Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

15 hozzászólás

 • ko-pi január 12. 20:38

  1
  Köszönöm!
 • laci42 január 12. 21:09

  2
  Tisztelet a hősöknek. Nyugodjanak csendesen. Értelmetlen volt a haláluk.
 • LongJohnHolmes január 12. 22:20

  3
  Bár nagyapám is odaveszett, de mitől hősök a támadók? Az Oroszok voltak a hősök. Hősök akkor lettek volna, ha a német megszállók vagy a korrupt magyar politikusok ellen vesztek volna oda. Mint a jugoszláv partizánok. Pont olyan hősök, mint a jenkik, akik idegen földön halnak meg.
 • laci42 #3 január 13. 09:14

  4
  @LongJohnHolmes: Nem tudom mennyire voltak "hősök" a nőket erőszakoló, civileket kifosztó szovjetek. Azt sem hogy mennyire voltak azok a szerb partizánok, akik a Vajdasági vérengzést véghezvitték a civilek között. Nem kell összekeverni az akkori katonai és politikai vezetést a közkatonával, aki parancsot kellett teljesítsen, még ha értelmetlennek is látta azt. A mi közkatonáink, halottaink azok voltak, mert egy rájuk kényszerített értelmetlen háborúban hősiesen helytálltak. Számomra hősök voltak és hősök maradnak. Nem akarok ezen vitatkozni. Mindenki másképp látja a történelmet. Annak függvényében hogy mennyire befolyásolja egy-egy ideológia a gondolkozását. Remélem nagyapád nem forgolódik a sírjában ilyen hozzáállásod miatt.
 • pitbullkillah #3 január 13. 19:34

  5
  @LongJohnHolmes: Bár csak Te maradtál volna ott a Don-kanyarban...
 • BitPork #4 január 13. 21:07

  6
  @laci42: Tudod mi a hősiesség? Amikor a kapott parancsnak ellent mondasz, mert inkább állsz ki az elveid mellett mint h meghunyászkodj. (ebben a kérdésben a háború és annak minden fenéje ellen)
  Nem szándékozom vitát generálni, mert kinek mi a fontos. Minden esetre a saját ott veszett rokont nem fogom hősként tisztelni.
 • Bulcsuvezér január 13. 21:11

  7
  Sok itt a beteg ember, de nagyon!! Tisztelet a hősöknek!
 • LongJohnHolmes #4 január 13. 22:13

  8
  @laci42: Ne erőlködj ezzel cimbora, nem megy ez neked. Nyilván az erőszakolók, bosszállók sem hősök. De őket jobban meg lehet érteni, ha előtte kiirtotta a családját az ellenség. (Nézegess erre irányuló témájú Hollywoodi szemeteket Stallone, Scwarzi, meg hasonlók, akiknek épp családirtással kezdődött a filmje.) Mikor a ruszkik ideértek nem voltunk sem baráti sem semleges ország nekik. Na de, ennyi erővel a német katonák is hősök nem? Parancsot teljesítettek. Egészen fel Hitlerig. Érdekes a filmek mégsem így jelenítik meg őket, mert Hollywood is azok kezében van, akik az egész szart okozták. Sajnos, ha onnan próbálsz okosodni, ahonnan eddig, semmire sem fogsz jutni.
 • Pinky the brain január 13. 22:26

  9
  Csak csendben szólok... jó lenne olvasni egy kis történelmet, értelmezni azt... a náci-komcsi-kapitalista játékban a kis országok csak szívtak... most könnyű s fotelből osztani az észt, hogy nem tiszteljük mert nem jó oldalon álltak... miért, melyik volt a jó oldal? A nácik akik gyilkolták a < moderálva >kat? A komcsik akik szétb...ták kelet európat 50 év alatt? Vagy a kapitalisták akik szivatnak az utobbi 25 évben... akkor osszátok az észt, ha képesek lesztek meghalni hazátokért, bárki vezzese is azt, családotokért, barátaitokért.. igen hősök voltak és ti soha nem lesztek azok, mett bármibe hisztek soha fel nem fogjátok adni a fotel meleg kényelmét, hogy harcoljatok érte...
 • Pinky the brain január 13. 22:27

  10
  Izraelitákat... nem gunyszót használtam...
 • [ törölt felhasználó ] #6 január 13. 22:27

  11
  @BitPork: Ha így gondolkodna minden katona ,rendőr ,kommandós stb. sbt. akkor minden nap minden perce a megtisztulás éjszakájával lenne egyenlő.
 • LongJohnHolmes #9 január 13. 22:38

  12
  @Pinky the brain: Mikor harcoltak ezek a magyar katonák a Don kanyarnál az általad felsoroltakért? Kényszerítették őket, hogy elmenjenek oda harcolni idegen érdekek miatt. Ez nem hősiesség, hanem birkaság, gyávaság. (Jobb esetben megvezetés) Tudod kik a hősök? Bár ezt te tudod. Az öngyilkos merénylők, akik amerikai katonai konvojt robbantanak fel a saját földjüket védve. Na, ők hősök.
 • Clark Kent #6 január 13. 22:40

  13
  @BitPork:

  "Drága Anyukám!
  Nagyon várt válaszlapotokat ma kaptam meg kezeimhez. Nagy sokára jött. Ne várjatok most már tőlem levelet és ti se küldjetek...

  Az orosz itt valami nagyra készül, mi meg a végsőkig kitartunk. Erre esküdtünk meg. Küldtem haza november 14- én 105 pengőt, abból Ágikának vegyetek keszkenőt. Remélem, hogy Pista öcsém derekasan átveszi a helyemet a családban, neki a zsebórámat hagyom örökül. Neked Anyukám, csak az örökké élő szeretetemet és az utolsó mosolyomat tudom adni. Nagyon szeretlek!

  Istentelen hideg van. Itt ülök a géppuskám mellett és a kezem az üres csajkához fagy. Tudom, hogy mire ezt a lapot megkapod, addigra én már nem fázom és elmúlik az éhségem is. Itt halunk meg. Kérlek, hogy ne haragudj rám!

  Kezedet csókolja:

  Hű fiad: Jóska"

  Vitéz Bányai József géppuskás szakaszvezető Osztrogozsszkból való kitöréskor halt néhány nap múlva hősi halált. A szakasza parancsnokaként maradt utolsóra, hogy a bajtársait fedezze, életüket mentse.

  Szerintem ez a hősiesség.Tették amire felesküdtek.Ami a dolguk volt.
  A többi mind a katonai vezetők, politikusok felelőssége.Ők finoman szólva sem tették a dolgukat.Szerintem a kettőt
  összemosni butaság.Szerintem.De nyilván nem vagyunk egyformák.Csak ez olyan dolog, ami nem is kellene vitatéma legyen, fel se merülhetne szvsz.
 • koppany82 január 14. 00:31

  14
  Most komolyan ilyenen vitáztok? Ha szerintetek nem hősök, illetve nem érdemlik meg a tiszteletet, akkor kurva nagy bajban vagyunk...
 • Bulcsuvezér #14 január 14. 08:40

  15
  @koppany82: Nagyon nagy baj van az agyakban bizony.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!