Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Magyarország csatlakozott az internetet korlátozó nemzetek közé! wink

1. Észak-Korea - A kormány minden honlapot ellenőriz. A lakosság 4 százaléka fér hozzá az internethez.
2. Burma - A hatóságok szűrik az elektronikus levelezést, és blokkolják az olyan csoportok elérését, amelyek leleplezik az emberi jogok megsértését vagy nem értenek egyet a kormánnyal.
3. Kuba - A világháló csak a kormány által ellenőrzött "belépő pontokon" érhető el. Az online tevékenységet figyelik IP-cím blokkolással, kulcsszavas szűréssel és a böngészési előzmények ellenőrzésével.
4. Szaúd-Arábia - Mintegy 400 ezer oldalt blokkoltak, köztük mindegyiket, amelyen a királyság hitével összeegyeztethetetlen módon vitattak meg politikai, társadalmi vagy vallási kérdéseket.
5. Irán - A bloggereknek regisztráltatniuk kell magukat a művészeti és kulturális minisztériumban. Akik kifejezik ellenkezésüket az országot irányító muzulmán papokkal, azokat zaklatják és bebörtönzik.
6. Kína - Kínának van a legmerevebb cenzorprogramja a világon. A kormányzat szűri a kereséseket, blokkolja a honlapokat vagy törli a rajtuk található "kényes" tartalmakat, átirányítja a keresést Tajvan függetlenségéről vagy a Tienanmen téri mészárlásról a kommunista párt számára kedvező témákra.
7. Szíria - Letartóztatják a bloggereket, akik "veszélyeztetik a nemzeti egységet". Az internetes kávézókban mindenkit felszólítanak a személyazonossága igazolására, felírják a használat idejét, és jelentik a hatóságoknak.
8. Tunézia - Az internetes szolgáltatóknak jelenteniük kell a kormánynak az összes blogger IP címét és személyes adatait. Minden forgalom központi hálózaton megy át. A kormány minden feltett tartalmat szűr, és figyelemmel követi az e-maileket.
9. Vietnam - A kommunista párt megköveteli a Yahoo-tól, a Google-tól és a Microsofttól minden blogger adatainak elárulását, aki az ő platformjukat használja. Blokkolják a kormányt bíráló oldalakat, akárcsak azokat, amelyek a demokráciáért, az emberi jogokét és a vallásszabadságért küzdenek.
10. Türkmenisztán - Az egyetlen internetszolgáltató a kormány. Sok hely elérését akadályozza, és figyeli az összes fiókot a Gmail, a Yahoo és a Hotmail esetében.
10+1 Magyarország - 150 Ft/ Gigabyte sújtja mind a letöltést mind a feltöltést. Az adó maximális mértéke 700 Ft, cégeknek 5000 Ft! grat
(Forrás: Impress Magazin)

30 hozzászólás

 • ArkaChopa 2014. október 22. 07:56

  1
  ....és még voltak akik a képtelenség.hu-ra mondták, hogy korlátozza a szólásszabadságot! rotfl
 • sxxavier 2014. október 22. 08:26

  2
  A tervezet csak a hívásokra fogalmazott meg felső határt...
 • aSaca-Hun 2014. október 22. 08:32

  3
  Hogyis van ez?
 • kisja #3 2014. október 22. 08:52

  4
  @aSaca-Hun: Úgy van ez, hogy nincsenek megszorítások, csak újabb adók. Jövőre a benzin 500fölé megy, stb és a ha a következő is fricsesz kormány lesz, akkor jön ám a cudar világ ránk
 • aSaca-Hun #4 2014. október 22. 08:54

  5
  @kisja: Nekem cudar most is.Csekkháboru-havi szinten.Pedig hitelem nincs,nem is volt nem is lessz.
 • aSaca-Hun 2014. október 22. 09:09

  6
 • aSaca-Hun 2014. október 22. 09:21

  7
  Ha ezt bevezetik itt népvándorlás lessz.Lehet ez a cél?
 • cadmagician 2014. október 22. 09:24

  8
  lófasz lesz ebből gyerekek. GUMICSONT. az internet meg elvan vele. ez akkora hülyeség, hogy nem igaz. nem hülye emberek ülnek azért ott, mégha néha csinálnak is hülyeséget. szal ebből semmi nem lesz. telkomadóra is mennyimindent josoltak, és milett belőle. semmi.
 • cadmagician 2014. október 22. 09:26

