Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Fülledt forróság, kisvárosi sivárság, kimondatlan társadalmi problémák, hierarchia harcok. Ez Tűzkő városa, valahol Magyarországon, valamikor mostanában.

Tűzkőre érkezik Bicsérdi Misi, mert földet és rozoga házat örökölt nagyapjától, az öreg Misutól, aki a maga idejében igazi fenegyerek hírében állt. Misi frusztrált, elfojtott, menekülő 30-as, aki banki managerként nem találja helyét az életében, egyre jobban szorítja. Hozzákezd öregapja házának felújításához, melyben igaz célt lát meg önmaga és párja, Eszter számára. Pénz híján mindössze a nagy dumás, rokkantnyugdíjas Lajost, és hallgatag, börtönviselt sógorát, Attilát tudja felbérelni mesteremberként, és maga is részt vesz az építési munkákban, amihez semmit sem ért kezdetben. A természetközeli idillben végre kezdi megtalálni magát, de ez nem tart sokáig. Kiderül, hogy a határban meghúzódó telkeket pitiáner összegekért kebelezi be Tűzkő nagybirtokosa, a helyi mindenható “Döbrögi”, Szojka Pál és fia, hogy egy svéd multi számára adja el a völgyet. Amikor Szojka, Misi örökségére is szemet vet, a fiú felveszi a kesztyűt és a párharc hamarosan eldurvul-ez már háború a kisember és a földesúr közt.

Súlyos harc kezdődik a földért, a családért, az életért, a jövőért, a szerelemért, a belül megszülető férfiért…

A Kojot egy szenvedélyes, karakterközpontú, Fuck off” film, különleges, a westernekre és az akciófilmekre épülő képi hatásokkal.
Alkotói az izgalmas, feszült történetmeséléssel, a látványos jelenetekkel és a különleges hangzásvilággal ragadják ki a nézőt megszokott hétköznapi univerzumából.

A filmről

Eredeti filmcím: Kojot
Műfaj: Dráma, akció, eastern
Játékidő (perc): 127
Eredeti nyelv: magyar
Bemutató ideje: 2017. február 16.
Korhatár: 16
Rendező: Kostyál Márk
Főszereplők: Mészáros András, Dobra Mara, Mátray László, Bocsárszki Attila, Orbán Levente, Kovács Frigyes, Salat Lehel, Szabó Gabi, Kovács Gyula, Vass György
Ország/Év: Hungary 2017

3 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!