Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Amerikában az 1930-as évek második felében röntgensugárzással próbáltak mutációra késztetni haszonnövényeket, ez viszont nem várt eredménnyel zárult.

A genetikailag módosított növények 1936-ban kerültek elültetésre és bár nagyobb és sűrűbb hozamot hoztak, az elvárásoknak mégsem feleltek meg, viszont a következő évben igen különös változás állt be a szöcskékben akik rendszerint dézsmálták ezeket a növényeket. Óriási méretűvé nőttek, a legkisebb példányok is 40 centiméteresre nőttek, de voltak igazi gigászok amelyek a Jurassic Parkot hozták el a farmerok életében. Az akár 20 méteresre megnőtt példányok nem sokáig húzták, mert repülőről vadászták le őket mind egy szálig, a méteres példányokat a lakosság intézte el fegyveres erővel. Hatalmas káosz alakult ki, a termények, fák, növények hatalmas területen pusztultak el. Szerencsére 1937-re teljesen felszámolták a rovar inváziót és megsemmisítették a nyilván genetikailag hibás növényeket, amik miatt nőttek meg a rovarok.
A kormányzat azonnal el kezdte tussolni az ügyet, egy Wisconsin-i újságot bíztak meg, hogy álhíreket gyártson az ügyről, és később ezt a HOAX-ot hősiesen le is leplezték, azonban azzal nem számoltak, hogy a hatása még a mai napig is érződik, időnként előfordulnak méretes szöcske példányok, de szerencsére ezek már ritkán haladják meg a 10 cm-t.

15 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!