Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

16 hozzászólás

 • kisokka 2018. március 22. 12:17

  1
  Ahogy nézem az "interior view" nem véletlen van bevágva. Majd úgyis arra lesz fogva a baleset, hogy a tartalék sofőr a telefonját nyomkodta közben. Ami lényegében nem is hülyeség...Teszt jelleggel futtatott autók és a sofőrt nem aludni, meg telefont nyomkodni küldik az autóba. A tényen azért nem változtat, hogy ezt a "pilóta" se nagyon tudta volna hárítani, de árulkodóan ujjalmutogatós a belső felvétel.
 • einstein 2018. március 22. 12:43

  2
  Baszky, a józan paraszti gondolkodást hogy fogják ezeknek megtanítani? AMikor egy forgalmi szituáció csak úgy oldaható meg hogy kicsit kreatív a sofőr? Vagy amikor csak úgy juthat mindenki előbbre hogy nem feltétlenül alkalmazzuk a kreszt,különben ott állnánk karácsonyig.Pl. amikor előttünk a körforgalomban lepukkant a kamion és csak úgy oldódott meg a helyzet, hogy ellenkező irányba hajtott be mindenki vészvillogóval és gyakorlatilag kétirányúvá változtattuk a körforgalmat.Ez meg ott mesterséges intelligenciáskodna naplementéig...
 • [ törölt felhasználó ] 2018. március 22. 13:52

  3
  Oké hogy nem látszik a bringás de azt hittem ettől fejlettebb szenzorokkal vannak felszerelve az önvezető autók.
 • kisja 2018. március 22. 15:02

  4
  Az autóvezetéshez is kell egyfajta képesség, ami nincs meg minden emberben. Matematikus, meg ügyvéd se lehet akárki, csak akinek fogékony az agya arra. Ezt is túleröltetik, hogy mindenki tudjon volánhoz ülni. Nagyon gyerekcipőben jár még az önvezető jármű fejlesztés, messze volna még az az idő, amikor már élesben is alkalmazhatóak lennének közúton. És hozzá jön még az is, amit einstein írt. Egyébként a gépek is hibáznak, nem csak az emberek, 100%osan azok sem lesznek biztonságosak sose. Ez egy baleset volt, a sofőrt fogják felelősségre vonni úgy gondolom. Pedig a biciklis sem volt hibátlan
 • einstein #4 2018. március 22. 15:19

  5
  @kisja: Vagy csak ha arra gondolok, hogyan fogja egy ilyen megkülönböztetni hogy elengedtem intéssel a másikat (mondhatjuk hogy gyakori eset a közlekedésben) attól hogy csak ráztam az öklöm a köcsög motorosnak?(csak vicc, semmi bajom velük :))
 • Freunddaddy 2018. március 22. 17:04

  6
  Akkor mutatom hogyan képzelem el az önvezető járművek döntés képességét. Amíg ilyet nem tudnak, addig nem is engedélyezném :
 • Freunddaddy 2018. március 22. 17:06

  7
  Hoppá rossz időzítés, a lényeg 34mp-től, a M.I. -nak mindent számításba kellene vennie, nem csak az egyszerű adatokat....
 • Gero 187 2018. március 23. 01:22

  8
  Videót tett közzé ai z arizonai rendőrség arról a halálos gázolásról, amelyet az Uber önvezető tesztautója követett el.

  Vasárnap éjjel egy úttesten átkelő kerékpárost ütött el az autó Phoenix egyik külvárosában, Tempében. A 49 éves nő, Elaine Herzberg a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

  Az automatikus vezérlésre kapcsolt Volvo kormányánál ült egy tartalékvezető, aki azonban másodpercekig lefelé nézett a baleset előtt, így nem tudott reagálni a váratlan helyzetre.

  A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Igazgatóság vizsgálatot rendelt el az ügyben, amely az Uber szerint az első végzetes baleset, amelyet önvezető autó okozott.

  A cég igazgatója, Dara Khosrowshahi jelezte, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal, önvezető autói tesztelését pedig felfüggesztette.

  A tesztek Phoenix mellett Pittsburgh-ben, San Franciscóban és Torontóban zajlottak.
 • yust 2018. március 23. 01:30

  9
  Nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel ment: A fejlesztő cég felelős vezetője megy a dutyiba, onnan még esetleg kirúghatja a programozót "bosszúból". Nálam ez így menne.
 • kisokka #9 2018. március 23. 02:20

  10
  @yust: Nálad ez így menne. Álomvilág.
 • yust #10 2018. március 23. 02:37

  11
  @kisokka: Az...
 • peti.97 #2 2018. március 23. 11:35

  12
  @einstein: Jelenleg (szerintem) már a meglévő önvezető autók jobban vezetnek mint az emberek 90%-a.
  Ha csak önvezető autók lesznek, sokkal effektívebb szabályok alapján fognak közlekedni az autók, főleg ha a kommunikáció is meg lesz oldva közöttük.
 • peti.97 #9 2018. március 23. 11:38

  13
  @yust: Azért ül ott az ürge hogy vigye a felelősséget bármi van. Ezért fizették.
  Ettől függetlenül felülvizsgálást indítanék hogy pontosan mi volt a hiba:
  - nincs infravörös/ ulrtahang / lézer beépítve? miért? - felelős fejlesztőket felelőségre vonni
  - van, de nem működött? Miért? Karbantartókat/programozókat felelőségre vonni.
  stb
 • black235 #12 2018. március 23. 14:16

  14
  @peti.97: Ha egymással kommunikálnak az csak akkor segít, ha minden közlekedésben résztvevő kommunikálna beleértve Manci nénit is a békebeli bringáján.
 • einstein #12 2018. március 23. 14:45

  15
  @peti.97: "Ha csak önvezető autók lesznek". Szerintem ez nem a közeljövőben lesz, ha lesz egyáltalán valaha is.Addig meg ezek is össze-vissza fognak balf_szkodni, gázolgatni ha kienegedik őket az utcára.
  Ezzel párhuzamosan fognak berobbanni új műfajként az internetre az ilyen autók bénázásairól készült felvételek, mémek, kamuvideók meg a többi baromság.
  Na és vajon mihez kezdenek a zemberek a szabadidővel amit nem kell majd vezetéssel tölteniük? Kitalálom, a k_rva telefont fogják nyomogatni egész úton.
 • MJoe #3 2018. március 23. 21:33

  16
  @_voodoo_:
  A szenzorok mocskosul fejlettek! Látnak pl sötétben és vakitó fényben is.
  Lehet, hogy csak a windows fagyott vagy frissitett éppen. :|
  rotfl
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!