Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Nehéz lesz a gyerekkorod ha a faterod isteni sugallatra őrült sorozatgyilkossá válik! :|

A történet a végével kezdődik, Fentonnak elege lesz és feladja a sorozatgyilkos vallási fanatikus családját mely szerint feltételezett démonokat pusztítanak, de tulajdonképpen embereket ölnek. El is kezdi mesélni a sorozatgyilkossággal foglalkozó FBI ügynöknek a vidám családi történetét :
Kezdődik azzal, hogy Fenton apja egyik éjszaka azzal ront be a gyerekei hálószobájába, hogy megjelent neki isten, és bizony az egész család innentől fogva démonokat fog irtani. Az öreg Meiks családi vállalkozásának terve kiakasztja a gyereket, igaz az öccse vidám dolognak tartja, mert azt hiszi szuper hősök lesznek. Fenton próbálja elhessegetni apja őrült tervét és ostobaságnak tartja, hogy mindenféle hétköznapi dolgokat Isten által megáldott fegyvernek tekint, azonban radikális változás áll be amikor apja hazatér egy hús vér emberrel, mint az isten által kijelölt áldozattal. Rettegés és kétségbeesés lesz úrrá rajta, kinek szóljon? Az öccsét nem lehet komolyan venni, mert az apja nyomdokain jár és mint jó kis gyerek követi őt. De ő már majdnem felnőtt, és felelősség teljesen cselekednie kell. De hogy szabadul meg az apai szigor, őrület, és felügyelet alól, és egyáltalán ebből a helyzetből?
Az Isten haragja nem szokványos sorozatgyilkos film. Az okok hátborzongatóan valóságosak és rémisztőek, egyben betekintést tehetünk egy sorozatgyilkos családjának az életébe de senki ne irigyelje őket. Nyomasztó a hangulat végig, ahogy kifejlődik a gyilkos indíték az apában, és tudatosan felépíti azt. Talán mi is bízunk abban, hogy nem teszi meg, de akkor miről is szólna a film? Happy End nincs, vagy inkább egyfajta vallásos nézőpontból még is van. A végkifejlet váratlan és hátba szúrja a nézőt, és nem biztos hogy nyugodt szívvel kelünk fel a végén a fotelból. A film mindenképp érdemes a megnézésre, mert a maga műfajában egyedülálló.
A film adatai : Isten haragja (Frailty) 2001 Amerikai film (dráma, thriller)
Főbb szereplők
Meiks apuka - Bill Paxton
Fenton Meiks - Matthew McConaughey
FBI ügynök - Powers Boothe
Gyerek Fenton - Matt O'Éeary
Gyerek Adam - Jeremy Sumpter
Rendezte - Bill Paxton
2003-ban több helyen is elnyerte a legjobb film, és forgatókönyv díját (5 díj), ezenkívül 16 jelölése volt más díjakra, mint a legjobb rendező, író, legjobb gyerekszínész, legnagyobb meglepetés film díjakra. Lásd IMDB
ui.: A film angol címe mentális - vallási - hitbeli gyengeségre utal.

2 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!