Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Nagyon megosztó a videó, én személy szerint betiltatnám az ilyent :s

32 hozzászólás

  • HUBERTUS 2014. november 2. 14:04

    8
    Olyan jelensegre fejtegetitek a valaszt, amit legjobb esetben a tevebol ha ismertek...szerintem a "japok" is szivesen betiltananak benneteket, amikor epp a veres hurkat disznobelbe toltitek es meg ki tudja hany ilyen dolog letezik, amirol sok embernek fingja nincs. Mindenki azt eszik meg, amit a kornyezeteben talal.
  • DogShit #8 2014. november 2. 14:30

    9
    @KUKI: Nem az a baj hogy mit eszik hanem hogy hogyan! Én a vágóhidakat is keményen ellenőriztetném!
  • Mr. Hyde 2014. november 2. 14:34

    10
    ja nálunk is úgy történik a disznóvágás, hogy előbb az élő állat lábait vágják le aztán kivelezik...lehet, hogy sőt biztos, van, ahol nem éppen úgy történnek a dolgok, ahogy annak lennie kéne, de ezeknél a vágott szemű geciknél viszont semmi nem úgy történik...
  • adriai6 #10 2014. november 2. 14:37

    11
    @Mr. Hyde: nálatok, nálunk másképp volta a disznó vágás :D
  • Magister 2014. november 2. 15:15

    12
    Azt hiszem keveritek a szezont a fazonnal. Egy disznó levágása (emlős, gerinces, központi idegrendszer stb) távolról sem hasonlítható össze egy tintahal (puhatestű, lábasfejű, gerinctelen, dúcidegrendszer) ilyen feldolgozásával. Az állat rég kimúlt és csak azért mozog, mert az idegrendszere különböző dúcai még működnek.
    Mindettől függetlenül, hiszek abban, hogy egy állatot - ha már azért adja az életét, hogy megegyék - a lehető leggyorsabb és legkíméletesebb módon kell megölni. (igen, megölni, mert akárhogy is szépítjük csak az történik)
  • Wundermax #3 2014. november 2. 15:15

    13
    @Airmen: Pontosan, ha már megölsz egy állatot, akkor legalább ne élve darabold fel...
  • Mr. Hyde #12 2014. november 2. 15:20

    14
    @Magister: hol látod, te, hogy kimúlt? egyébként meg te kevered, mivel köztudott, nem egy helyen olvastam már, hogy ezek a barmok szeretettel dolgozzák fel élve az állatokat, mert szerintük így finomabbak...
  • Lesbőltámadóruhacsipesz 2014. november 2. 15:40

    15
    elég sokféle állatot esznek a vágott szeműek élve, mert hogy az ereje átszáll az emberbe (majom agy, kígyó szív...stb)
  • Magister #14 2014. november 2. 15:42

    16
    @Mr. Hyde: Alapvetően egy disznó és egy tintahal közötti különbségre próbáltam rávilágítani, mert a tintahal pucolása a disznóvágáshoz lett hasonlítva. És, hogy miért írtam, hogy már kimúlt? Pusztán az élettani ismereteimből indultam ki - persze könnyen lehet, hogy tévedek - abból, hogy ha valaminek levágják a fejét, az ki szokott múlni. De mint írtam is "hiszek abban, hogy egy állatot - ha már azért adja az életét, hogy megegyék - a lehető leggyorsabb és legkíméletesebb módon kell megölni". Osztom, az álláspontod, biztos van ennél kíméletesebb módszer is. :beer:
  • Mr. Hyde #16 2014. november 2. 15:44

    17
    @Magister: de mikor kiveszi a vödörből még teljesen ép, és első mozdulat a lábainak a levágása majd felhasítja, nem hiszem, hogy ne lehetne előbb agyon ütni vagy valami
  • Mr. Hyde #17 2014. november 2. 15:45

    18
    @Mr. Hyde: vagy karjai vagy nem tudom minek nevezik, még mielőtt bele kötne valaki :D
  • Magister #17 2014. november 2. 15:58

