Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

20 hozzászólás

 • _V_ 2016. február 6. 21:00

  1
  Szörnyű! Borzalmas!
 • MJoe 2016. február 6. 21:14

  2
  Eddig úgy tudtam, hogy csak egy bizonyos népcsoport szenvedett koncentrációs tábOrokban amiért azóta is kapják a kárpótlást még a leszármazottaik is.
  Lehet, hogy ezek a képek csak hamisitványok?
 • jk88 #2 2016. február 6. 21:49

  3
  @MJoe: Miután a történelmet a győztesek írják, ezért ezeknek a képeknek a jó részét nem lehet komolyan venni. Főleg ha a ruszkik voltak a felszabadítók.
 • weryas 2016. február 6. 22:04

  4
  Bocsánat, de ez már a sokadik < moderálva > posztod. Való színű, hogy zavar ezért írok. SOKADIK ezzel ez a bajom. Persze vannak kocsis, csajos, ruszkis...stb. De, mint tudjuk ez egy érzékeny téma. Az ember vagy igenel és felháborodik, szörnyűlködik illetve hamisítványozik, köpköd. Na aki igenel azt meg is bélyegezzük, hogy biztos < moderálva >, aki nemet mond rasszista, fajgyűlölő. Évekkel ezelőtt mondhatni liberálisabban gondolkodtam. Nem érdekeltek a < moderálva >k, a < moderálva >k, a < moderálva >ok...stb. Azonban egy idő után egyre több sajnálkozó, kihívó cikkeket láttam, olvastam. Gondoltam megnézem, hogyan látja a "sötét oldal" ezeket a témákat. Nos eljutottunk oda, hogy egy szélsőségesebben gondolkodóval több lett.
  Matula, egy kis magyarosabb témájú pl. recski fogolytáborról nincs posztolni valód. Arra még egy macsekot is adnék, na nem azért, mert tetszik, hanem azért, hogy vetted a fáradságot poszthoz.
  Szép napot!
 • vagabond 2016. február 6. 22:16

  5
  A zs.i.d.o szot már le sem szabad irni mert moderálják?
 • vagabond #5 2016. február 6. 22:17

  6
  @vagabond:
  Ez normális?
 • Matula #4 2016. február 6. 22:22

  7
  @weryas: A ti szavaitokkal élve a recski tábor az fake. WTF. olyan nem is volt. Valószinűleg csak megjátszás. Szóval majd meglátom. Ha magyar posztot hozok akkor mindig lesz egy mókus aki azzal jön, hogy én ezt a posztot innen meg onnan loptam. kalap
 • syn7h37ic 2016. február 6. 22:49

  8
  Nem értem az embereket. Vagdalkoznak mindkét oldalról a halottak számán, mintha számítana... EGY EMBER ÉRTELMETLEN HALÁLA IS SOK! Teljesen mindegy, hogy ki kicsodát, és hogyan ölt meg, az egyformán a legsúlyosabb bűn, függetlenül, hogy milyen rassz, bőrszín, vallás és egyéb más csoportba tartozott.
  Túl kéne lépni ezen és mindkét oldalnak le kéne már zárni ezeket a borzalmakat, és mint történelem tekinteni rájuk, nem mint politikai ütőkártya. A történelemben volt jó néhány hasonló tömeggyilkosság, és mégis azokra objektíven tekintenek az emberek jó része, a II.VH miért legyen kivétel? Hetven éve volt.
 • igor85i #8 2016. február 6. 23:28

  9
  @syn7h37ic: mert hasznot tudnak belőle húzni a tudjuk kik! És még az is kárpótlást fog kapni akinek a nagyapja/anyja túlélte a fogolytáborokat, mondván hogy azért jár neki mert az apja sérült lelkileg, aminek a következtében ős is sérült mert a nagyszülei közt volt egy "túlélő"......szánalmas
 • Salax #3 2016. február 7. 00:15

  10
  @jk88: Brit katonák szabadították fel a tábort, mint ahogy a címben is van, '45 áprilisában. Azért van ennyi kép róla, mert a legjobban dokumentált eset. Valóban több nemzet fiait, és lányait deportálták oda, és bizonyos szempontból kivételezett státuszú láger volt. Kezdetben hadifoglyokat tartottak ott, így orosz, lengyel, sőt dezertőr olasz katonák lakták. Később cseretábor lett, a Szövetséges tisztekkel, és a kiváltható zs1d0 foglyokkal "kereskedtek". '43-ban beleállt az SS a bizniszbe, ekkor egy "VIP"részleg is kialakításra került, ahol főleg hollandok voltak. '44 nyarától, ahogy a keleti táborok kiürítésre kerültek, Bergen Belsen túlzsúfolódott, a túszok tovább szállítása ellehetetlenedet. Így érkezett el a felszabadításának ideje, amit hosszas tárgyalások előztek meg. Itt nem voltak gázkamrák, így a tömeggyilkosság, népirtás a bevált módszereikkel nem volt lehetséges. A történészek azonban mai napig azon vitáznak, hogy szándékolt volt e a tífusz járvány elterjesztése, indukálása, vagy a britek voltak felkészületlenek ennyi betegellátására.
  A képeken amúgy német lágerőrök, és civilek is láthatók, mivel a szövetségeseknek szokásuk volt velük eltakaríttatni az áldozatokat.

