Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

43 alkalom, amikor az emberek valami nagyon hátborzongatót láttak, és ezt feltétlenül meg kellett osztaniuk az interneten

"Nem igazán létezik egyetlen, univerzális válasz arra, hogy az emberek miért keresik vagy élvezik a hátborzongató, kísérteties, ijesztő dolgokat; ez nagyban függ a kulturális kontextustól, valamint minden egyes embertől egyénileg" - mondta Lucia Peters a Bored Pandának. Lucia író, szerkesztő, a The Ghost In My Machine című weboldal létrehozója és a "Dangerous Games To Play In The Dark" című könyv szerzője. "A félelem például érdekes dolgokat művel velünk fizikailag és pszichológiailag; a testünket magas készültségi állapotba hozza, gyakran kiváltja a harcolj vagy menekülj választ és felszabadítja az adrenalint és az endorfinokat" - folytatta. "Vannak, akik élvezik ezeket az érzéseket, amelyeket ezek a reakciók kiváltanak, míg mások nem".

Lucia elmagyarázta, hogy kutatások vannak arról, hogy egyesek miért szeretnek félni, mások pedig miért nem. "Például azt találták, hogy azok az emberek, akik magas pontszámot érnek el az izgalomkereséssel kapcsolatos személyiségjegyekben, hajlamosabbak jobban élvezni a félelmet, mint azok, akik nem érnek el ilyen magas pontszámot az ilyen típusú tulajdonságokban" - mondta, és hozzátette, hogy nagyon sok tényező játszik szerepet, például a környezet, a személyes tapasztalatok stb.

Gondolkodtál már azon, hogyan nézhet ki a csernobili reaktor belseje ma? Nem? Nos, akkor burkolózz be egy meleg takaróba, görgess lejjebb, és készülj fel, hogy leugorj a kanapéról. Ne mondd, hogy nem figyelmeztettünk, hogy itt hátborzongató dolgok vannak!

6 hozzászólás

 • BitPork 2022. január 23. 18:14

  1
  #14 Bárki készítette ezt a feliratot a saját tapasztalatából, annak ajánlom a többi "látnivalót". Pl azt a sokezer pár gyerekcipőt, vagy az emberi hajjal tömött párnákat... na az meg tudja markolni az ember minden szervét.
 • jelenszkyalba22 2022. január 23. 18:15

  2

  "Néhány Cordyceps faj képes a rovarok viselkedését befolyásolva megtelepedni azok testén, amíg az el nem pusztul. Ezzel biztosítja saját maga számára az élősködő a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat és a gombaspórák maximális terjesztését." Teljesen felesleges újabbnál újabb horrortörténeteket kitalálni. Mondjuk ezt is felhasználta már M. R. Carey A kiéhezettek című regényében. Ha valaki előbb nézné meg a könyvből készült filmet, azt tanácsolom, ne tegye a saját érdekében.
 • Diplomata #2 2022. január 23. 21:37

  3
  @jelenszkyalba22: Nem sok mindenre emlékszem abból a filmből. A végén a tanár néni kalitkában marad és tovább tanítja a kis rángatózó kölköket. Csípem Gemma Arterton-t, lehet csak ezért maradt meg valami. :)
 • Salax 2022. január 24. 01:10

  4
  Szaprofita, és nem szaprobikus.
  A szaprofita bomló anyagon élő organizmus, a szaprobikus bomló anyaggal szennyezett környezet.
 • jelenszkyalba22 2022. január 24. 14:38

  5
  @BitPork: Igen, csak lefordítottam a feliratot hozzá. Legközelebb körültekintőbb leszek...
 • jelenszkyalba22 #3 2022. január 24. 15:42

  6
  @Diplomata: Ezért írtam hogy előbb érdemes elolvasni a könyvet. Ez nem egy újabb zombitörténet az ezerből! A fertőző Cordiceps gomba finom szálai behatolnak a koponyába és kapcsolatba lépnek az emberi agy külső világot érzékelő receptoraival. Mint a Mátrixban. Csak itt nem tartályban fekszenek a "Duracell elemek", hanem a Gomba céljait szolgálják. Ha több érdekel, akkor olvasd a könyvet! A film nem egy nagy szám, én nem is láttam. Ez egy olyan történet amit ezer helyen el lehet rontani filmváltozatban. Gondolom itt is ez történt.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!