Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Tanzániában az elmúlt 5 évben a 110 ezres elefánt populációból mára csak 44 ezer egyed maradt fennt kalap

6 hozzászólás

 • kléni 2016. május 2. 02:10

  1
  Gratulálok. Ha megsemmisítik azt a sok agyart, akkor még újakra fognak vadászni, így még kevesebb lesz. grat
 • farrd #1 2016. május 2. 08:00

  2
  @kléni: Ha nem égetnék el akkor csökkenne a kereslet? Maximum az ára menne lejjebb. Ezekkel már nem lehet mit kezdeni, mert a gazdájukon voltak jó helyen. Amit tudnak tenni, hogy kilövik az orrvadászokat, ahogy ők az elefántokat. Beteg világ...
 • laszlov8 #2 2016. május 2. 11:54

  3
  @farrd: Abban igazad van hogy az agyar helye az elefánton van,de ha már elkéstek a vadőrök és csak elkobozni lehet menteni nem?Miért ne adhatnák el hogy a bevételből fejleszteni tudják a védelmet,vagy lenyomják az árat és ne érje meg egy ideig vadászni.A N.A.V. is szokott néha elkobozott dolgokat adományozni rászorulóknak.
 • kléni #2 2016. május 2. 12:28

  4
  @farrd: Nem biztos. Viszont ha elégetik, akkor garantáltan nem fog csökkenni a kereslet, mivel nem tudnak már meglévő műtárgyakat venni. Az pedig nagyon fontos, mert egy értéktelen dolog nem fog az embereknek kelleni, amikor van még n+1 értékes dolog. Ez csak arról szól, hogy elköltsék a pénzüket. De akkor már miért ne költsék olyanra, amiért korábban már leöltek egy elefántot? A megsemmisítéstől nem fognak visszariadni a vásárlók, szóval választhatnak: vagy vesznek régiből, vagy várnak egy újra. Mivel a cél csak az, hogy ne öljenek le új elefántot, tökmindegy melyiket választanák (a megfélemlítésre ez nem fog működni).
 • farrd #3 2016. május 2. 13:26

  5
  @laszlov8: Napjainkban illegális dolog elefánt agyarral kereskedni, így sem ajándékozni sem eladni sem vásárolni nem szabad. Ők sem adhatják el, mert csak betegembereknek kell ilyen akik azt hiszik ettől majd feláll a cerka, meg a haveroknak felvágni, hogy milyen fasza asztalt csináltatott belőle.
 • einstein 2016. május 2. 19:05

  6
  az orvvadász populáció az mennyivel csökkent?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!