Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Ez az eset mai napig kérdés, hisz mind az UFO hívők illetve ellenzőik körében népszerű! :cool:

1980 December 29-én Betty Cash, Vickie és Colby Landrum hazafelé tartottak Daytonában.
Este 9 körül egy erdős úton haladva erős fényt érzékeltek felülről, de nem tulajdonítottak neki jelentőséget, hisz a közelben üzemelt egy repülőtér (Houston Intercontinental Airport 58 km-re), és azt gondolták egy leszálló gép fényeit látják. Egy kanyarból kiérve viszont azt látták, hogy egy víztorony nagyságú rombusz alakú tárgyból árad a fény és erősen lefelé világít. Még idejében megálltak előtte, de akkora hőt bocsátott ki a fény, hogy az autó pillanatok alatt felforrósodott. Gyorsan kiszálltak, de a bőrükön érezték az égető hatást ami a fényből áradt, ettől a kezük égési sérülést is szenvedett, az autót szinte megérinteni sem lehetett. A kitörő fény és láng időnként megszakadt ilyenkor lejjebb süllyedt az UFO, majd feljebb emelkedett, sorozatos "BLEEP" hangot adva ki. Ekkor váratlanul helikopter zaj zavarta meg az eseményt. A fiatal Colby Landrum megszámolta és 23 Chinooks CH-47-es gépet ismert fel. Látszólag a helikopterek megpróbálták bekeríteni az UFO-t. Azonban az ismeretlen jármű erre gyorsan felemelkedett és eltűnt a fák fölött, amit a helikopterek üldözőbe vettek. A rémült szemtanúk visszaszálltak az autóba, ahol percekig rettenetes hőség volt, mire le tudták hűteni a decemberi hidegben.
Az ügynek nem lett ezzel vége. Néhány óra múlva akut sugárbetegség jelei mutatkoztak rajtuk. Felhólyagosodott égett bőrfelszín és duzzanatok keletkeztek. Betty Cash haja hullani kezdett, és a kórházban másnap az ismerősei rá sem ismertek annyira feldagadt az arca. Az orvosok egyértelműen sugár betegségnek diagnosztizáltak. Az esetet közelről más nem látta (egy helybéli Rendőr beszámolt ugyan fura fényekről), viszont a helikoptereket igen és azok mozgását is.
A katonaság természetesen mindent tagadott, és eltussolták az ügyet amennyire lehetett. Később független szakértők kimentek az útra (1485-ös) hogy mintát gyűjtsenek, de azt találták, hogy a teljes aszfaltcsíkot lecserélték mintegy kilométer hosszan.
A 3 betegáldozat ezek után meg voltak győződve, hogy a katonaság nyakig benne van, és valami titkos vagy UFO járművet titkol, ezért beperelték őket veszélyeztetés miatt. A tét 20 millió dollár volt. A katonaság elismerte a harci gépek jelenlétét, de az UFO-t tagadták, sokáig húzták az időt, míg elhalványult az ügy végül (1986) a bíró nem látta bizonyítottnak Cash és Landrumék állítását és ezért elvesztették az ügyet. Végül több szó nem esett a jelenségről, bár az áldozatok sokáig hordták magukon a sugárzás nyomait, Betty Cash 71, Vickie Landrum 84 évesen halt meg.
Az ügyben felvetődött a hadsereg egy nukleáris hajtómű kísérlete (NERVA), de nem lehetett bizonyítani, mint azt sem, hogy az UFO volt és üldözték, vagy sem. Illetve magára a jelenségre nem tudtak megnyugtató választ adni, hogy az idegen technológia volt, vagy egy hallucináció, téveszme a tanúktól vagy a hadsereg technikája. Néhányan idegenekről, időutazókról és hasonló dolgokról fantáziáltak még,de egy biztos a hadsereg mai napig hallgat róla, pedig 33 év telt el.
Az UFO hívők mai napig mellette érvelnek, hogy lám az egy igazi UFO volt, csak a kormány eltussolja. Az UFO ellenzők szintén felhasználják, mint jeles példa, hogy nincs UFO jelenség, hisz a katonaság szerkezete, csak titkos. Nincs más ott csak az ember az ügyben. Mindenki döntse el! kalap

3 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!