Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Amint az már megtapasztaltam, ahova az informatika beteszi a lábát, ott elbocsátások várhatóak.
Sajnos az én lelkem is szárad pár ember sorsa.

11 hozzászólás

 • kisokka 2013. október 18. 18:04

  1
  Ez kb. akkor fog hibátlanul működni, amikor nyugdíjas leszek(nem néhány éven belül fog bekövetkezni).
  Ezt csak azért mondom, mert az új rendszerek általában évekig nem működnek rendesen, rosszabb esetben delete lesz a végük, jobb esetben javítják a hibákat. Aztán jönnek az újabb hibák...stb.
  Ez a gugli szemüveges gyíkság még az utcán se működik rendesen, nemhogy egy hatalmas csarnokban. Ha majd egyszer működni is fog, nem ezekkel a gépekkel/felszerelésekkel, de elgondolásnak érdekes.
 • kisokka #2 2013. október 18. 18:16

  2
  @pbalage: A lényeg a futurisztikuson van. Amazonast lehetne rekeszteni az olyan jövőbeli módszerekkel, amiben a logisztikát akarták segíteni, de kiderült, hogy teljesen felesleges, ráadásul még lassabb is.
  Én elhiszem neked, hogy valamikor a jövőben ez működni fog, de akkor már targoncás se fog kelleni, se kosarat(?) cipelő néni. Én nem vagyok szkeptikus, sokan mondták régen a számítógépekre is, hogy semmi haszna nincs és mégis van valami. Viszont ezekben a rendszerekben egyből látni a hibát.
  A legnagyobb hibája, hogy a gugli hülyeségét akarja reklámozni, ami még nem is működik.
 • mferee 2013. október 18. 18:29

  3
  szép... szép, de nem ez a jövő.
  a jövőben nem lesznek emberek, nem fogja senki irányítani ezeket.
  szerintem minden automata lesz. a polcokon automata adagolók, amik ugye FIFO-ban fogják adogatni a cuccot egy robotkocsinak.
  Ide max pár karbantartó fog kelleni, meg pár ügyes programozó.
  Létszám csökkentés meg mindenhol megy. Mi is kiváltunk 4 embert automatizálással és ez évi 8 misit jelent ami kb. a megvalósítás ára, tehát elviekben 1 év alatt megtérül. Szomorú dolog, de lépést kell tartani.
 • kléni 2013. október 18. 18:39

  4
  Akkor már minek munkás? Egy ilyen üzemben semmi szükség nincs rá. Egy robotkar ugyan úgy fel tudná emelni a csomagot, az előre megírt algoritmusok alapján kiviszi a megfelelő helyre, a címkét be se kell olvasnia, hiszen ki tudja azonnal keresni az adatbázisból. Sokkal gyorsabb. Lehetséges, hogy mg olcsóbb is lenne egy ilyen gépet üzemelni, mint a munkásokat fizetni. Ez a világon üzemeinek nagy részére igaz is lehetne. Az üzemeltető viszont nem feltétlenül fogja elbocsátani az összes munkását, pont azért, mert munkát akar adni a városban élőknek.
  Arról se feledkezzünk el, hogy a gépek gyártása egyre nagyobb számban történik, amihez több munkás kellhet, hacsak nem alkalmaznak ott is 100%-ban gépeket.
  Ez a szemüveg viszont nekem nem tetszik. Engem zavarna is, ha végig látnám a villogást, meg folyamatosan feliratok lennének kivetítve. Nincs is rá szükség, legalább az emlékezetem nem hal el a mindennapi munka során.
 • kisokka #5 2013. október 18. 19:06

  5
  @pbalage: Attól, mert az SAP megveszi, még nem biztos, hogy működni fog. Majd térjünk vissza erre akkor, amikor már nem utómunkálatokkal szerkesztenek tele egy videót.
 • kisokka #5 2013. október 18. 19:08

  6
  @pbalage: Még csak annyit hozzá, ha ez egy teljesen biztos és működő rendszer lenne, már ott látnád minden amcsi katona fején, de egyenlőre erősen leszarják és max. csak kísérleteznek vele.
 • kisokka #10 2013. október 19. 10:33

  7
  @pbalage: Jó, hát nekik van varázspálcájuk és úgy biztos működni fog nemsoká.
 • kléni #7 2013. október 19. 14:58

  8
  @pbalage: Miért lenne nehezebb? A szemüvegre is egy gép írja ki a parancsokat. Csak annyi lenne, hogy egy robotkar végezné el a pakolást is. De attól még ugyan úgy menne a csomagok rendszerezése. Pár tízezer ládát semmiség egy programnak eltárolnia, és eligazodni köztük.
 • Fostalicska 2013. október 20. 22:48

  9
  Mer az ember nem ismeri fel hogy a 18-as kapuhoz kell menni?
  BAzz ez megint egy ökörség. Néha hagyni kell az embereket dolgozni...
 • ArkaChopa 2013. október 21. 08:37

  10
  A robotizálás odáig fog fajulni, hogy a gyárakban nem lesznek emberi erőforrások. Bevásárolni is már a robotok fognak menni, a munkahelyre is, mindent ők fognak csinálni. És egy nap arra eszmélünk, benne fekszünk a mátrixban, az üvegkalicka tetején meg a SKYNET kopogtat. Na akkor már késő lesz! Minket is feldolgoznak. Majd minket alkalmaznak mindenféle rabszolga dologra, és így ők fognak eltunyulni, majd egy nap...egy zseni megtalálja a 'power' kapcsolót. A szemében felcsillan a remény, és 'off'-ra állítja. Világbéke. Majd egy másik okos, elkezd gondolkodni, és tervez egy robotot.....
 • nari 2014. január 23. 20:07

  11
  Amiket leírtatok az szép meg jó ,de van egy alapvető hiba. Hogyha senki nem dolgozik akkor senkinek nem lesz pénze és senki nem fog vásárolni és senkinek sem kell szupermodern robot üzem ,ha csak áll és eszi a pénzt.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!