Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Néhány évtizede a Wonderstone ezüst bányában igen érdekes gömbökre akadtak.

Szép kis gömbök, amelyek 0.5 - 10 cm átmérőig terjedtek. A legkülönösebb az volt benne, hogy volt az "egyenlítője" környékén egy vagy több bevágás mindegyikben. Mintha valaki szánt szándékkal vágta volna bele azokat, vagy éppen két fél gömbből épített volna egyet, és ennek a nyomai látszanak. Néhány darabot ez érdekében el is vágtak. Volt köztük teljesen tömör, és volt amely üreges volt. Az anyaga vas alapú volt, általában hematitot tartalmazott.

A vizsgálatok kiderítették, hogy legalább 3 milliárd évesek, ez viszont komoly fejtörést okozott a tudományos körökben. Hogy maradhatott fent, miért nem bomlott szét a korróziótól? A tudósok csak találgattak és mindenféle erőltetett teóriával álltak elő, hogy miképp alakultak ki, de egyik sem volt meggyőző. A gömbök létezés és formája értelmes tervezésre és kézi munkára utalt.

Így maradtak az elfogadhatóbb teóriák. (Mert ha semmivel nem tudunk megmagyarázni valamit, akkor marad a képtelenség magyarázatok).
Ezek a teóriák arról szóltak, hogy idegen lények még a föld születésének a kezdetén meglátogatták a bolygónkat és ezek a gömbök valami szerkezet részei voltak, amik direkt ilyen formára gyártottak és végül itt maradtak. Valamiért nem bomlottak fel.
Egy másik elmélet szerint a gömbök az élet bölcsői, az idegenek ezekben a tárolókban dobták le az élet alapköveit a bolygónkra. Vehetjük úgy, hogy bevetették a földet. Ezek idővel felbomlottak és kiszabadult illetve életre kelt belőle az élet csírája. A megmaradt gömbök pedig azok amelyeknek ez a procedúra nem sikerült, beszáradtak, beragadtak. Ezért is találunk belőlük tömört (még benne van a megkövesedett anyag), és olyat amely üreges, amelyből kijutott a csíra.
Mindenesetre a tökéletes válasz még várat magára.

9 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!