Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A krátert Vadim Kolpakov 1949-ben fedezte fel, több verzió is született a mibenlétére...

A Dél-kelet Szibériában felfedezett krátert sokáig hitték a Tunguz meteor valamiféle becsapódási maradványának. A halom 40 méter magas és 100 méter széles, a belsejében egy 12 magas kúp van. A helyiek csak "Tüzes sasfészek"-nek hívják. A kúp miatt sokáig gondolták, hogy meteorbecsapódás eredménye. Mások úgy vélték valamiféle születő vulkán, csak a folyamatok abbamaradtak. Azonban egyiket sem tudták megerősíteni. A modern vizsgálatok viszont kiderítették, hogy a kráter környékén levő fák különleges deformált , gyors növekedést produkáltak, mint a Csernobili katasztrófa után az erdő. Ezekből kiderült, hogy 250 éves a kráter. Na ekkor elővették az UFO témát. Végül a Alexander Pospeev geológus adta a legutóbbi magyarázatot (a mostanában elszaporodó szibériai kráterek okán), a föld alatt felgyülemlő gáz (kőtartályból) felszínre tört. Majd amikor az utánpótlás elfogyott hátrahagyta ezt a formát. Mivel egyedi a forma, egyáltalán nem biztos, hogy ez így van.
Szóval a rejtély még mindig áll. :cool:

5 hozzászólás

 • bulo008 2015. augusztus 19. 06:34

  1
  mint nagy magyar tudosunk Jásdi Kis Imre megmondta vala ezt odahordták a magyarok :D

  ha valaki kiváncsi rá itt megtalálja :D
 • JohnFly #1 2015. augusztus 19. 07:32

  2
  @bulo008: Az oszt igen! Megépített hegyek! Ősi ős ősmagyar nyelven írt térképek. Minden népet a magyarok teremtettek? A fotoszintézis nekünk köszönhető? "Tudományosan" alátámasztott bizonyítékokkal!
  Azt nem tudom, hogy ha egy ilyen holdkóros kiáll valahol egy színpadra beszélni, hogy lehet, hogy vannak akik hallgatják és senki sem kiabál be, hogy marhaságokat beszél?
  Bezzeg ha ugyanazon a színpadon nekiállna egy biológus az evolúcióval kapcsolatos kutatásait bemutatni, valódi tudományos munkával a háttérben, a közönség fele "háát peerszee"-zne.
  Ez a szomorú, hogy itt tartunk.
 • Megacraft #1 2015. augusztus 19. 09:24

  3
  @bulo008: Ez csak kocsma filozófia..:D
 • kisja 2015. augusztus 19. 11:08

  4
  Menyünk oda kirándulni
 • bulo008 #3 2015. augusztus 19. 17:16

  5
  @JohnFly: @Megacraft: tudom én na .. nem hiába volt kinn a smájli :P
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!