Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Michael Gordon Peterson gyerekként híres akart lenni, végül az lett! wink

Úgy is emlegetik, mint a világ legdrágább foglyát.
A története: Angliában született, és kezdetben normális élete volt, egészen addig amíg családot alapított. Ekkor már voltak piti ügyei, és egy rablás miatt börtönbe csukták. Innentől kezdve valami történt vele. Állandó konfliktus keresésbe kezdett mind az őrökkel, mind a rabtársaival. A kezdeti 7 éves büntetését megduplázták a sorozatos erőszak miatt, majd a kezelhetetlenségét diliházzal jutalmazták. De ott se tudták megfelelően kezelni. Sőt egy alkalommal felgyújtotta a szakintézményt, az őt igazságtalan és embertelen körülmények miatt. A védői elérték, hogy normálisnak tekintsék és szabadon engedték. Mindössze 69 napot sikerült önállóan élnie. Eközben illegális Csupasz öklű bokszolásból élt, és újabb rablásokat hajtott végre. Visszahelyezték a korábbi helyzetébe, de kezelhetetlen maradt, többször ejtett foglyul túszokat, volt amikor őröket, személyzetet, vagy rabtársait. Nem válogatott, és sokszor valami marhaságot kért cserébe, mondjuk egy andalító zenét, vagy egy csésze teát. Több mindenre is vitte a börtönben, írt 11 könyvet, rengeteget rajzolt, 11 Koestler Trust Awards díjazott lett, és nők ezrei keresték vele a kapcsolatot. Így 2001-ben elvett egy muszlim nőt és áttért az iszlám vallásra, később elvált, mert a nő rájött kihez is ment hozzá (???).
2008-ban Salvador Dali tiszteletére Charles Salvador nevet választotta.
Több rekordot is állított. 1 - A legdrágább rab Több millió fontnyi kárt okozott. 2 - 11 kulturális díj. 3 - 122 angol börtönben járt. 4 - Úgy tölti az életfogytig tartó ítéletét (mert annyiszor hosszabbították meg), hogy egy embert sem ölt meg. 5 - Életében készült róla életrajzi film Tom Hardy szereplésével (lásd videó)
Végül is elérte a célját - Híres lett! :D

10 hozzászólás

 • ArkaChopa 2014. november 17. 20:02

  1
  Aki siet, az nézze 6:17-től. Amúgy vicces film! :D
 • woody 2014. november 17. 20:07

  2
  Nem az a Charles Bronson.:D
 • ArkaChopa #2 2014. november 17. 20:09

  3
  @woody: rotfl, de ő így hívta magát, mert kellett neki egy menő név. Azt mondták neki a Bronson elég menő. Így hát felvette! :D
 • HUBERTUS 2014. november 17. 20:45

  4
  Meno az a bajusz, azt hiszem novesztek egyet :D
 • Zacczos Pikropil 2014. november 17. 20:55

  5
  Ennek tuti mindig van cigije még holnapra is:D
 • ededas 2014. november 17. 21:40

  6
  Megnyugtató a tudat, hogy olyan világban élünk, ahol az ilyen és ehhez hasonló emberek lesznek híresek...
  Ott rohadjon meg a sok no-name szarzsák, aki talpra állt a börtön után - örüljenek, hogy a társadalom visszafogadja őket!
 • HUBERTUS #6 2014. november 17. 22:13

  7
  @ededas: En egyetertek veled, viszont ha a kommented egy keplet lenne, annyi minden masra lehetne ramondani, hogy kiurulne a vilag, kezdve a gyilkos-nyomozos-horror filmekkel, amelyeknek tobb mint fele ugy kezdodik, hogy ez egy igaz tortenet. Az ember egy ilyen elcseszett leny, mindig az az erdekes, az a hir erteku ami nyomor, ami a tarsadalom szegyene, ami katasztrofa, amin nem csodalkozni hanem elgondolkodni kene. Eleg ha csak bekapcsolod a hiradot pl...
 • ArkaChopa 2014. november 17. 23:00

  8
  Talán nem érthető a cím, de a leírásból véletlenül kimaradt egy sor. Amikor Michael Gordon Peterson egyszer kiszabadult, akkor bokszolni kezdett. A mentora azt mondta kell neki egy menő név. Először Charlton Heston lett volna, de azt legagyizták, így a Charles Bronson-t ajánlották, az tetszett neki, megtartotta mint művésznév! kalap
 • ededas #7 2014. november 17. 23:11

  9
  @KUKI: Alaphangon igazad van – bár én ennyire laposan nem tudnám látni a problémát. Persze, a bulvár mindig piacképes termék, ez nem kérdés. A kérdés a részletekben bújik meg.
  Megjegyzésem nem egy „O tempora, o mores!” jellegű sóhaj akart lenni, hanem konstatálása annak, hogy társadalmunk alapvető változásokon megy át (ezt Cicero is így gondolta, csak azt már szokták tőle idézni).

  Ez egy angol bűnöző. Anglia az alkotmányosság és jogállamiság legrégebbi és legerősebb bástyája. A halálbüntetés eltörlése óta a börtön lenne a törvények betartásának/betartatásának legerősebb eszköze, elrettentő és átnevelő szerepével. Ez a fickó és körülötte kialakult piacképes felhajtás pedig egy minden irányból sikeres kritikája ennek a gondolatmenetnek.
  Hiszen átnevelni nem tudta, és a benntartásával sem elrettentő példát statuált, sőt példaképet hozott lére. A börtön, mint intézmény vallott kudarcot és éppen Angliában!

  Kb. olyan mint amikor a politikus/üzletember a zavaros körülmények között szerzett vagyona kapcsán azt nyilatkozza, hogy „lehet nem etikus, de törvényes módon jött össze”. Ennek az üzenete az, hogy a törvények jelen formájukban nem alkalmasak a normális társadalomszervezésre – ahogy a börtön sem . Csak mi van helyette…?
 • einstein 2014. november 19. 18:55

  10
  rendkívül intellektuális burája van
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!