Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
20 perc az élet! Lola fuss! :|

A főhőseink egyszerű hétköznapi emberek, nagyon is. A 90-es évek végén Németországban csóróság van, ezért kisebb stiklikkel próbál pénzhez jutni Lola barátja Manni. Pénzszállítónak áll egy nem túl jó hírű gengszterhez. A probléma az, hogy a pénzt ellopják tőle, méghozzá egy hajléktalan (:D). 100.000 Márka nagyon sok pénz, Manni felhívja kétségbeesésében Lolá-t, és azt mondja kirabol egy áruházat a bevétel reményében, mert egyéb esetben kinyírják. Lola megrémül a hülye ötlet miatt, és segíteni akar. Manni 20 percet ad neki, hogy odaérjen. Lola fut , 20 perc az élet! Vajon a főhősnőnk odaér, és mi történik velük azután?
A Lé meg a Lola különleges film, rendkívüli jó vágások, kép összeállítások hanghatások összképe alkotja. Az egyszerűnek tűnő történet meglepő fordulatot vesz, amikor már minden úgy tűnik összeomlik a főhőseink körül. Lola 20 perce mindenről szól, kétségbeesés, pénz, szerelem, kitartás, remény, akarat! A film végig ezen a 20 perc körül forog, és még az idő sem állítja meg a történéseket! Természetesen happy end a vége, és nagyon újszerűként, az ember az utolsó pillanatig izgul, és a befejezésnél nem csak felsóhajt, hanem kimondottan örül ennek a két szerencsétlen flótásnak.
A film adatai : A Lé meg a Lola (Lola Rennt) 1998 - Német film
Főbb szereplők
Lola - Franka Potente
Manni - Moritz Bleibtreu
Apa - Herbert Knaup
Bank Biztonsági őr Herr Schuster - Armin Rohde
Rendezte - Tom Tykwer (Forgatókönyv is)
A Legjobb idegen nyelvű film díja második helyét vitte el 1998-ban, illetve Franka Potente a Bambi díjat (?? :D), Németországban több díjat is bezsebelt, illetve külföldön is (lásd IMDB). BAFTA díjra is jelölték, de az nem jött össze!

5 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!