Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Rövidfilm egy 3 éve zajló, meglehetősen merész és őrült, magyar kísérlet-sorozatról, amiben a lézeresen keltett kvantum-összefonódás jelenségét felhasználva próbálnak információt kinyerni a (mélyűrbeli) hipertérből, jövőre vonatkozó információt. Mivel látszólag nem titkolnak semmit - a vélt, vagy valós működési elvet részletesen jellemzik a videóban - ha valaki ért a kvantum-fizikához, akkor írja meg, hogy ez - legalább elvben - lehetséges-e! Nagyon furcsa... :|:|:|

2 hozzászólás

 • SzikraHuszár 2014. március 5. 19:45

  1
  Hát, szvsz, kvantum fizika az jó, mint a zene, négy lába van asztal de nem szék és mégis kecske.
  Ennél nagyobb furcsaságok is vannak amúgy a témakörben. Csak valahogy nagyban...
  A probléma az, hogy egész kicsiben minden működik. Összekötnek térben is időben két atomot, ami között az információ gyorsabban megy a fénynél (azonnali), fotont is teleportáltak már (neeem, nem lámpával :D).
  Csak van egy nagy szakadék az atomoknál nagyobb világ és a kisebb világ között.
  Plusz itt nehéz mérni. Rámérnek egy csillagra, nincs ott. Persze, hiszen pár ezer fényévre van, hogy lenne ott. Rámérnek arra a helyre, ahol lennie kellene most, nincs ott. Pár ezer év alatt biztos történt vele valami... Szóval ezt nagyban bizonyítani lehet neccesebb, mint maga a gép működési elve.
  De még mindig ott vagyunk, hogy ehhez kellene egy jó lézerfizikus és egy kvantumfizikus. Meg valószínűleg egy zacskó mariska. Sőt, lehet csak az kellene, és értenénk mindent.
 • ArkaChopa 2014. március 5. 20:33

  2
  Már ott elbukik az amit mondanak a videóban: Einstein sose mondta, hogy a fénysebességet meg lehet haladni, és ha meghaladja valami akkor vissza fele terjed az idő. Alapvetően az idő visszafele terjedését megakadályozza a Termodinamika 1. törvénye, illetve az Entrópia törvényét is sérti. kalap
  Egyébként az információ valóban terjedhet végtelen sebességgel a kvantum világban, de az amit itt fejtegetnek az nem állja meg a helyét.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!