  9
  ezentúl fizetős lesz a képtelenség.hu. minden letöltött poszt után 4285 ftot kell fizetni. A tervezett bevételt, ami számítások szerint 10712 ft a vezetés elissza.
 • uramisten #9 2014. október 22. 09:48

  10
  @cadmagician: hát, tényleg nem kellene, pláne, milyen illusztris társaságba kerülnénk ebben a 10-es listában :S
 • SD 2014. október 22. 10:13

  11
  Erre nem megoldás a VPN? Vagy az csak a tartalmat blokkolja?
 • cadmagician #11 2014. október 22. 10:40

  12
  @SD: forgalom van, nem tartalom. igy sajnos nem megoldás. itt nálunk.
 • Animus1724 2014. október 22. 10:52

  13
  Hogyan szoktatok linket berakni?
  Szóval satellite net pl.:
  bcsatellite net
  Vagy hasonló. Persze ez is jó drága...
 • mtking22 2014. október 22. 11:05

  14
  nem a népvándorlás a megoldás ;)
  de ugye ezen az oldalon többet nem mondhatok :P
 • cadmagician #14 2014. október 22. 11:08

  15
  @mtking22: onnek ez a hozzaszolas 0.0034 forintjaba kerult
 • woody #15 2014. október 22. 11:11

  16
  @cadmagician: Az már egy fél pálinkáspohár. Még pár komment és megvan a feles:D
 • Airmen 2014. október 22. 11:40

  17
  Fizesse az, aki kitalálta.Úgyis naponta nőnek 10 és 100 nm-eket a házaik és a vagyonuk is több pénzzel nő, mint amit "hivatalosan" keresnek.Évi 10 milliós kereset mellett 80 milliót megtakarítani...

  Nem nagyon akarok politizálni, de a felsorolt országokban (na jó, talán Kína kivétel) alapvetően jobb élni.Viszont a miénk az egyetlen nyugati ország a listán(ha Kubát nem számítom, mert ők ugye még kommunista eszmére vannak beállva.Viszont a régi autók miatt ez nem biztos hogy rossz.Talán ez az egyetlen pozitívum :) ).Gratulálok a barmoknak, akik az x-et úgy szórják mint a vetőmagot(már aki kapott ehhez földet).

  Engem már amúgy lecenzúráztak a "Párt" fb oldaláról.Szóval felesleges költségbe vertem magam xD Egyelőre még Pártfőtitkár elvtárs gyönyörködik, hozzászólásomban :D

  A legnagyobb az egészben az, hogy ők kalimpáltak a legjobban az internet megadóztatása ellen, aztán tessék.Ettől függetlenül még érdekel, hogy kik azok, akiket kitiltott az USA.Nem terelik el éles szememet :)

  Nem a népvándorlást segítik ezzel, hanem azt, hogy eltereljék az emberek figyelmét más dolgokról.

  Ez a hsz hány forintomba kerül? :)

  Tényleg, nem akarsz olyan statot, hogy a hónapban, ki mennyi pénzt költött a képtelenség.hu böngészésére? :D
 • kisja 2014. október 22. 17:36

  18
  Mer a fiatal demokratákból öreg diktátorok lettek azé
 • pepuccso 2014. október 22. 21:03

  19
  Korlátozva van az internet?
  Valaki fordítva ül a lovon....
 • ArkaChopa #19 2014. október 25. 09:51

  20
  @pepuccso: erre inkább nem írok semmi értelmeset , fityesz lovag! :D
 • pepuccso #20 2014. október 25. 11:29

  21
  @ArkaChopa: Nem is tudnál, azt hiszem, bizonyítja e poszt is :D
 • ArkaChopa #21 2014. október 26. 07:36

