Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Jeanne Louis Calment esete a legjobban dokumentált hosszú élettörténet. kalap

1875 Február 21.-én született - 122 év 164 napot élt - 1997 Augusztus 4.-én hunyt el. Az életéről pontos dokumentáció, hiteles anyakönyvi kivonat és fotók tanúskodtak, így kerülhetett bele a rekordok könyvébe, mint a legtovább élő ember, és nő.
21 évesen házasodott egy távolabbi rokonjához, aki elég gazdag volt ahhoz, hogy Jeanne-nek sose kelljen dolgoznia. Fiatal kora óta cigizett, és csak 117 évesen tette le. Igaz naponta 2 szálnál többet sose szívott.
13 évesen találkozott Vincent Van Gogh-al aki az apja boltjába jött vásárolni. Kellemetlen rosszul öltözött embernek írta le. Egyetlen gyermeke született, túlélte. Ugyanúgy a férjét is, és az unokáját is.
1965-ben, 90 évesen Jeanne aláírt egy szerződést, hogy eladja neki a lakását ügyvédjének (André-François Raffray - 47). Aki cserébe fizet neki havi 2500 Frankot amíg meg nem hal. Hát nem akart meghalni, végül a lakás értékének a dupláját is kifizette, amikor az ügyvéd meghalt rákban. Az özvegye folytatta a kifizetéseket, amíg Jeanne meg nem halt.
:D

7 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!