Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A srác már 9 órája nyomta a Counter Strike-ot élő közvetítésben, amikor közbeszólt a Windows 10! :D

32 hozzászólás

 • areon #7 2016. május 28. 14:44

  8
  @Gpety: Értem amit mondasz, de szerintem nem az a hülye aki játszik, hanem az, aki ül a gép előtt és ezt nézi! Továbbá még pénzt is fizet neki. Ezt kell megszüntetni.
  Nem reklámból, kapják a pénzt, hanem " adományoznak " a nézők, feliratkoznak ( ami szintén pénz ).
  Mai világban legkönnyebben eladható termék a hülyeség. Tipikus példa a pewdiepie. Miért lett gazdag? Mert hajlandó volt hülyét csinálni magából, ordibálni a gép előtt. Celebek, kereskedelmi csatornákon zajló műsorok ugyan ez a téma. Erre van igénye az embereknek... Inkább ezen kellene elgondolkodni, mert ők úgymond " okosak ", hogy képesek felismerni az igényeket, és megfelelő marketingel ( önmarketing ) gazdagot csinálnak magukból.
  Szar világban élünk, 1 bolond 100-at csinál, csak sajnos sokkal több bolond van és 10-szer annyit csinálnak. ( de ismétlem, legtöbbje nem hülye, csak képes azzá válni a pénzért )
 • kléni #7 2016. május 28. 14:45

  9
  @Gpety: Tudod bármivel is igazolni (azon kívül, hogy a hasadra ütsz), hogy aki 8 órát stream-ol, az még egy könyvet se olvasott el? Nem? Ugye hogy nem? Oké, akkor ezt megbeszéltük. Senki nem mondta, hogy hasonlítaniuk kell rád. Persze, hogy más a munka jellege, mint ahogy a világ szakmáinak fele egyáltalán nem hasonlít a másik felére. Van amelyik nehezebb, van amelyik könnyebb, valahol fizikai munkát kell végezni, valahol pedig pont olyat, ami mások számára szórakoztató is lehet. De ha te azt hiszed, hogy aki heti rendszerességgel napi 8 órában játszik, annak a játék csupa vidámság, akkor el vagy tévedve. Egyáltalán játszottál te már videójátékkal életedben? Ez is épp olyan megerőltető tud lenni, mint bármelyik más munka. Nem pont annyira, mint egy gyárban dolgozni, de nem kell irigykedni. Termelő tevékenység pontosan annyi van mögötte, mint a focinál pl. Egyszerűen csak nem tudod elfogadni, hogy a világ megváltozott, és mára már a játék is lehet megélhetési forma.
 • Robikaa #5 2016. május 28. 16:05

  10
  @Gpety: Teljesen rossz ellenérveket hozol fel. Rengeteg streamernek jobb az élete, mint amiről te/én/átlag ember valaha álmodhat és már rég megdőlt az a tévhit, miszerint aki ilyen tevékenységet űz az csak is egy antiszociális ápolatlan négy fal közé szorult emberszökevény lehet (képzeld, egyre több lány játszik a twitchen).

  Ha a haszontalan embereknél járunk, akkor meg kikerülhetetlen az a több tízezer < moderálva > az országban akik nyulak módjára szaporodnak és semmit sem tesznek le az asztalra, csak elvesznek onnan. És ezek között tényleg sok a semmire sem használható buta, tudatlan, igénytelen ember aki semmit sem fog kitermelni neked, max. a lakásodat.

  Az elbutulás témát meg inkább hagyjuk. Mit gondolsz miért megy még a bb vagy az éjjel nappal bp vagy a jóban rosszban és társainak a 12563985215. epizódja? Mert még mindig igény van rá, mert százezrek rajonganak érte, pedig ezekben a sorozatokban tényleg a nagy büdös semmit lehet megemlíteni csak. Mind ugyanarra a forgatókönyvre épül, csak a díszletek mások. És mégis...

