Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A képeket és a riportot egy svéd fotóriporter készítette kalap

44 hozzászólás

 • BitPork 2016. január 3. 22:25

  20
  Meg vagyok döbbenve. Olyan sokan leszóltatok amikor kiálltam a menekülők mellett. Most meg ez...ráadásul senki nem említi , hogy pl Finnországból több ezren bejelentették a hazaindulásukat.
  Annyi kellene csak h nem ökölbe szorult seggel kell gondolkodni ;)
 • LongJohnHolmes 2016. január 3. 22:26

  21
  Lehet, hogy én is készítek egy ilyen megrázó képösszeállítást menekülő svéd fotóriporterekről.
 • KillHates 2016. január 3. 22:26

  22
  Legyen má' akkor arról is poszt, hogy Brüsszelben a köztereken felállított Karácsonyfákat felgyújtják a muszlim fiatalok mert az keresztény bálvány!
  Nagyon sajnálom ezeket a gyerekeket összefacsarodik a szívem, mert nekem is 7 éves a lányom van. Nnem tudom mit lehetne tenni, de jórészt a szüleiknek köszönhetik azt hogy megrekedtek a magyar határon; mert Magyarország NEM ZÁRTA LE A HATÁRAIT, hanem regisztrációhoz kötötte a menekültek belépését! Tehát aki azt mondta, ad ujjlenyomatot meg megadja az adatait, azok jöhetnek és kapnak ellátást! Tehát muter és fater döntött arról, hogy alszanak a fűben, meg a fagyban mert nekik belga, meg holland, meg német regisztráció kell! Nem jó a magyar... :(
 • JohnFly #22 2016. január 3. 22:28

  23
 • Matula #16 2016. január 3. 22:33

  24
  @Wundermax: Pff és szerinted mi volt a célom ezzel a poszttal te butus? Felraktam, hogy eldöntse a néző, hogy egy fotóriporter milyen szögből tud képeket késziteni yerekekről, ezeket a gyerekeket sajnálom. De ott a lényeg, hogy ezeket a képeket németek, osztrákok nézték először meg svédek szóval azok akik mi ellenünk voltak. Picit kapjátok már össze a gondolataitokat, hogy ez a nyugati propagana számára készült. Szóval a lényege, hogy sajnálják meg szegényeket, ez a határzár után készült képek. Kiemeli a riporter többször a magyar határzárat. Mit kell ezen annyit erőlködni? Most ezeken a képeken történeteken keresztül azt mutattam be, hogy milyen képet adnak le más országokban és milyen történet tartozik hozzá. Aztán lehet van aki ezt meg is fűszerezi egy kis aláfestett dumával.
 • Matula #22 2016. január 3. 22:35

  25
  @KillHates: Egyet értek, de ma volt egy poszt róluk is wink
 • Wundermax #19 2016. január 3. 22:36

  26
  @JohnFly: igen, ez így van sajnos... a hithűség, ha éppenséggel feltétel nélküli elfogadását jelenti bárminemű embertől való parancsnak, akkor máris ott a problem... vakhit sosem jó, de leginkább, akkor nem, ha a fél életed az agymosásról szólt és egy politikailag maximáliisan instabil régióban látod meg a napvilágot...

  Ettől függetlenül Európának, mint befoagó "országnak" ott van a jogi eszköztára mindenre, ami igazán problémát jelenthet, nem is értem, h mire ez a nagy ellenségeskedés, ha valaki balhézik azt ki kell bszni, azt csá, aki meg nem balhézik, annak meg lehet segíteni, aztán majd visszaküldik, ha vége a háborúnak. A rendesen beilleszkedőket meg vissza sem kell küldeni. Ilyen egyszerű ez az egész, csak ugye rendkívül potens téma ez, ha a sárdobálás és a politikai ellejnfeleid aláásása a cél...
 • JohnFly #25 2016. január 3. 22:38

  27
 • Wundermax #22 2016. január 3. 22:38

  28
  @KillHates: kár, h szépen, hűen önnmagunkhoz, azokat akik regisztrálni próbáltak jól kitiltottuk, bár nem látttam még számokat ebben a támában...
 • Wundermax #27 2016. január 3. 22:42

  29
  @JohnFly: nna, igen, az ilyeneket kell rövid úton hazaküldenilike
 • _V_ #10 2016. január 3. 22:56