  22
  @pepuccso: Valóban nem korlátozás, ha valamiért egyre több pénzt kérnek? Csak példaként az áramért is fizetünk (szerencsére most kevesebbet), de ha emelnék az árát, akkor kevesebben használnák , mert a pénz nem végtelen mennyiségben áll rendelkezésre az átlag embernek. Ha mondjuk 100 szorosára emelnék, akkor csak egy nagyon szűk réteg használná, és a nagy tömeg nem venné igénybe, mert anyagi korlátjuk van (Lásd Észak Korea). A korlátozás abban áll, hogy az anyagi korlátját nem veszik figyelembe az embernek, és mégis emelik az árát. Tehát mindenképp korlátozott lesz a hozzáférés. Egyébként Amerikának kedvenc harci eszköze, hogy gazdasági nyomással-korlátozással (értsd embargo) ellehetetlenít országokat. Nálunk ez csak kis léptékben megy, amúgy ez az internet adó is egyben félrevezetés, és egyben egy Mutyi! Megint lenyúlnak, vagy lenyúltak pénzt, és valahonnan elő kell teremteni. Ha már az EU-nak beígértük a minden faluba internetet. grat
  A válaszodra már nem akarok reflektálni, mert jó pár fityeszes haverom van, és olyan mintha a meszelt falnak magyaráznák valamit. Tiszta hitgyüli! kalap
 • pepuccso #22 2014. október 26. 15:47

  23
  @ArkaChopa: valóban nem, például egyre többet kértek anno a gázért, pedig teli szájjal harsogta anno a főcenzor-asszony: nem lesz gázáremelés.
  Akkor nem rítta tele senki mémekkel a netet, nem aggódott, hogy mi lesz a szabadsággal, pedig a gáz és a fűtés kicsit komolyabb dolog, mint ha fizetsz valamicskét a szórakozásodért. V.ö.: "gáz van" kifejezéssel! :D
  Nem vagyok boldog túlzottan az ötlettől, de nem is veszem olyan komolyan, mert 1. ki tudom fizetni
  2. szerintem nem lesz belőle semmi
  Érdekesen (gyatrán) érvelsz, eszembe jutott pár alak, akik a te véleményedet hangoztatják, mind ilyen és ugyanilyen rosszul csinálják.
  Azt elmondhattad volna, hogy méltánytalannak tartod az adót, mert először is az adózott fizetésedből megrendelted a szolgáltatást és ezen felül adóztatnak.
  erre jött volna a válasz: sört is veszel, mégsem tiltakozol, pedig a lehúzás ott is megvan.
  Azt mondod, beígértük az EU-nak: kik? hol? mikor? talán arra gondoltál, amikor a "minden faluba internet-elérést" kampányt szajkózták? Azt nem ígérték, hogy ingyen lesz... amúgy kb. 10 éve meg is valósították az e-pontokat, EU-s pénzekből.
  Ne reflektálj a válaszomra, ha terhesnek érzed, megértem, ha nehéz :D

  De ha már "kötözni" akarsz, akkor elárulom: azt úgy kell írni és mondani, hogy magyarázNÉK, mert E/1-ben áll az igealak és nem T/3-ban. :)

  Talán jobb is, ha itt mi nem politizálunk, nem ide való.

  Béke veled!

  Említetted a fideszes haverjaidat, sajnálom, hogy neked ilyenek a haverjaid.
 • ArkaChopa #23 2014. október 26. 17:26

  24
  @pepuccso: Még egyszer leírom : KORLÁTOZÁS-nak minősül, ha adót vetnek ki valamire, jelen esetben az internetre. De vegyünk egy példát, ami szintén gyakorlat más országokban, és nálunk is be akarják vezetni. DUGÓ DÍJ Itt olvashatsz róla:
  hu.wikipedia.org/wiki/Dug%C3%B3d%C3%ADj
  Azért találták ki, hogy korlátozzák bizonyos útszakaszok forgalmát, ezért a behajtást megadóztatják! TETSZIK ÉRTENI???? A forgalmat megadóztatják!!!!
  Tehát ebből egyenesen következik, hogy az Internet adó is forgalom korlátozó hatású adó, még ha nem is annak nevezik!
  Másik példa: 2 formája van a forgalom korlátozásának!
  1 - amikor szűkítik (vagy elzárják) mondjuk a vízcsapot (lásd egyes roma telepek) ezt hívják direkt korlátozásnak.
  2 - amikor megemelik (maradjunk a víznél) a víz díját. Ekkor az ember spórolni kezd, mert mint már írtam nincs végtelen számú pénze egy átlagos Magyarnak. Tehát a felhasznált víz mennyisége kevesebb lesz, vagyis önkorlátozás lép fel. Ezt hívják indirekt korlátozásnak!
  Ha ezek után is értetlenkedsz, akkor már érted miért nem akarom tovább folytatni ezt a meddő beszélgetést, mert már épeszű válasz helyett, jöttél a nyelvtannal. És amikor az érvek elfogynak egyetlen mentsvára van az ilyen embernek, hogy mindenképp keres egy helyesírási hibát, hogy bizonyítsa felsőbbrendűségét. Ez olyan mint amikor valaki azt hiszi , ha ordít akkor igaza is van! Befejeztem a témát! kalap
 • pepuccso #24 2014. október 26. 19:50