  De az ilyen streamereknél maradva, nem véletlen, hogy szinte szárnyal a twitch. A közösséget bevonva élőben lehet játszani, tanácsokat adni és kérni. Mivel régóta létezik az egyre népszerűbb e-sport (versenyek komoly nyereményekért), nem véletlenül a legnézettebb játékok között a CS, Dota, Heartstone, LoL, CoD és társaik vannak, ráadásul itt szinte ingyen lehet a profiktól tanulni. És ez csak 1 ok amiért sokan néznek ilyeneket.

  "Ezért nem képesek az elhanyagolt mai gyerekek még egy könyvet sem evasni 18 éves korukig, mert ilyen előtt zombulnak és csorgatják a nyáluk, közben meg az agyuk helyén egy légüres tér keletkezik." - Nem, nem emiatt, hanem a közösség miatt nem képesek rá, egymást rántják egyre mélyebbre, elég csak ránézni a mai tizenéves korosztályra. Mintha csak copy-pastelnék őket. A lányok nyavalygó agyonsminkelt trendi ripacsok, a fiúk meg elnyikhajosodott "menő" nyálgépek lettek. Ami közös bennük az az okostelefon, mert éjjel nappal képesek fb-ozni és fotózkodni, meg pózolni. Kevés közöttük az aki igazán kitűnik az egyediségével a tömegből és nem húzza magával a mindig változó divathullám. Pl. a könyvtár rendszeres látogatása már ciki és erős indok a kiközösítésre.
 • Gpety #8 2016. május 28. 16:12

  11
  @areon: 100%-ban egyet értek Veled.
  Pewdiepie talán az egyik legirritálóbb mind közül. Az, hogy adományokból élnek, végül is szép dolog, a fogyatékkal élőket támogatni kell. :D Tényleg az a legnagyobb probléma, hogy van erre igény, tehát sokan nagyon alacsony szinten vannak és képesek lehetnek órákon át bámulni ezeket, miközben csorog a nyáluk. Persze az is igaz, hogy mindig van egy szint, ami alá le lehet még menni. Ezt nézni a lustaság netovábbja, az ilyenek még játszani is lusták, inkább nézik más játékát és hallgatják a < moderálva >s vinnyogását.
 • kléni 2016. május 28. 17:54

  12
  Azért, mert az emberek buták, és olyanba ölik a pénzüket, amibe nem kellene, nem az e-sport a hibás, hanem a világ működési rendszere, hiszen trillió*101 olyan dolog van, aminek semmi értelme, mégis odavannak érte, de ezek mindegyikének van még normális keretek között működő változata. A Twitch-en sem csak 24 órán át közvetítők vannak, nem adományoz mindenki, nem néz mindenki minden versenyt. Én pl. este szoktam nézni, amikor vacsorázok, bár általában nem élő közvetítést, hanem bajnokságokról videókat, amik éppoly izgalmasak tudnak lenni, mint bármelyik másik sport, műsor, vagy akármi.
 • kisokka #8 2016. május 29. 00:28

  13
  @areon: Ezt már én is kifejtettem korábban egy picsánál, aki "teljesen véletlenül" játék közben kivillantotta a punciját. Hát kérem, így lehet meghülyíteni a népet. De!
  Azt se igazán sajnálom, aki rájuk adakoz, mert vannak ilyen félbalfasz, vagy egészbalfasz emberek, akik erre élveznek. Amikor látja a képernyőn, hogy na baszki...Adtam neki 100 dolcsit. Nem ám ráverné 20 különbbül jobb picsára a répáját, neeeeem....100 dolcsit ad egy ilyen riherongynak, akivel kapcsolatban se lesz a büdös életben soha. Manapság könnyebb hokizni a neten, mint csípőből elhívni egy csajt vacsizni és aztán jól megdönteni. Kurva szar világ ez, de nagyon nagy szerencsére nem az én világom és nem is a tiéd. Erre azóta a kommentem óta rájöttem. Lehet, hogy röhejesek ezek a gyíkok, de ezek ők. Nem te, vagy én.
  Egyébiránt néztem már én is twitch-es közvetítést, van olyan, ami érdekes, van olyan, ami csak és kizárólag a kamuszar dumával, vagy kamuszar picsákkal csak a pénzre hajt. Különbséget kell tenni.
  A fenti videós csókát nem tudom sajnálni, valahogy leszarom, hogy 9 órája maga alá szarik és hugyozik, mert nem érdekel.
 • Plague 2016. május 29. 00:32

