Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A standup comedy moguljait megszégyenítő humorral fűszerezve nyitotta meg a nemlétező tárgyak tárlatát Buzás Mihály fiktív-tárgyelemző és rekettyés analizátor. A korántsem hétköznapi kiállítás a magyar verbális kultúra azon szereplőiről szól, melyekről nap, mint nap beszélünk, de még senki nem láthatta őket. Vagy a kedves olvasó tán találkozott már a radai rossebbel? Halvány lila dunsztja sincs? Ha nem, hát itt az ideje!

A kiállított tárgyak valójában három "elborult elme" nevéhez köthetők: a két verbális idiotizmustól sújtott tárlatelkövető, Buzás Mihály és Zugmann Zoltán (utóbbi "a magyar degeneratív dramatika korintoszi oszlopfője" megtisztelő titulust is birtokolja egyben), a harmadik Túri Erzsébet, a Magyar Operettszínház díszlettervezője.
A rendhagyó tárlatnyitó az 55. Függetlenfilm Fesztivál első napján csalta ki a közönségből a "nevetés ezüsttallérait". A kiállítás-felvezető komolysága, szellemessége - ahogy azt később megtapasztalhattuk - párban járt a kiállított tárgyak "nemhétköznapiságával", a másként gondolkodás abszurd, de kacagtató nyelvöltésével.

7 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!