Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az élet nem áll meg!

A film elején már szembesülünk a tényekkel - a főhős Susie Salmon meghalt, mégpedig megölték. Akkor miről fog szólni a film? Nos sok "szellemes" filmet gyártottak már le (kezdve a Ghost-al), de ebből az aspektusból még nem láthattuk. Több szálon is fut, a meghalt kislány vergődése a másvilágban, a szülők küzdelme a felfoghatatlannal, és a sorozatgyilkos további ténykedéseivel. Az apa kitartóan kutatja ki lehet a tettes de végül nem ő hozza az áttörést. A család majdnem megroppan ez alatt a teher alatt, de végül túllépnek a helyzeten. A sorozatgyilkosról nincs mit írni, mert ő teszi a dolgát, és tervezi a következő áldozatával a randevút. Míg Susie próbál megnyugvást találni a holtak között, próbál segítséget nyújtani a gyilkos elfogásában.
A Komfortos mennyország egy különös módon fogja meg a szellemvilág történetét, egyben szomorú és egyben vigaszt adó a film. Szerencsére itt nincsenek klisékkel dolgozó rémisztgető hang és képi elemek. Itt nem kell tartani attól, hogy néhány galamb felszáll és ránk tör a frász. Nem manipulálják a nézőt, egyszerűen csak elénk tárják az eseményeket. Az ember mégis a székhez ragadva csodálja a történéseket, és a különleges képi élményt, ahogy egyre közelebb jutunk a megoldáshoz.
A film főbb adatai - Komfortos mennyország (The lovely bones) , amerikai dráma, fantázia film 135 percben (2009)
Főbb szereplők -
Saoirse Ronan - Susie Salmon
Mark Wahlberg - Jack Salmon
Stanley Tucci - George Harvey
Rachel Weisz - Abigail Salmon
Rendezte - Peter Jackson
A filmbeli alakításáért Stanley Tucci Oscar díjat nyert, illetve Saoirse Ronan a legjobb fiatal színész díját zsebelte be. Ezenkívül még 7 díjat nyert, és 44 jelölést szerzett a film.
Ui.- A film címe számomra megtévesztő volt, és emiatt sokáig nem is voltam rá kíváncsi. Talán egy frappánsabb magyar címmel jobb lett volna....

4 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!