  14
  Nem szánom senkinek a hozzászólásom, bár nagyon sok igazság elhangzott. Szerintem ez tipikusan életkorfüggő kérdés. Tőlem is kérdezik sokszor, ki a kedvenc videósom, ki a kedvenc játékosom. Nincs ilyen mert mi az istennek nézném, ahogy más játszik, amikor én magam is tehetem. Másrészt nincs erőm a retardált, önmagát produkáló figurákra, akik nyilván a nézettségre próbálnak rámenni, a véleményünkre, tesztjeikre pláne nem adok, hiszen általában azt szokták totálba sz*rozni, ami nekem biztosan tetszik.
  Viszont nagyon egyetértek az igényeket emlegetőkkel. A Barátok közt, valóságshow-k, és ennek a mást nézünk játszani-nak a kitalálói mind-mind zsenik. Ők nincsenek erre rákattanva, csak kihasználják, hogy millió embertársuknak erre van igénye. Pazar ötletek, bár nekem jutna eszembe ilyesmi. Hülyék mindig lesznek, nagyon sokan, a divatokkal szaporodnak, az okosok pedig belőlük fognak megélni.
  Nyilván ez nem azoknak szól, akik bizonyos keretek között megnéznek valamit, sokkal inkább annak, akik nem bírnak ki egy napot, anélkül hogy megnézzenek valamit, vagy az a véleményük, ami a kedvenc videósuknak, mert önálló értelemmel nem rendelkeznek.
 • kisokka #14 2016. május 29. 00:34

  15
  @Vermilion: Kb ennyi. Nekem is megvan a CS:GO, de megmondom az őszintét, valahogy nem nyűgöz le. Értem én, hogy más szereti, de lényegében szaros ótvarfos skineket adnak el többezer euróért, magyarul a semmire. Ezt nekem ne mondja senki, hogy normális, mert kurvára nem az. Ez a legfőbb problémám a játékkal, a másik meg az, hogy tökéletesen túl van értékelve az egész.
  Oké, szaré' hugyé' megkapni Steam-en, de ne hülyéskedjünk már...Komolyan vannak emberek, akik többezer órát belebasznak ebbe a semmi szarba?(mint te is elmondtad) Ennél sokkal értékesebb játékok is vannak, csak valamiért ők "találták fel" ezt a baro­mságot, amit nevezzünk skinbiznisznek. Eszméletlen, hogy ennek ennyien bedőlnek, valahol már nevetséges.
 • Plague #17 2016. május 29. 00:55

  16
  @kisokka: Az általad említett skinbiznisz nem a jéghegy csúcsa. Ezek a játékok azon alapulnak, hogy lenyomhasd a másik játékost, és ettől te f*szagyerek legyél. Beírhatod, hogy noob, anyázhatod a mikrofonba. A skin csak a ráadás, minél jobbat rámolsz ki a ládákból, annál inkább elit királycsávónak tűnsz. A legnagyobb poén, amikor a kisfiúk ilyen "road to knife" meg hasonló jelmondatokkal életcéljukként a késszerzést határozzák meg, egy olyan tárgyat, amit alig használsz. A ládanyitást pedig ugye közvetíteni is szokták már, az a menő ki nyit számolatlanul sokat, és hogyan imádkozik közben.
  Nekem alapvetően nincs bajom ezekkel, mert minden hülye arra szórja el a pénzét, amire akarja. ott keződik a gond, hogy sokak számára egyes rétegjátékok a megvetés tárgyát képezik, miközben a saját divatos értelmetlen ökörségeiket alapvetőnek gondolják, kikezdhetetlen.
 • kléni #13 2016. május 29. 00:58

  17
  @Vermilion: Mégis min változtat, ha fél óra helyett napi 8 órát néznék strem-okat? Ha nem nézem, akkor nyilván fogalmam sem lehet arról, hogy is zajlik? Ez aztán logikus.
 • Plague 2016. május 29. 00:59