    19
    @Mr. Hyde: Az első vágásnál még tényleg ép, de - ha jól emlékszem, minden karjának külön idegdúca van - később már "csak" idegrángás. Mint írtam, osztom a véleményed, de nem vagyok benne biztos, hogy agyon lehet ütni, pont azért mert nincs központi idegrendszere. Egy halat mikor fejbe csapnak, az okozott agysérülés miatt pusztul el. Ugyan ez igaz a tarkón csapott nyúlra is. Egy tintahalnak, ha jól sejtem nincs ilyen "gyenge" pontja...
  • Airmen 2014. november 2. 16:12

    20
    Én maradok azon a véleményemen, hogy ott így csinálják, nálunk meg nem.Oszt jó napot xD
    Ettől még nem változik meg se a kolbász, se a tintahal íze, mert éppen nem tetszik a feldolgozás módja ;)
  • Lesbőltámadóruhacsipesz 2014. november 2. 16:27

    21
    Nagymamám azért egy kicsit átsütötte volna egy kis disznózsírba'
  • weryas #7 2014. november 2. 17:06

    22
    @Gpety: egy picit más, ugyanis a tintahalak a lábasfejűek osztályába tartoznak, ebből következik, hogy sajna végig szenvedi élve, míg a "fejét" szét nem zuzzák. :(
  • Gpety #22 2014. november 2. 17:50

    23
    @weryas: Viszonylag elég hamar leszeletelték a fejét, persze nem egyből arra mentek, nem a humánus kivégzés volt a cél.
  • agrarmacso 2014. november 2. 18:22

    24
    Mint sok minden más,ez is az emberi képmutatás netovábbja...!A polipnak nincs mimikája,és nem tud kiadni,fájdalmas hangokat,ezért még ezt is meglehet tenni vele!Kíváncsi lennék,mi lenne a reakció,ha egy kiskutyával(vagy naggyal)esetleg egy delfinnel,-ami cuki hangokat ad,és mindig nevetésre áll a szája-tennék meg ugyanezt...!
  • hunorok #7 2014. november 2. 19:02

    25
    @Gpety: Szerintem mielőtt ilyen baromságokat írogatsz menj el egy falusi disznóvágásra vagy legalább olvass szakirodalmat.....
  • gülüke 2014. november 2. 19:22

    26
    Kegyetlen kínai kaják nyomában

    Sok történet kering a nyugati világban más kultúrák furcsa és undorító étkezési szokásairól, különösen az ázsiaiak, azon belül is a kínaiak furcsa étkeiről. Az elbeszélések - a viszonylag "enyhe" kutya, bogár és a patkány evéstől a kegyetlen és szadista történetekig, például élő állatok agyának elfogyasztásáig - igencsak változatosak.

    Ezek "hitelessége" persze attól is függ, hogy a hallgató vagy olvasó mennyire hiszékeny, hajlamos-e egyáltalán ezekből bármit is komolyan venni. Az alábbi legendáknak van némi valóságalapja, de sajnos a legszenzációsabb történetekre sincs gyakran bizonyíték, még ha komoly, többszintű kutatást is végeztek már mások ez ügyben.

    Az ilyen mesék középpontjában az a bizarr és barbár sztereotípia áll, hogy egy kínai mindent hajlamos megenni. Ezt inkább azzal módosítanám, hogy a kínaiak szerint “ami különleges vagy ritka annak nagy értéke van”, így ha valaki ilyen dolgokat ehet és ihat az azt jelenti, hogy az illető jómódú és magasrangú ember.

    A történelmi időkben egy sor "kegyetlen" fogást készítettek Kínában, melynek része volt az állatkínzás is. Néhány ezek közül még a modern kínaiakat is megdöbbenti. Természetesen nem minden kínai egyforma és eszik rémségeket, de azt általánosságban elmondhatjuk, hogy a mai napig keveset tudnak az állatvédelemről.

    Mivel a következő tartalom nem való mindenkinek, ezért gyenge gyomrúak és állatszeretők inkább nézzék meg a linkre kattintva a tíz legnépszerűbb kínai ételt vagy itt hagyják abba az olvasást.

