nem volt.
Mivel se a gépet, se nyomokat nem találtak, azonnal misztikus fejleménynek hitték. UFO-k általi elrablásra gyanakodtak (az UFO hívők), merényletre is tippeltek, illetve a pilóta öngyilkos manőverére, vagy szimpla emberrablásra. De egyik sem állta meg a helyét. Pedig a 6 utas között volt diplomata, háborús hős és egy ember akinél állítólag egy gyémánt volt.
Az ügyet látszólag 50 évvel később megoldották. 1997-ben egy hegymászó csoport, a Tupungato hegy egyik gleccserében hatalmas repülőgép kereket fedeztek fel. Azonnal jelezték a hatóságoknak , akik kivonultak a helyszínre, és a jégből kimentették amit találtak. De az eredmény nagyon kevés volt. Kerék, motor (ebből is csak darabok pl.fél Rolls Royce felirat), propeller, pár borítás (alig kivehető betűkkel), műszerfal néhány személyes holmi, és egy kéz. Lehetséges, hogy a hegy még őrzi a többi maradványt. De szkeptikusok szerint ez csak valami álca, és összeesküvés, hogy eltitkolják az UFO rablást.
A hivatalos jelentés szerint (bár ez is csak spekuláció), valószínűleg a pilóta hibája okozta a katasztrófát. Ugyanis a Tupungato-t több hegy övezi, eltéveszthette és hamarabb kezdett a süllyedésbe a leszálláshoz. Így a hegynek ütközött. A pilóta ezzel a típussal mindössze 150 órát vezetett. :cool:

7 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!