Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

A minap belefutottunk a "Kisváros" című sorozat egy gyöngyszemébe TV nézés közben, és hát. ..elképedtünk, viszont közben jót nevettünk. Maga a színészek "játéka" - főleg a mellékszereplőké - a Barátok közt első részeit idézi. A sztori fő csapása annyi, hogy egy Romániába szakadt magyar srác és az apja átjönnek a városba szerencsét próbálni, munkát vállalni. Mindenhez is értenek, főleg a papa, mert az tényleg dolgozik, őt ajánlják is egymás között, a montázs elején ő babrál a mérőszekrényben és éri halálos áramütés. (Figyelem, rövid, de velős haláltusa!) A fia inkább csak csajozik, meg motorozik. Közben próbálnak több szálat is futtatni a film készítői, kevés sikerrel, de nem áll össze. Azonban ezt is meg lehet még fejelni! Az egyik ilyen mellékszálon a város egyik színésznője (aki valamilyen értelmezhetetlen okból énekelni próbál) épp egy új számot énekel fel, aminek a témája próbál kapcsolódni a romániai magyarok életéhez. .. Na, de az a szám!!! A végén a srác elhajt az MZ-jével, miután megtalálta apja halálának okozóját. A nyomozók nyugtázzák és kis távolba révedés után futnak intézkedni. Éééssss felcsendül a fülbemászó dallam, a bársonyos énekhang, valamint a fennkölt szöveg. Ahhh. .. . 2:47-től jön a refrén, hajrá!!!

Nem gondoltam, de fenn van a neten az egész rész, 33p tömény magyar életérzés (141.rész, 400A). Ebből kaptok egy 3perces kis esszenciát.

9 hozzászólás

 • Inhouse 2018. december 27. 14:50

  1
  Kimaradt a Man in black tag! :)
 • ko-pi 2018. december 27. 15:50

  2
  Azt azért tegyük hozzá, hogy egy ilyen haláleset a barátok köztben minimum 1 hónap. Kisvárosban, ha a rész elején valamelyik furán néz a párjára, a következő részben már elszegődött pásztornak a útkaparóhoz.
 • igaz_mondo 2018. december 27. 18:12

  3
  Nincs ezzel semmi probléma... ...én filmeket sohasem azért néztem, mert kerestem benne a valóságot... ...hiszen abból úgyis éjjel nappal kapok, és a tököm teli van vele! :-)

  Pl. érdekes lenne egy Texaszi láncfűrészes film ha a valóságtartalmát akarnám kutatni... :-) ...bár néha megvalósítanám én magam... :-)
 • Inhouse #4 2018. december 28. 11:53

  4
  @igaz_mondo: Persze, a film az film, egy szót sem szóltam arról, hogy mennyire valóságos. De alap feltétel egy jó forgatókönyv, jó színészek, jó rendező, jó operatőr, és egy jó filmzene is nagyot segít. Ha ebből egy is hiányzik, már nem igazán lesz nagy élmény nézni. Ennél az "alkotásnál" és hasonszőrű barátainál kár is elemezni a semmit. Az amatőr színjátszó körnél ez simán belefér, de ha már "profik" csinálják profi eszközökkel, akkor az gagyi.
 • igaz_mondo #5 2018. december 28. 18:36

  5
  @Inhouse: Ezt megértem, de nézd a dolgok jobbik oldalát, ha ez a mű tökéletes lenne és profi... ...most nem tudtál volna mit posztolni nevetve... :-) ...én meg csak megmutattam hogy a dolgokat mindig lehet másik nézőpontból is figyelni...

  (mellesleg régen ez a film is tényleg profi volt, ugyanis nem voltak olyan technikai megoldások mint manapság, hogy pl. KisJakab letorrentezik egy videóvágó-szoftvert, amellyel olyan élményeket szerez, hogy egyből elhiszi, hogy felveszik a TV2-höz videóvágónak, de sorolhatnám a rengeteg YouTube-os zsenipalántát is :-) ...akik rendesen osztják az észt... )

  A dolgok jobbik oldala:


  Jajj Istenem milyen amatőrök mááár... :-)
 • Inhouse #6 2018. december 31. 16:34

  6
  @igaz_mondo: Egy jó film nem a videó effektektől, CGI-től lesz jó. Írtam, nekem mi kell hozzá, ezek a feltételek elérhetőek voltak már régebben is, születtek jó filmek, akár az 50-es években is. Ez szar, mert szar, gyenge, gagyi, és nincs köze hozzá, hogy 4:3-ban készült videóra rögzítve a '90-es években.
 • igaz_mondo #7 2019. január 1. 18:05

  7
  @Inhouse: Akkor mindent megbeszéltünk... :-) Ez a film így sikerült, már nem fogják megváltoztatni! Régen is meg újabban is csinálnak jó meg rossz filmeket, kinek ez, kinek az jön be.

  Pl volt egy film, amit sokan nagyon szerettek, díjaztak, én meg legszívesebben lehánytam volna, íme:
  [embed:Gs8uPZeM1lGnqGzJ:embed/videa]
 • igaz_mondo 2019. január 1. 18:06

  8
  Hardcore Henry (2015)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!