  18
  Egyébként, hogy a cikk konkrét címéhez is hozzászóljunk, CS és társai multijátékok alá(mert gondolom nagyrészt ezt tolja) mi a f*sznak win10-et felrakni? Mindent tudunk csinálni per pil nemhogy a 8-assal, de a Win7-el is. Ez megint csak az ostoba trend, hamargyorsan legújabb kell.
 • kléni #20 2016. május 29. 01:04

  19
  @Plague: Miért ne? Már eléggé régóta használok win10-et, és mai napig nem érzékelek semmi hátrányt.
 • Plague #21 2016. május 29. 01:10

  20
  @kléni: De előnyt mit érzékelsz? Másik kérdésem pedig, hogy GTA V-nél nem jött a jókis képhiba, amit minden win10-es besz*pott a játék korai verzióiban. Pedig aztán a GTAV is nagyon trendi, még a win10-nél is menőbb.
  De gondolom nem játszol régi dolgokkal, mert bizonyos életkor/fejlesztő/grafikus motorok esetén el sem indulnak a dolgok win10-en, bármivel játszani csak akkor alkalmas, ha korábbi és jelenlegi AAA+ játékokat meg más népszerűbb dolgokat próbálsz. Persze a gtaV pont egy kivétel volt.
 • kléni #22 2016. május 29. 01:29

  21
  @Plague: Autós játékokat alapból nem szeretek, mostanában pedig mással se igen játszok. Win10 előnyök: tökéletes start menü, kiváló feladatkezelő, automatikus driver érzékelés és frissítés, nem kell ellopnom és foglalkozni az ezzel járó vackokkal, leegyszerűsített beállítások. A többi apróság, mert tény, hogy az alap rendszer nem változott. De ez még mindig több, mint a semmi, így hát ha választanom kell egy megfelelően jó, és egy annál kicsivel még jobb között, nyilván a másodikat fogom választani. Cserébe nem tudom kikapcsolni, hogy elküldjön pár adatot magának. Juj, hát belehalok, ha választható lenne, akkor is bekapcsolnám, aki nem szigorú cégnél dolgozik, és nem paranoiás elmebeteg, annak semmi oka nincs kikapcsolni. Jól van, lehet épp a GTA-nál problémázik. Ne mondd már, hogy a win7-ben nem volt 1-1 ilyen probléma, akár játék, akár bármi más területen. Tökéletes rendszer egyszerűen nincs.
 • Fritzi #11 2016. május 29. 10:00

  22
  @Gpety: Ha mindenki 8 órában kapálna akkor se lenne jobb. Azért van ez mert sokan ezt nézik pl a barátok közt helyett. Ennyi erővel filmek se legyenek mert az se termel semmit.
 • [ törölt felhasználó ] #24 2016. május 29. 10:13

  23
  @Fritzi: Ezzel csak az a baj hogy a gyerek ilyenekre költi a költőpénzét, sokszor a szülei tudta nélkül. No meg a rengeteg fizetős játékra. Aztán mikor már magára keres a fizetését is szarságokra költi majd siránkozik 35 évesen hogy semmije nincs és csak egy kibaszott albérletben él.
  Mellesleg hatalmas karrier lehet ez a munka..
 • Fritzi #25 2016. május 29. 10:24

  24
  @local: Mindenki a maga szegénye. :)
 • kléni #25 2016. május 29. 11:53

  25
  @local: Igazából, amelyik szülő nem ellenőrzi, hogy 300 dolcsit elver-e a gyereke egy nap alatt, és nem tanítja meg a gyerekét, hogy ne verje ilyesmire a pénzét sose...
 • [ törölt felhasználó ] #27 2016. május 29. 12:07

  26
  @kléni: nem tudtam hogy 300 dollárba kerül semmi. Azt hittem kevesebb. De fizetős játékokra igaz amit írtam. Ott 10-20 dollárért király vagy egy pár napra
 • [ törölt felhasználó ] #28 2016. május 29. 12:07

