Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Mindent ellopnak, csak alkalom kell.

Tyrannosaurus csontok

A Tyrannosaurus egy kétlábú ragadozó, egy masszív koponyával, amelyet nehéz és hosszú farok egyensúlyoz. Elülső lábai nagyon kicsik, ugyanakkor szokatlanul erősek.
1945-ben ezen dinoszaurusz maradványait Mongóliában fedezték fel, majd egész csontvázát. 2012-ben egy bizonyos Eric Prokopi ellopott több csontot, és úgy döntött, eladja őket 1,1 millió dollárért. Elkapták és börtönbe került a csontok visszatértek a múzeumba.

Kép "Scream" Edward Munch

A "Scream" az 1893-1910-ben létrehozott Edvard Munch kifejező festő festményeinek sorozatából áll. A kép négy változata jött létre, és mindegyik olyan embert ábrázol, aki kétségbeesetten sikoltozik egy általános tájkép hátterében és egy vérvörös égben.
1994-ben a Nemzeti Galériaból ellopták a képet, de néhány hónappal később visszatették. . 2004-ben a Creek-et és számos más művet elloptak a Munch Múzeumtól. 2006-ban visszaküldték őket, de károsodtak. 2008 májusában, a restaurálás után a festmények vissza kerültek a kiállításra. Sose tudták meg kik voltak

Ruby cipő

1939-ben, a "The Wizard of Oz" című film megjelent Hollywoodban, az egyik legsikeresebb mozi lett a filmtörténetben. Négy pár cipőt használtak a filmben, amelyek gyakorlatilag nem különböztek egymástól. Ezekben az úgynevezett rubin cipőkben Dorothy járt kelt ( Judy Garland játssza).
Az egyik rubin cipőpár a Minnesota Judy Garland Múzeumban volt. De 2005-ben eltűntek a múzeumból, és még mindig ismeretlen, hogy hol található ez a legendás cipőpár. A cipő értékét 203 millió dollárra becsülhető.

Faberge tojások

A Carl Faberge ékszerdoboz, az úgynevezett Faberge tojások, 1885-1917-ben jött létre. Összesen 71 húsvéti tojás jött létre, amelyből 52 tojást készítettek a császár parancsára. Csak 62 tojás érte el a napjainkat, amelyek közül a császári - 54. A maradék elveszett és eltűnt nyom nélkül. Még hozzá kell tenni, hogy a XIX-XX. Század fordulóján minden Faberge-tojás értéke 1500-ról 28 300 rubelre változott.

Stradivarius hegedű

Antonio Stradivarius mester, aki kiváló minőségű és legdrágább hangszereket gyártotta. Az 1689 és 1725 közötti időszakban készült zenei eszközök széles körben ismertté váltak. A híres hegedűs Eric Morini (1904-1995) Stradivari hegedűjét 1727-ben készítették. Egy nap valaki betört a lakásába, és ellopta ezt a legendás hegedűt. Morini meghalt, soha nem találta meg a hegedűt. Az egyedülálló eszköz értéke ma 3,5 millió dollárra becsülhető.

Van Gogh Képek

Vincent van Gogh, egy holland posztimpresszionista festő több mint tíz éve több mint 2100 festményt hozott létre, köztük mintegy 860 olajfestményt. De csak a halál után vált híressé.
Két amszterdami Van Gogh Múzeumból - "Sea View from Scheveningen" és "Kilépés a protestáns templomból Nuenenben" festményt, ellopták amelynek teljes értéke 30 millió dollárra becsülhető. A tolvajokat elfogták, bebörtönözték, de a festmények soha nem tértek vissza a múzeumba.

Salt Celli

A "Saliera" arany asztali figura, amelyet 1543-ban Benvenuto Cellini ékszermester készítette Francis I. francia király számára.
Ismeretes, hogy 1570-ben Károly király IX. "Salier" -et adott Tirol Ferdinándnak, aki jelen volt Elizabeth elkötelezettségében. A XIX. Századig Saliera továbbra is Innsbruck Ambras kastélyának gyöngyszeme maradt, majd átkerült az osztrák fővárosba a Művészettörténeti Múzeumba.
2003. május 11-én "Salieru" -et elrabolták egy olyan múzeumból, amelyet abban az időben javítottak. Míg a szobrocska költsége több mint 50 millió euróra becsülhető, az osztrák hatóságok csak 70 ezer eurót ajánlottak fel erre az egyedülálló sótartóra, azzal magyarázva, hogy egyszerűen lehetetlen ilyen műveket eladni. 2006. január 21-én a rendőrség felfedezte a "Saliera" -ot, amely egy Tsvetl város közelében lévő erdőben lévő ólom dobozban volt.

Felhőkarcoló Empire State Building

A New York-i 102 emeletes Manhattan felhőkarcoló is egyszer ellopták. Igaz, a lopás nem volt valóságos, csak provokáció volt. 90 perc alatt két napilap újságírója képes volt kinyomozni az épület tulajdonjogát. Megmutatták tisztviselőknek a jegyző által nem aláírt iratokat, és elhitették, hogy eladó. Ezzel azt mutatták be, milyen könnyű az ingatlan csalás

Ékszerek

1994-ben a legnagyobb ékszerlopás Franciaországban történt. Három fegyveres férfi kirabolt egy ékszerboltot a Carlton Hotelben. 30 millió font értékű ékszereket loptak el, amelyek a pletykák szerint az egyik leghíresebb francia ékszerészhez tartoztak, Alexander Reza.

"Mona Lisa"

A történelem egyik legmerészebb lopása az volt, hogy a nagy mester, Leonardo da Vinci híres Mona Lisa Louvre-i lopása volt. 1911-ben Vincenzo Perugia a Louvre-ben dolgozott üvegesként. Egyszer észrevette, hogy senki sem védi a képet, és nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy ellopja. Egyszerűen eltávolította a képet a falról, kivette a keretből, kivitt a kabátja alatt, és hazament.

A képet a lakásában egy dupla fenekű bőröndben tartotta.

Nincs hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!