Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

3 hozzászólás

 • [ törölt felhasználó ] 2017. december 9. 21:48

  1
  Nekem eladták magugat. lol
 • Pepejoe 2017. december 9. 23:19

  2
  Ahogy a dolgok állnak, szükségük is lehet komoly katonai képességekre.
  Viszont minderről az jut eszembe, hogy jó ez meg minden és látványos is de egy komolyabb háborúban naponta meghal annyi katona, ahányan a speciálisan kiképzettek összesen vannak. Tehát megint ott tartunk, hogy a hasonló országok mint ők vagy akár mi, nagyon rövid idő alatt jutnak el oda, hogy azoknak kell fegyvert fogniuk, akik amúgy gyárban dolgoznak, irodában dolgoznak, stb. és úgy egyáltalán termelő tevékenységet folytat. Tehát civil. Ezeknek az embereknek kell majd megvívni az egészet és a saját és az ország jól felfogott érdekében fellépni. Kéne hirtelen pár tízezer ember első körben és még több késöbb, gondolom nem kell magyarázni, hogy ez manapság hogy nézne ki...
  Sok minden változott a hadviselésben de az nem, hogy tömegek vívják meg az agresszor és a támadott oldaláról egyaránt és ez az, amire nemigen van felkészülve senki. Nálunk (is) minden tarcsi cuccot szétosztogattak, eladtak és megsemmisítettek. Jó poén lesz, ha a nagy "barátaink" majd tétováznak, mi meg rájuk alapozunk. A svájci rendszer a minimum, amit el tudnék képzelni ide is. Fel kéne ébredni, hogy semmi nem vándorolt odébb, továbbra is ütközőzónában vagyunk.
  Ja, a technikai hátteret nem is érintettük, hogy a videón csilivili felszerelés meg minden de azt látom valahogy, hogy mindig a "legkőkorszakibb" fegyverek, a 8 dolláros AK-k és RPG-k, a PKM-ek, miegymás kerülnek elő a világban mindenfelé mert jó ám az MP5-ös meg az M4, a speckó éjjellátók és egyéb különleges felszerelés de villámgyors amortizáció után, az utánpótlás esetleges ellehetetlenülésével egyidőben ezek a cuccok egyszerűen nem lesznek (mint ahogy nagy tömegben már addig sem voltak, most sincsenek). Ilyen felszerelésnek nagy tömegben (hogy értelme is legyen és a nagy tömeg nem pár 100-at jelent) beszerzése, folyamatos pótlása nem olcsó, egy háború meg drága, ha jól sejtem.
  Szétlőtt városokban nem a digital camouflage :D és az Oakley játszik taktikai kesztyűvel, hanem bármi, amivel meg lehet maradni egészben.
 • igor85i #2 2017. december 10. 13:23

  3
  @Pepejoe: Bezony, jól látod!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!