  30
  @Athesz: Most komolyan, mi a bűbánatos rojtos véreres fasz bajod van? Nem lehet megsajnálni előítéletek nélkül egy szenvedő gyereket? Hát beszarás. Még le vagyok hordva. bazmeg
 • Matula #30 2016. január 3. 23:01

  31
  @nagyarpi0011: Hagy a fenébe, természetes, hogy sajnáljuk őket. Van aki leszarja de igazából azt nézik, hogy itt műveltek a migránsok meg azt, hogy van pár gyerek terrosista az iszlám államba. Mindenki másképp közeliti meg az ilyen posztokat. De mindenkinek van egy álláspontja. Itt leszűrheted kinek milyen gondolatai vannak.kalap
 • _V_ #31 2016. január 3. 23:11

  32
  @Matula: Bizony! Hiánytalanul...
 • Aztaaaa.. 2016. január 3. 23:13

  33
  Magnus Wennman svéd fotós készítette a felvételeket. Ő maga lehet, hogy jóindulattal készítette el a sorozatot, de egy biztos, hogy ma már propaganda célra használják fel. Többek között Magyarország ellen is. Miről is van szó? Arról, hogy megint ártatlan gyerekek nyomorúságát használja fel a politika. Persze a gyerekeket mindenki sajnálja, tehát aki nem úgy tesz az ellenség. Szó sincs arról, hogy bárki, aki normálisan gondolkodik, ne sajnálná ezeket a kicsiket. Azt viszont tudomásul kell venni, hogy nekik vannak szüleik, vagy rokon felnőttek, akik végighurcolják őket a fél világon. Semmibe vesznek minden szabályt! Az olyan nagy kérés, hogy nem jöhetsz be csak akkor, ha tudjuk kivagy, regisztrálsz, ujjlenyomatot adsz? Nem jössz be csak akkor, ha betartod az itteni törvényeket? Bár sokan nem tudják, de a határ nincs lezárva! Lehet rajta közlekedni. Akár Röszkénél is. Csak a szabályt kell betartani. Bármikor jöhet menekült a röszkei határátkelőn! Az viszont nem jó. Azért nem, mert ujjlenyomatot vesznek, regisztrálnak és ha nem vagy menekült csak gazdasági migráns, akkor mehetsz vissza ahonnan jöttél. Elsősorban tehát, azok az emberek tudnák megoldani ezeknek a gyerekeknek a sorsát, akik kísérik őket. Ettől azonban lényegesen bonyolultabb a helyzet. Az arabok már csak ilyenek. Egyfolytában irtják egymást, vallási alapon. Szaddam Husszein idejében a siítákat üldözték, most a szunnitákat és a kurdokat (ők nem arabok). Aztán jön megint egy fordulat, és kezdődik elölről. A lényeg, hogy az USA az adott pillanatban éppen melyiket támogatja. Nos, ha Európa beengedi az arab világot, akkor importálja is egyben a vallásháborút. Attól, hogy egy szunnita Európában él még nem békült ki a siítával, halálos ellenségek. Nem járnak egymás mecsetjeibe, de ha kell akkor felrobbantják azt. És akkor nem beszéltünk még az Iszlám Dzsihádról. A Sairáról. Sajnálom a gyerekeket, de nem akarom kitenni a saját gyerekeimet olyan veszélynek, hogy nem tudhatják, hogy hazaérkeznek-e egy kirándulásról, mert lehet bomba robban az állomáson, a metróban, stb.
 • KillHates #28 2016. január 3. 23:14

  34
  @Wundermax: Úgy tudom, azokat akik családdal érkeztek nem lettek kitoloncolva, még akkor sem, ha nem háborús övezetből érkeztek. De itt a fenti képeken, pont az a szöveg van, hogy lebombázták, felrobbantották, stb a hozzátartozóikat és az gyaníthatóan háborúra utaló dolog...
 • Matula #33 2016. január 3. 23:14

  35
  @Aztaaaa..: Telitalálat ő készitette kalap
 • KillHates #27 2016. január 3. 23:16

  36
  @JohnFly: köszönöm kalap
  közben látom, hogy a LL-en már módosították a poszt szövegét és összekapcsolták az autógurító bandával :D
 • Matula #34 2016. január 3. 23:18

