Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az emberek mindig is igyekeztek új égitesteket felfedezni....

A keresés néha furcsa fordulatokat vett. Nézzük sorba őket.

Lilith a fekete hold, vagy a hold ikertestvére. Már 1846-ban Frederic Petit felvetette, hogy a hold furcsa mozgását (elliptikus, librációs) egy másik égitest hatása kell, hogy kifejtse. Még abban az évben talált két megfigyelőt, akik látták is a sötét égitestet. Számításai azonban abszurdak voltak. Elnyújtott ellipszis pályát feltételezett 11 és 3570 km között, amelyből az egyik a légkör!!! Ráadásul hatalmas tömeget adott a tárgynak (ki nem vette volna észre?) Persze Petitet kiröhögték, de a második hold hipotézis népszerű lett. 1898-ban Georg Waltemath állt elő azzal, hogy egy 700 km-es hold kering a föld körül 1millió km-es sugarú körpályán. Bár hihető volt, a csillagászok nem tudták igazolni a felfedezését. 1922-ben W. H. Pickering pedig egy 3 méteres kisbolygóról ábrándozott 320 km-es keringési magassággal. Újabb amatőr csillag és bolygóvadász roham indult de megint semmit sem találtak. Vadabb és vadabb ötletekkel erőltették a második hold létét. A XX. század közepére alább hagyott a dolog, és a feltételezésekre magyarázatot találtak. Minden keringő tárgynak vannak gravitációs holtpontjai, ahol úgynevezett Trójai égitestek keringhetnek. Ezek a tárgy keringési pályája előtt és mögött 60 fokban helyezkednek el. Ezeken a helyeken keringő törmelékeket fedezhették fel a holdvadászok. Azonban még ma is néha felreppen, hogy ezeken a helyeken egy sötét nagy tömegű hold vándorol. ..

De nézzük a komolyabb dolgokat :

Az UMMO bolygó. Erről a bolygóról onnan tudunk, hogy 1950-ben a földre szálltak a lakói, és körülnéztek nálunk. Az UMMO bolygó 14 fényévre van tőlünk, de ők csak 6 hónapig utaztak. A földön 15 évig rejtve éltek, és csak 1965-ben léptek kapcsolatba az emberekkel. Ezalatt teljesen a-klimatizálódtak és kiismerték az embereket. Kicsit fura, de 20 spanyol embert néztek ki kapcsolattartónak. Köztük Enrique Villagrassa mérnököt, akit 1966 November 28-án telefonon felhívtak, UFO dolgokról tárgyaltak, amit később levélben meg is kapott. A többieket is hasonló módszerekkel keresték fel, de amikor páran felfedték magukat visszavonultak. Kizárólag erre fogékony (UFO téma) embereket kerestek. 1967-ben felhívást tettek közzé, hogy Június 1. -én űrhajó fog leszállni. Ez meg is történt, nem kamuztak az Ummoniták és Antonio Pardon még le is fotózta az űrhajót.
Később felvették a kapcsolatot Antonio Riberával, aki 1975-ben elárulta az Ummoniták a Wolf 424 csillag körül keringő UMMO bolygóról származnak, és már magukkal vittek a földről pár embert. Az amiért ide jöttek prózai. Felfedezők és a saját bolygójukhoz hasonlót kerestek. Arra azonban nem számítottak, hogy a földön van már értelmes élet (bár lenne). Ezért vizsgálódni kezdtek és letelepedtek. Emberhez hasonló formájuk van, leginkább északi népekhez hasonlítanak. A bolygójuk pedig 12%-al, a gravitáció 20%-al nagyobb, 30 óra egy nap és 212 nap egy év. Alapvetően barátságosak. Ezenkívül 120 ezer oldalnyi anyag gyűlt róluk össze.
Azonban 30 évnyi vizsgálódás után küldtek egy sértődött üzenetet, hogy a földet tönkretesszük, meg ilyenek, meg olyanok vagyunk bla. ..bla. ..baaa. ..aztán leléptek. Ennek ellenére időnként visszajönnek a földre ránk nézni. Rendes tőlük!

Tiamát és Nibiru. A Nibiruról már sokat lehetett olvasni, sőt úgy is lehet tudni róla, a 10. bolygó. Planet X. Ez mostanában népszerű lett, hisz kiderült, hogy a Plútón túli keringő törpebolygók furcsa mozgását csak is egy nagyobb méretű bolygó okozhatja. Bár látni nem látjuk de a mérések erre utalnak.
A Tiamát szintén egy régi hipotézis. Már ie. 3 évezred környékén feljegyezték az akkori csillagászok a bolygók helyzetét. Na ezzel van a gond. 12 bolygó van rajta, és nem olyan sorrendben ahogy mi azt látjuk.
A hipotézis szerint a külső csillagtérből érkezik egy bolygó hozzánk - Marduk (Nibiru). Ez aztán parádés billiárd partit nyom le. A Plútó eredetileg a Szaturnusz holdja, ezt szépen kirepíti a messzeségbe egy másik holddal a Charonnal. A következő áldozat a Tiamát nevű bolygó, amely a Mars és a Jupiter között kering és nagyjából Föld méretű. Azonban Nibirut is megviseli a csillagászati játék. Darabok szakadnak ki belőle, ahogy az óriás bolygók közelébe ér. (Drágám nem bírja a gravitációt). Több nagyobb leszakadt darab Nibiru körül kering és így ér Tiamáthoz, amellyel összeütköznek a leszakadt részek. Hatalmas apokaliptikus banzáj kezdődik, ami mindkét bolygót megviseli. A vissza vissza térő Nibiru újra és újra szembetalálja magát Tiamáttal, aminek a vége az lett, hogy a Tiamát helyén kialakult az Aszteroida öv, míg Nibiru jelentős tömeget veszítve kirepült a messzi térbe, ahol lassan de biztosan mindig visszatér.

A SERPO. A Serpo egyben egy USA kormánya által végrehajtott titkos csere program a Serpoiakkal. De kicsodák ők? Alapvetően a Roosvelti esettel függ össze. Az ő űrhajójuk zuhant le. Amit bőszen titkolt az amerikai hadsereg. De a háttérben megegyeztek és szépen hazaküldték az életben marad Serponita pilótát. A Serpoiak a Zeta Reticuli bináris csillagrendszerből származnak (kb 40 fényév), és a Földön csak szürkéknek becézzük őket. 1965 és 1978 között több 8 csereprogramot is végrehajtottak mindegyike 7 hónapos volt. Sajnos az emberek gyengéknek bizonyultak az ottani viszonyokhoz. A duális csillagrendszer extrém sugárzásába a visszatérők mind meghaltak. Csak 2 küldetés maradt a SERPO-n, de ők sem élhették túl a sugárzást.
Természetesen az USA kormánya koholmánynak tartja a SERPO programot, de egyszer megkérdezték Reagan elnököt 1981-ben erről, és egy igen érdekes párbeszéd zajlott a SERPO-i csereprogramról. Nem tagadta Reagan az ügyet. A másik érdekesség, hogy abban az évben jött ki Spielberg Harmadik típusú találkozások című filmje, ami többek szerint is a SERPO programról szólt.

16 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!