Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

27 hozzászólás

 • nickname #2 2015. június 24. 17:51

  3
 • Tengelyikusz #2 2015. június 24. 17:52

  4
  @koppany82: :D inkább
 • einstein 2015. június 24. 18:47

  5
  most sajnálkoznunk kéne?:|
 • kléni #5 2015. június 24. 18:49

  6
  @einstein: Aha, mert az úgy jó. :D
 • kléni 2015. június 24. 18:51

  7
  De azért lássuk be, ezek a képek nem olyan hangulatot keltenek, mint a másik része, ami miatt a vélemény is más lehet (leginkább az első benyomásra). Ez pedig nem csak itt igaz, hanem mindenhol. Mindennek van szebb meg rosszabb oldala, kérdés a média melyiket mutatja.
 • einstein 2015. június 24. 19:09

  8
  ennek mi a szebb oldala elmondod?
 • HUBERTUS 2015. június 24. 19:14

  9
  Azt mondjatok meg, hogy miert nem a hataratkelo helyeket veszik egyenesen celba? Miert tornek zuznak inkabb mint vmi allatok, fittyet hanyva a torvenyekre? Ez igy bulsitt a javabol, kovetelik az egyenloseget meg babamfaszat 10-es
 • kléni #8 2015. június 24. 19:15

  10
  @einstein: Nem kell az egész telepet belátni. :D Elég csak találni pár sírni szerető emberkét, akiket meglehet venni ezekkel a szegény menekültek borzalmas helyzete képekkel.
 • kléni #9 2015. június 24. 19:17

  11
  @HUBERTUS: Mert nincs útlevelük, engedélyük az országban lakásra, stb. Ami miatt a határátkelő helyeken nem fogják őket átengedni. Ezért kerülik ki a védett helyeket, innen az illegális bevándorló név. Ahonnan meg jönnek (többnyire) olyan volt az élet, hogy neki már nincs érdekében betartani a tilalmakat.
 • JohnFly #11 2015. június 24. 20:02

  12
  @kléni: Viszont miért jön át némelyik 12 országon? Egyikben sem volt jó neki útközben megállni? Meg ha emberi jogokat követel, akkor miért szarik annak a parasztnak a jogaira, akinek egész megélhetését teszi tönkre, amikor letarolja a kertjét, meg kifosztja a veteményt a fóliákból kint a zöldhatárban?
 • einstein #12 2015. június 24. 20:19

  13
  @JohnFly: azért nem állnak meg útközben sehol mert európát akarják totál szétbaszni
 • koppany82 #13 2015. június 24. 20:20

  14
  @einstein: szó szerint is...
 • marcika 2015. június 24. 20:41

  15
  kell ez nekünk?aki azt mondja hogy hadd jöjjenek, na annak költözzenek be ilyen szép sárga szemű fekete bőrű rendes emberek a szomszédjába.csőstül ugyebár!
 • kléni #12 2015. június 24. 20:44

  16
  @JohnFly: Többnyire erre azt mondják, hogy ott sincsenek biztonságban, vagy nem akarják őket befogadni ott se. A másik meg, hát nem mindenki egy bárány, az igaz. Azért valamennyire érthető, ha a megélhetéshez való jogot a magántulajdon elé sorolják, elvégre az itteniek nem fognak belepusztulni ha elveszi a kajájukat/munkájukat. Van ám hiba bőven, de van olyan is, aki semmi rosszat nem tesz azzal, hogy menekül.
 • Athesz 2015. június 24. 20:59

  17
  Én azt nem értem csak hogy ha nincs semmilyük mégis miből finanszírozzák ezt a csorda módra vonuljunk át több országon kirándulást?!
 • Airmen #11 2015. június 24. 21:06

  18
  @kléni: Egészen pontosan papírok nélkül is kérhetne menekült státuszt a határátkelőkön, és a határátkelők személyzetének kötelessége ez ügyben megcsinálni a procedúrát.Mivel a menekülttáborok nyitottak, így gyakorlatilag belépnének a határátkelőn és az első napon el is hagyhatnák az országot.Senkinek nem tűnnének fel.

  Szóval jöhetnének legálisan is, viszont a többségük nem akar Magyarországon menekült lenni, mert akkor ugye itt kéne maradniuk.Viszont mivel hülyék mint a segg és elmondják, hogy itt léptek be az EU-ba, ezért mindenképpen visszakerülhetnek, ha a nyugati országok tényleg megteszik, amit meg akarnak tenni.Visszaküldik őket.

  Egyébként már az beszédes, hogy széttépik a papírjaikat.Ezzel ugyanis beazonosíthatatlanok és simán lehetnek terroristák is közöttük(és biztosan vannak is!) és Európában nem tűnne fel senkinek.

  Fejbe kéne lőni őket a határon.Egy idő után már nem jönnének ide.
 • Airmen #16 2015. június 24. 21:08

  19
  @kléni: Ez a legnagyobb hülyeség:"Azért valamennyire érthető, ha a megélhetéshez való jogot a magántulajdon elé sorolják, elvégre az itteniek nem fognak belepusztulni ha elveszi a kajájukat/munkájukat."

  Kérdezzük meg azt, akinek a munkáját tönkreteszik.Kérdezzük meg azt, akit zaklatnak a "menekültek". Kérdezzük meg a határ menti lakosokat is.

