Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
1964 Április 24-én furcsa dolgot látott meg egy helyi rendőr! :|

Lonnie Zamora rendőrtiszt, épp egy gyorshajtót üldözött a Socorróból kivezető úton, amikor valami megcsillant a szeme sarkában, és egy dörrenést majd süvöltő hangot hallott. Mivel a közelben volt egy raktár, elsőre azt hitte esetleg felrobbant. Azonnal abbahagyta az üldözést, és lefordult jobbra , hogy a földeken keresztül oda jusson. Egy meredek dombon átvergődve azonban egy felborult (annak tűnt messziről) autószerűséget látott. Azonnal jelentett a rendőrőrsre, hogy egy autós bajba van és megnézi. Közelebb ment, de rájött ez nem autó. Egy ovális fényes tárgy volt kb. 200 méterre, a tetején jellel. Közelében 2 felnőtt embernél kisebb alak tevékenykedett fehér overallban. Az egyikük észrevette Zamorát aki kiszállt, hogy személyesen vegye szemügyre őket. A két alak ekkorra a gép mögé futott, ahol beszálltak a járműbe (nem látta Zamora , csak feltételezte). Hangos süvöltő zaj mellett, kékes sugár jött ki az aljából. Mint egy rakéta hajtómű, a hangja viszont nem olyan volt, sőt repülőgép hanghoz sem hasonlított. Zamora visszafordult, és megpróbált a kocsija mögött fedezéket keresni. A szemüvegét leejtette, és mire felvette a gép már 25 méter magasan volt, és igen tempósan távozóra fogta.
Azonnal rádiózott a rendőrőrsre, hogy látják-e onnan mi történik, mert az UFO az ég felé emelkedett, majd elrepült a közeli hegyek felé.
Azonnal kivonult mindenki a helyszínre, és dokumentálni kezdték az esetet. Mivel rendőrök voltak, mindent leírtak fotókat készítettek mint egy bűntény helyszínén. Ahol a kék sugár kitört az UFO-ból a növények elégtek, és a homok 2 cm mélyen megolvadt, de hidegnek tűnt tapintásra. A leszállás területén ezen kívül semmiféle nyomot nem találtak, Zamora kocsijának a nyomai 150 méterre voltak, illetve maga Zamora lábnyomai is. De az átvizsgált területen ezen kívül semmi mást nem fedeztek fel, csak a négy talp lenyomatát.
Miután hamar híre ment Socorro-ban, kiderült van más szemtanú is. 9-10 ember látta az elrepülő UFO-t. Az újságok felkapták az esetet, és az Aif Force is bekapcsolódott a vizsgálatokba.
Azonban a szokásos mentalitással estek neki. Eleve egy Hoax-nak állították be. A szemtanúkat megtévesztették, hőballont láttak csak. Azonban az kiderült a vizsgálatból, hogy hagyományos repülő, hőlégballon vagy helikopter nem lehetett. Zamora elmondása szerint kiszámolták a sebességét és a gyorsulását. Eszerint kb 1.7 g.-vel gyorsult, és 1200 km/h-val közlekedett az elején ami gyorsan növekedett. Legrosszabb esetben is egy kísérleti katonai gép lehetett. De a mai napig nem került elő ehhez hasonló gépezet, még formára sem.
Zamorát hol a szkeptikusok, hol az UFO hívők zaklatták, besokallt és inkább munkát változtatott. Benzinkutas lett 2009-es haláláig.
Mai napig ezt tartják az első 3. típusú találkozásnak, egyben a legjobban dokumentáltnak. Sok szkeptikus van és szerintük profi átverés. Ha igen, akkor abban biztos a hadsereg benne lenne egy komoly technikai háttérrel, de ők tagadták. Az UFO hívők szerint pedig igazi találkozás volt. Az biztos, hogy a vizsgálatokban a légierő elismerte Zamora megbízható jó szemtanú, nem hazudott. Biztos, hogy látta az UFO-t. Viszont a mai napig nem tudják mi volt az? Az ügy még nincs lezárva, hisz érdemi magyarázat nincs. kalap

7 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!