Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A szovjet katonáknak és családjainak helyben volt az óvoda, iskola, posta, bolt, színház/mozi. A valaha több ezer katonának otthont adó laktanya ma szellemváros.

6 hozzászólás

 • kbarnabas70 2013. május 6. 21:44

  1
  Itt is szolgáltam annak idején. Hatalmas bázis volt. Szerettem itt lenni,nyugi volt,senki nem baszogatott minket.
 • stojo 2013. május 6. 21:58

  2
  Nem ertem hogy annak idejen gondozasert,fenttartasert,karbantartasert cserebe miert nem adtak oket oda a raszoruloknak??
 • zajza 2013. május 6. 22:02

  3
  Mert akkoriban nem is nagyon ismerte senki azt a szót, hogy hajléktalan vagy munkanélküli. A rendszerváltástól számított 3-4 év múlva, még szépen lakható, felújítható állapotban lettek volna, de az állam csak azért nem költ rá pénzt, hogy nincstelen, fedél nélküli családok tudjanak hol lakni. Az nem éri meg neki.
 • Airmen 2013. május 6. 23:05

  4
  Basszus a természet hogy visszaszerzi a területeit:)
 • stojo #3 2013. május 7. 00:49

  5
  @zajza:Hat igen abban az idoben valoban nem ismertek ebben igazad van... nem erte meg nekik igen cserebe hagytak hogy mindenki felvegye a tobbmillios hiteleket es aztan most meg tori mindenki a fejet hogy hova tegyek azokat akik alolelarverezik a hazat :S

  Sosem ertettem hogy miert kell valamit tonkre tenni ami mar egyszer megvan...annyi mindenre hasznalhato lett volna...arva gyerekeknek oda adni a lakasokat mondjuk az arvahaz utani kezdesnek...vagy olyanoknak akik nem tehetnek meg hogy lakast vegyenek...nem azt mondom hogy ingyen es bermentve lakjanak benne eletuk vegeig de mondjuk egy 4-5 eves idore ingyen berbe adni nekik es mondjuk csak a rezsit fizettetni veluk...vagy nem is tudom...annyi mindenre lehetett volna hasznalni ezeket...
 • zajza #5 2013. május 7. 12:29

  6
  @stojo: Igen...
  Ha jól emlékszem még tavaly összeszámoltam, (körülbelül) hány embert lehetne elhelyezni az ilyen helyeken, amik itthon vannak.
  Egy közepes méretű várost el lehetne helyezni, illetve lehetett volna.
  30-32000 embert.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!