  25
  @ArkaChopa: Elég sok mindent KORLÁTOZNAK ezek szerint, mert sok mindenért fizeted az ÁFÁ-t.
  Nem értetlenkedem én, csak látom, hogy kötözködni akarsz, tőlem mehet. Gondoltam, kicsit rád pirítok, nem vetted a lapot.
  Szerintem nem érdemes felkapni a vizet, csak mert nem vagyok hajlandó veled együtt siránkozni, amikor olyan dologról beszélsz, ami nem létezik, csak tervben és olyan gépről írsz, nagysebességű internet-kapcsolattal, ami feltételezi, lazán kicsengetheted a majdani, egyáltalán nem biztos adónemet.
  Ha azonban jobban esik panaszkodni, tessék, még kiérsz a tüntetésre is.
  Na, csákesz, ellenzékikém! :D
 • ArkaChopa #25 2014. október 26. 20:06

  26
  @pepuccso: Mondom, hogy értetlenkedsz. Én a posztomról beszélek, és amellett érvelek, hogy az Internet Adó az KORLÁTOZÁS. Te kevered bele a politikát, meg a személyeskedést, hogy "ellenzékikém", hidd el nem szavaztam a baloldali analfabétákra, akik még megegyezni sem tudnak soha. De ha bevezetik akkor az korlátozás lesz, ha meg nem, akkor sokkal súlyosabb dolgokra mutat rá ennek a belengetése! Üdv megtért barátom! :D kalap
 • pepuccso #26 2014. október 26. 20:26

  27
  @ArkaChopa: Én ugyanerről beszélek és azt is mondom: jó sok KORLÁTOZÁST nyelsz le nap mint nap, csak az ellen nem ágálsz. A fityesz-lovag az nem politika és nem személyeskedés? Nem érdekel, hova szavaztál, amúgy sem vallja be egy internet-köztársasági sem :D
  Azt a kalapot hogyan csinálod? Tök jó.
 • ArkaChopa #27 2014. október 26. 20:44

  28
  @pepuccso: "Korlátozva van az internet? Valaki fordítva ül a lovon.... " Hát ebből gondoltam, hogy fityesz lovag vagy. Ki a nyavalya véd meg egy internet adót? Esetleg egy nyögdíjas, aki azt sem tudja mi az? Vagy egy elvakult fityeszes. Egyébként hidd el, hogy be fogják vezetni! wink
  Amúgy tényleg nem azért járunk ide, hogy politizáljunk. A poszt sem arról szól, hanem a korlátozásról. 10 és + 1 ország. Szóval koncentráljunk a vidámságra és a jövő heti posztokra! kalap
 • pepuccso #28 2014. október 26. 20:58

  29
  @ArkaChopa: 3-szori búcsúzásod után is visszajössz :D behalok, tényleg.

  Ha bevezetik, hát bevezetik, szerintem balul fog elsülni, nemsokára meglátjuk, mi lesz ebből a nagy lufiból.

  Kalap, kabát, nagyfröccs!
 • ArkaChopa #29 2014. október 26. 21:24

  30
  @pepuccso: igen, mert kedvellek, és épp most olvastam a "Ne fürggyéééé le!!!" adóról. :D Amúgy kalap, :beer:
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!