  37
  @KillHates: A mai napig nincsenek kitoloncolva a hivatalosan beérkező menekültek akik sziriából érkeznek. Csak a határátkelőhelyeken kell belépniük kalap A probléma az volt, hogy nem hivatalosan akartak bejönni iratok nélkül. A gyerekeket meg befogadták, mert van is itt belőlük még ha jól tudom.
 • JohnFly #28 2016. január 3. 23:43

  38
  @Wundermax: Ez így megint csak nem igaz. Az valóban tény, hogy a napi néhány tucat kérelemnek a 90%-át első körben elutasítják, viszont 10% egyedi elbírálás alá esik (pl szíriai kersztény, bevallja hogy meleg, és ezért minden menekülttáborban halállal fenyegetik, súlyosan sérült, nemsoká szül, stb). Na ők meg szokták kapni a menekültstátuszt. Ők a VALÓDI menekültek, átlag napi 10-20 ember.
 • thoma24 #3 2016. január 4. 00:31

  39
  @Matula: a Közel-Keleten egyhamar nem lesz rend. A közel-keleti zavaros helyzet az európai és az észak-amerikai jólét egyik alappillére. Üdv a valóságban!
  Érdekes módon itt mindenki a menekültek ellen van, nem pedig az ellen, hogy az európaiak és az amerikaiak kivonuljanak a Közel-Keletről. Senkit nem hallottam a menekült-köpködők közül, aki szót emelt volna ez ellen, hogy ezeket a szerencsétleneket az amcsik, britek, franciák meg az oroszok földig bombázzák. SENKIT!
 • Salax #10 2016. január 4. 02:45

  40
  @Athesz: Nincsenek. A gyerek, gyereknek születik, egy tiszta lap. A nevelés teszi azzá, ami. Amit - látom - nálad elmulasztott a jó édes anyucikád, és apucikád.
 • Athesz #40 2016. január 4. 05:48

  41
  @Salax: Anyukázz ahogy akarsz. Pontosan ahogy te is mondod a NEVELÉS AZZÁ TESZI. Fel kéne már fogni hogy nem normális gondolkodású európaiakat fogadunk be , hanem vak buzgó hithű vallásosakat akiknek kimondja a vallása hogy a hitetlennel azt tesz amit akar mert nem egyenértékű vele. Képzeld már el azt az agymosási szintet mikor hátrahagysz mindenedet akkora a szar ahonnan jössz , átmégy több országon és mikor a keletinél etetni meg itatni akartuk őket a szendvicset visszautasította mondván ő nem ehet olyat meg vittük nekik a vöröskeresztes elsősegély cuccot és zavart el meg allah-ozott mert kereszt van rajta.
 • Matula #39 2016. január 4. 08:19

  42
  @thoma24: A probléma a diktátorok elmozditása volt meg amerika beavatkozása egy olyan világba amit nen ismert, gadhafi, husszein, stb olyan emberek voltak akiktől parázott mindenki, jobbak voltak a mostani vezetőknél mert ennyi ember nem halt meg és azért béke volt az arab világban. Most páran akarnak a tortából azért ez a cécó. Hagyjuk magukra őket? Kialakul egy iszlám állam ahol természetes, hogy gyerekeket ölnek és erőszakolnak meg, és tedd hozzá, hogy nem lesznek hamarosan határok. Szóval az olajmágnás terrorista egyet csettint, hogy magyar gyerekre van szüksége akkor kényelmesen kiviszik majd az országból szexrabszolgának. Az ismerősöm a feleségével pár éve kint volt a törököknél és a barátnője annyira tetszett egy faszinak, hogy meg akarta venni, szóval sokan itt tartanak még, pénzért mindent mert a nőnek gyereknek nincs joga csak eszközök. Ezt már nagyon elbaszták és nem lesz rend magától.
 • _V_ 2016. január 4. 10:35

  43
  Az összes vallás egy nagy faszság.
 • JohnFly #39 2016. január 4. 23:08

  44
  @thoma24:
  "Senkit nem hallottam"
  Ha érdekelt volna, és figyelsz, tőlem olvashattál volna ilyen jellegű hsz.-t többször is, csak a hozzád hasonlókkal az a gond, hogy ha egy hozzászólás két egymásba kapcsolódó mondatnál többet tartalmaz, elveszítitek a fonalat.....mondjuk, ez nem az én saram lol
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!