    Majom agyvelő

    Itt az asztaltársaság élő majom agyát fogyasztja el. Egy kis asztalt készítenek elő a vendégeknek, melynek közepén egy lyuk van, éppen csak akkora, hogy az asztal alatt kikötözött majom feje búbja kilátszódjon rajta. A szőrt leborotválják a fejtetőről és a koponyát felnyitják. A majom persze félelmében sikoltozik, majd fűszereket és forró olajat spriccelnek az agyára, és kimerik annak darabjait az asztal körül ülők a tányérjára. Azt tartják, hogy kitűnő étel...

    Három sikoly

    A vendégek újszülött egereket és egy adag szószt rendelnek. A bébi egerek előszőr akkor sikítanak, mikor pálcikákkal megfogják őket. Második alkalommal akkor, amikor belemártják őket az erős fűszeres keverékbe. Végül a harmadik sikolyt akkor eresztik ki magukból, amikor a vacsorázó a szájába veszi a kis állatot. Néhány kantoni még ma is eszik egeret, mert azt állítják róla, hogy magas a fehérje tartalma...

    Élő szamár

    Az élő szamár lábait és fejét cölöpökhöz kötözik, majd a vendégek gondosan kiválasztják, hogy az állat melyik részét szeretnék elfogyasztani. Ezután a hentes leforrázza megjelölt területeket és a szőr eltávolítása után kivágja a húst a még élő állatból. Gyors elkészítés után a vendégek csendben elfogyasztják az ételt, miközben a szamár fülsiketítően bömböl. Az eljárás egyébként hasonlít a “ling chi”-hez (lassú vagy ezer vágás), az ősi kínzási módszerhez, amikor az élő áldozatot lassan feldarabolták.

    Sült kacsatalp

    Az élő kacsákat egy tűzzel alulról felhevített vaslapra helyezik, így az állatok ugrálni kezdenek az elviselhetetlen forróság miatt. Ezzel egy időben szomjasak is lesznek és a vendégek szójaolajjal itatják őket, így a talp íze később kellemes lesz, miután megsül és levágják azt. Cixi, a hírhedt özvegy császárné, aki a Qing dinasztia (1644-1912) idejének végén élt, nagyon kedvelte ezt az ételt, különösen a vékony égett bőrt a kacsák talpán.

    Rákok alkoholban

    Ennél az ételnél élő rákokat tesznek erős alkoholba, például baijiu-ba és addig tartják benne az állatokat, míg azokat jól átjárja az ital és a szesz íze. Élve vagy más módon is elkészítve fogyasztják.

    Szélben szárított csirke

    Az élő csirkét a hasánál felvágják, kibelezik és fűszereket pakolnak bele. Ezután a szabad levegőn felakasztják őket, hogy a szél kiszáríthassa az állatot. Miután jól megszáradt, elfogyasztják.
  • Gpety #25 2014. november 2. 19:34

    27
    @hunorok: Ezen jót mosolyogtam: 1. falun élek, 2. "olvassak szakirodalmat". Ehhez? :D
  • Lesbőltámadóruhacsipesz #26 2014. november 2. 20:03

    28
    @gülüke: na...valami ilyesmikre gondoltam. És akkor ez csak egy kultúra...mennyi ilyen és ehhez hasonló van még a világon....pfejj
  • stojo 2014. november 2. 21:48

    29
    amikor anyam levagja a tyuk fejet az meg szaladgalni is tud a kertben...attol az meg nem elo allat...es nem erzem magam rosszul amikor megeszem a levest belole...de nyilvan ti itt azt sem tudjatok hogy mit beszeltek...az ami a tanyerra kerult mar halott...az hogy elottuk oli meg az kicsit sem kulonbozik attol mint mikor disznovagas kozben mar sutik a pecsenyet...
  • hunorok #27 2014. november 2. 22:23

    30
    @Gpety: Akkor ti arra felétek nyilván élve pörzsölitek és belezitek meg nyúzzátok azt a szerencsétlent....barbárok LOL
  • Ferencz4 2014. november 3. 09:18

    31
    A nyulat is élve nyúzzátok meg nem? Akkómeg? :D Különben hogy elment a színe, mikor felvágta :D
  • Lesbőltámadóruhacsipesz #31 2014. november 4. 22:35

    32
    @Ferencz4: vágj bele a laptopba egy kést...annak is elmegy a színe =) :P
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!