  Ha én dolgozom, akkor nem a fizetésem 50%-át szeretném kézhez kapni, hanem a 100%-t, hiszen annyiért dolgoztam meg.Azért, mert 50%-ból is kijönnék, akkor már nem is fontos a másik fele? ....
 • kléni #18 2015. június 24. 21:15

  20
  @Airmen: Oké, nem jártam túlzottan utána. Csak az a fontos, hogy illegálisan bejönniük előnyösebb mint fordítva.
 • kléni #19 2015. június 24. 21:19

  21
  @Airmen: Nem azt mondom, hogy semmit nem befolyásolnak és tök jó amit csinálnak, de egyetlen egy olyan EU-s lakost nem tudsz szerintem mondani, akik a bevándorlók miatt haltak éhen. Sok mindent tönkretesznek, persze, ez igaz. De a menekült eljött a hazájától, kb. semmije nincs, a magyarok munkáját meg el se veheti stb, mindenhol lekezelően bánnak vele. Ha nagyon szar neki a helyzet, és semmi más megoldás nincs (bár szerintem biztos van, azért nem érdeke egyik országnak sem, hogy itt éheztessék őket, hogy aztán rossz színben tűnjenek fel e miatt), akkor, és csak akkor, megérthető, ha más tulajdonát előrébb sorolja.
 • kléni 2015. június 24. 21:34

  22
  Na, csak hogy tisztázzuk: ezeket a képeket nem azért raktam fel hogy védjem őket, csak fotózási szempontból jó képek, átlagos háborús tudósító képek. Személy szerint én azt mondom a bevándorlós kérdésre, hogy a gazda országban oldják meg a helyzetet, hogy ne legyen okuk menekülni, és jobb élet céljából elvándorolni onnan. Ez persze nem könnyű, ráadásul ha be is avatkozik az EU vagy az USA, többnyire az olajért teszik, aztán otthagyják őket a szarban. Az olaszoknak ebben igazuk volt Líbia esetében is, ha pár éve odamentek pattogni, viseljék is ha a szétbaszott helyzet miatt van akiknek el kell onnan jönniük. A bevándorlók nagy része tényleg ellenszenves, de ennek egyik kiváltó oka az országában kialakult helyzet, ami belőle is durvább viselkedést vált ki. Ezért nem is gyűlölöm őket annyira nagyon mélyen, hogy a pokolra kívánjak mindenkit, aki az EU-ba akar vándorolni. Az pedig biztos, hogy vannak közöttük tisztességes emberek is, nem számít ki mit mond, mennyire utálják őket. Nem sok, de van. Őket megéri sajnálni, és segíteni. Sok esetben mi könnyen beszélünk, de aki az életéért fut, az nem fog megijedni a drasztikus cselekvéstől. Csak kéne már találni egy rendes módszert a keleti országokban faszkodókra, aztán nem lesz okuk menekülni, és onnantól kezdve lehet elutasítani kivétel nélkül a gazdasági bevándorlókat is, és megnyugodhat az EU. Csak ugye most, amikor kéne, nem dobnak rájuk pár atombombát...
 • Athesz 2015. június 24. 21:36

  23
  Ezeket alapjáraton se zavarná ha kárt tesz más tulajdonában akkor képzeld már el akkor mennyire szarik rá amikor még az ő élete is kockáztatva van.
 • Athesz #22 2015. június 24. 21:41

  24
  @kléni: "Csak kéne már találni egy rendes módszert a keleti országokban faszkodókra" Nem nem kéne. Ő országa ő szara. Ő vallásuk engedi h tűzzel terjesszék a hitüket ha úgy értelmezik , ilyenkor már jó lenne amerika mindjárt meg az Eu meg mindenki h menjen segíteni mert már akkora a szar h nyakig ér de ha egyébként csinálni akarnak valamit akkor meg pampog mind.
  Most meg már akkora a szar h több ország összefogva alig bír velük ők hátrahagyják a szart amit ők maguk okoztak átmásznak azokhoz akik mentek segíteni , ott lopnak, erőszakolnak, lelaknak minden zabálnak ingyen és még ők a szararcok mert nem fogadják be őket tárt karokkal? Na hagyjuk már azért...
 • kléni #24 2015. június 24. 21:47

  25
  @Athesz: Amíg érint minket a téma, márpedig amíg jönnek ide (mivel jelenlegi nem 100%-os a visszaszorítás) addig igen is nekünk is be kell kapcsolódni.Hogy ez a megoldás abban lesz-e, hogy egyszerűn kitiltunk mindenkit, felvállaljuk az eltartásukat, vagy beavatkozunk a belpolitikájukba, édes mindegy. A gyűlölködés önmagában nem fogja a mi bajunkat megoldani. Ha ki akarjuk őket tiltani, és azt mondjuk hogy ha nem tudják maguk között megoldani, akkor sorry, így jártál, az életed vége, akkor mondjuk azt. De a jelenlegi helyzetben még azt se tudjuk hogy mit akarunk. Az ilyen 4 méteres kerítésnek meg semmi haszna nincs, az nem oldja meg a bajunkat.
 • cancer 2015. június 24. 21:49

  26
  Valószínű, hogy ha mi volnánk az ő helyükben akkor ugyanígy gázolnánk át országokon keresztül. Ezért valamennyire megérthető a helyzetük.

  Viszont senki sem szeretné ha az országát, faluját, és a kertjét ellepnék azok az emberek akik a saját országukat sem tudják rendbe rakni.

  Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültek és van bennem empátia is, de ettől még hazakívánom őket.
 • hiperyc 2015. június 24. 22:30

  27
  ez eddig miért nem volt olyan rohadt fontos dolog?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!