Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az idő mindent elpusztít!

Az egész cselekmény egy bosszú körül forog. A bosszú, amelyet a főhős feleségének megerőszakolása és szörnyű megverése vált ki. A tényekkel szembesülő főhős értetlenül áll a helyzet előtt és a váratlanul feltűnő jóakarók csak segítik a pillanatnyi elhatározást a bosszúra. Ez túl egyszerű történet lenne de mégis valahogy más mint amit megszoktunk. A laza hétköznapok embereire ahogy rászakad az indokolatlan és döbbenetes erőszak.
A visszafordíthatatlan című film furcsa időben visszafelé pörgést vetít elénk. Előbb szembesülünk a pusztító bosszúval, és később a kiváltó okkal, valamint a történet kezdetével. Minden visszafelé történik és mégis visszafordíthatatlanok az események. Az embernek összeszorul a gyomra a hihetetlen erőszakos eseménysorokon, és a film végére ez az érzés csak erősödik, ha addig nem is értene egyet a helyzet megoldásával.
Ez a film nem egy laza történet, súlyos, erőszakos és durván belelép az ember érzelmi szférájába. A megjelenése idején sok negatív kritika érte a naturalista és zavaró képi világa miatt, rasszistának és homofób filmnek tartották. A rendezőt még halálosan meg is fenyegették emiatt. Szóval csak az nézze meg, aki felkészült egy erős filmbeli gyomrosra, viszont aki túlteszi magát ezen egy páratlan alkotást lát benne, amit nem lehet egykönnyen elfelejteni.
A film főbb adatai - Visszafordíthatatlan (Irréversible) , Francia krimi, dráma 2002-es film 97 percben.
Főbb szereplők -
Monica Bellucci - Alex
Vincent Cassel - Marcus
Albert Dupontel - Pierre
Jo Prestia - Le Tenia (a féreg)
Írtra és Rendezte - Gaspar Noé
A 2002-es Stockholmi filmfesztiválon elvitte a pálmát, 2003-ban San Diego-ban is ezen kívül sok jelölést kapott még. A rendezőt csak 2010-ben díjazták érte a fentiekben leírtak miatt. Lásd IMDB

7 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!