  27
  @local: *ez a semmi
 • kisokka #18 2016. május 30. 16:12

  28
  @Plague: YouTube-on elég sok csatornára fel vagyok/voltam iratkozva, de VAN olyan csatorna, amit nem sok választ el attól, hogy leiratkozzak róla. Két nagyon értelmes és normális csókáról van szó, de amikor bedobnak ilyen "ládanyitós" useless faszságot, akkor azért elgurul a gyógyszer. De pont ők olyanok, akik a technikai részéről és a szoftveres részéről is hozzáértő módon tudnak nyilatkozni, viszont ezek a videóik viszik a prímet. Eladták a seggüket pár ilyen semmirekellő és idióta videóért. A faszomat érdekli, hogy mit nyitnak és sikítanak közben...Mondhatná ilyenkor valaki, hogy akkor minek nézem meg? Hát azért bazzeg, mert így vélekedek az olyan videóikról is, ami komolyabb hangot üt meg. Erre CS:GO ládanyitás, meg sikítás....Mentek a faszomba.

  Azt azért hozzátenném, hogy ESZMÉLETLEN RITKA, hogy én valahonnan leiratkozok. Annak meg van az oka. Legutóbb egy olyan illető csatoráját fostam a wc-be, akit már egyszerűen nem bírtam elviselni az egója miatt. Állandóan arról pofázott, hogy sok a negatív kommentje és akinek nem tetszik, leiratkozhat. Na nekem ez nem tetszett, hogy mindig erről van szó, így leiratkoztam és mehetsz a levesbe apukám.
  Ezt csak azért hoztam fel, mert ez utóbbi is egy értelmes figura, de pont őt is az baszta el, hogy túlságosan figyelt a többi véleményére, így nem maradt a középúton. Állandóan a nézőit fikázza, amikr én pl egy rosszat nem szóltam hozzá. Na az első kettő meg ugyanezt teszi, csak benyal a sok kis csicskának, aki ládanyitást akar és megy rá a nézettség. Szégyen és gyalázat, pedig három(a két srác és a másik) olyan emberről beszélek, akiből lerí az, hogy értenek arról, amit pofáznak.
 • norbi18 #30 2016. május 31. 18:23

  29
  @kisokka: OKé a vr-ra rájöttem de ki a másik csávó? :P
 • kisokka #31 2016. május 31. 20:00

  30
  @norbi18: Az tényleg a VR, a másik Tirexi. Jó videókat csinál ő is, de elegem lett belőle, hogy csak a negatív szarokkal foglalkozik, meguntam. Egyik videójánál fogtam és leiratkoztam a picsába. VR-osokkal se lesz másképp, ha még sok ilyen szart raknak fel.
 • Plague #32 2016. június 2. 10:38

  31
  @kisokka: Tirexi? Hajaj....Több éve nem néztem semmit tőle, mert konkrétan, és ha ezt olvasná neki is üzenem, nyomorék! Addig nincsen semmi baj, amíg egy ismert széria új tagját kipróbálja, vígan tesztelgeti a Need for Speed legújabb epizódjait. Aztán egyszer csak arra vetemedik, hogy általa nem értett, nem neki való rétegjátékokkal kezdjen ki, amit persze rendesen le is húz, mennyire sz*r ez, menyire sz*r az. Kedvencem, amikor mezőgazdasági gépekkel rallyzik és nehezményezi, hogy ha ütközik nem törnek össze, mennyire sz*r. Rengeteg játék van, ami a gémerek bizonyos hányadának szól, ők jól elvannak vele. Felesleges a HDcsilivili-tesztereknek számukra ismeretlen vizekre tévedni, mert csak égés lesz belőle.
 • kisokka #33 2016. június 2. 14:39

  32
  @Plague: Ebben egyetértünk, rengeteg olyat is "tesztelt", amit egyáltalán nem értett sehogy sem. De mondom, nem ezért iratkoztam le róla, hanem mert túlságosan ad a nézők véleményére. Mint a fent említett két flótás is. És ha már itt tartunk, sorolhatnék még párat, aki eleinte nagyon nézhető videókat csinált(engem inkább az előadásmód érdekel, mint maga a játék), viszont mind beleesik ugyanabba a csapdába, elkezd a nagyobb tömeg véleményére adni, ami a legtöbb esetben a CS:Go-t és a hasonló semmit akarja nézni. Jó dolgokat tesznek így tönkre.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!