Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Hans Rosling előadása, de igazából nem is a mosógépről, hanem arról, hogy minek köszönheted például azt, hogy a Keptelenseg.hu -t nézegetheted.
(néhány adata nem egészen pontos, de elnézhető)
Szimpi kisöreg.

5 hozzászólás

 • kléni 2013. szeptember 28. 13:10

  1
  Előadási képessége nem túl sok a bácsinak, és túlzottan le van rövidítve a beszéde. Viszont a végén poénos, amikor a mosógépből kiadja a könyvet. :D
 • SzikraHuszár 2013. szeptember 28. 13:47

  2
  Szerintem nagyszerű előadó. Nem a számokról szolt, mégis érezhetőek a mennyiségek. Szem előtt tartja az emberek igényeit, érzéseit, nem egy gazdagságban, mindenben felnőtt, világ gondjaitól elszigetelt tudós képét hozza.
  Csak a zöld energiával még vannak problémák. Sokan az olajcégeket okolják... pedig ők is benne vannak a támogatók között. Az ok egyszerű: ha övék a naperőmű, a megtérülése után jó pénzért adhatják a szinte semmit. Mert az olajat felhozni nem kis pénz. Nem hülyék ők sem.
  Remélhetőleg a jövőben lesznek strapabíró,nagyon hosszú élettartalmú és legalább elfogadható teljesítményű napelemek, amik nem szilícium-alapúak (kicsit drága a tiszta szilícium-lap négyzetmétere :)).
  De most a legzöldebb energia a jól átgondolt atomenergia (véleményem szerint).
  Tiszta vizet és mosógépet mindenkinek!
 • ESanka 2013. szeptember 29. 09:26

  3
  Tökéletes, tudatosan felépített előadás. Hat az érzelmekre, adatokat közöl és emellett egy fontos üzenetet is át ad. grat
 • kisokka #3 2013. szeptember 29. 21:35

  4
  @SzikraHuszár: Az olajcégekkel kapcsolatos megjegyzéseddel nekem csak az a problémám, hogy míg az olajat lehet hajón/közúton szállítani és eladni, addig a megújuló energiaforrásokat már nemigen. Elképzelésem sincs, hogy a pizsamás tevehajcsárok hogy fognak havat gyártani a sivatag közepén, ha már szart sem ér az olaj...
  Maradjunk még az olajcégek okolásánál, úgysincs más rajtuk és a zöldeken kívül:D
 • SzikraHuszár #5 2013. szeptember 30. 01:25

  5
  @kisokka: Ez meg van, persze, az olaj fontos dolog.
  De ha hordozni kell, bioetanol, pl. Egyébként sem a járművek meg 1, 2 aggregátorról van szó, hanem erőművekről. Azok fogyasztanak rengeteg szenet, van, ami olajat.
  De az olajból nem lehet több generáción megélni, mert elfogy. A növényi eredetű üzemanyaghoz sok energia kell. Azt az energiát azt hiszem ők sem akarják drágán venni :). Főleg, kitől?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!