  A holokauszt tagadóknak meg a szokásos kívánságom: Basszátok az anyátok a ravatalán!
 • BitPork 2016. február 7. 00:33

  11
  szánalmas h csak az a magyar aki a múlt fájdalmába bámulva tud nemzeti lenni. Megérdemelné h egy [email protected] múzeumba állítsák , kitömve.
  Az is pitiáner aki nem képes a holokausztot csak < moderálva >zva meg kétségbe vonva kezelni. Salax-xal értek egyet.
 • Matula #10 2016. február 7. 00:43

  12
  @Salax: Köszönöm a leirást és egyet értek veled kalap
 • Matula #2 2016. február 7. 00:50

  13
  @MJoe: Ezeket a képeket meg kell nézni és el kell gondolkodni rajtuk. Aztán mindenki vonja le a tanulságot magában kalap Mikor a szerbeknél melóztam meséltek a magyarok olyan táborról amit a szerbek nyitottak nekik a második világháború után. Egyszerűen kukoricakását adtak nekik só nélkül. Szóval pár hét alatt nők és gyerekek úgy haltak meg, hogy leállt az emésztésük, mert a szervezetük ezt nem birta. Pedig kaptak enni :(
 • weryas #10 2016. február 7. 10:20

  14
  @Salax: és ki holokauszt tagadó? Aki azt tagadja hogy 6MILlIÓ zs1d0-t képtelenség volt elpusztítani? Na akkor Te is megbaszhatod az anyádat! Már csak megengedhetem a személyeskedést miután Te bátran megtetted!

  Forever Palesztina!
 • [ törölt felhasználó ] 2016. február 7. 10:56

  15
  Nekem semmi bajom a metszettf*szú zs*dókkal
 • .kEPi 2016. február 7. 13:40

  16
  Nem kívánok a témába mélyedni, nehogy célkeresztbe kerüljek, de egy kérdést azért felteszek. Mi a helyzet a gulágokkal? Értem én, hogy a történelmet a nyertesek írják, éppen ezért kiváncsi lennék, igaz-e az állítás, miszerint a gulágokban több ember halt meg, mint egyes koncentrációs táborokban. Erről miárt nem beszélnek? Ja igen, mert ha erről van szó, akkor mindjárt az akkori németek ellen vagyunk véleményben. Elgondolkodtató.
 • _V_ 2016. február 7. 14:00

  17
  A szíve mélyén mindneki politikus... wink Na jó, nem mindenki.
 • MJoe #13 2016. február 7. 15:39

  18
  @Matula: A képeket megnéztem és elgondolkodtam.
  Pont ezért irtam azt, amit irtam.
  Húsz, harminc nemzetet érintett a II. VH alsó hangon. De csak egynek jár a végtelen kárpótlás...
  kalap
 • Salax #16 2016. február 8. 01:15

  19
  @.kEPi: Németek ellen? Senki nem szólt a németek ellen. Az emberi butaság, gonoszság, és gyarlóság ellen szól fel - aki felszól. A német nép helyretette ezt a kérdést. Igen tudják, hogy országuk történetében van egy mélységesen fekete időszak. Igen tudják, hogy a vezér szavának bedőlve szembe mentek a világgal, és minden emberi értékkel. Tudják, és mindent megtesznek, hogy ez ne fordulhasson többet elő. Persze ott is van néhány sötét és korlátolt anyaszomorító (motherfucker), pártjuk is van, (miért ne lenne).
  Itthon meg ezeket a [email protected]ágokat kell hallgatnom: Nem is volt, nem úgy volt, nem mi csináltuk, és miért csak őket. Azért bazdmeg, mert te lehetsz a következő!

  "Amikor elvitték a bu.ikat, nem szóltam, nem vagyok bu.i. Amikor elvitték a kommunistákat nem szóltam, nem vagyok kommunista. Amikor vitték a zs1d0kat nem szóltam, nem vagyok zs1d0. Amikor engem vittek, már nem volt aki szóljon!"
 • jk88 #10 2016. február 8. 19:35

  20
  @Salax: A történelmet a győztesek írják. Semmilyen bizonyíték nincs a másik oldalról, hogy tényleg így voltak-e a dolgok, mert a győztesek így akarták.
  Majd ha feltalálják az időutazást, akkor tiszta vizet önthetünk a pohárba, addig meg marad a találgatás. Bár ismerve az "áldozatokat", simán lehet az is, hogy ők akadályoznák az ilyen találmányokat, hisz ha fény derülne az igazságra, akkor nagy valószínűséggel lőttek a több generáción át tartó kárpi fizetésnek...

  Az csak nekem fura, hogyha olyan marha rossz volt ott mindenkinek, akkor hogy lehet olyan sok túlélő? Volt, aki a mostani korát figyelembe véve 4-5 éves volt, és mégis túlélte, az nem fura kicsit?
  A logikus kérdések feltevése és a racionalitás pedig nem szabadna, hogy tagadásnak minősüljön. Gyanúsan nem akarják, hogy valami kiderüljön.

  A megbaszós-ravatalos hasonlatod pont jó kívánság lehet annak is, aki a halott hozzátartozójából nyerészkedik, ami úgy undorító, ahogy van.

  Meg aztán tudod, van az a mondás, hogy "én nem tagadom a holokausztot, hanem kevesellem", de én nem mondtam semmit. :p
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!