Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

11 hozzászólás

 • aSaca-Hun 2018. március 20. 17:40

  1
  ez mák rotfl
 • LongJohnHolmes 2018. március 20. 20:43

  2
  Olvastam, hogy jönnek az önvezető kamionok is. :) Felértékelődnek azok a tanyák, melyikek közelében nem vezet út.
 • Bumburnyák #2 2018. március 21. 07:11

  3
  @LongJohnHolmes: Nem hiszem, azok "elvileg" minden szabályt betartanak. + 1000x jobban figyelnek, mint egy átlag román fuvaros, + nem is alszik el, mint ukrán társaik...

  Szóval hibák lehetnek, de lehet akkor is biztonságosabb lesz, mint a mostaniak. Persze amíg a román olcsóbb lesz, addig nem lesz más...
 • kisokka #3 2018. március 21. 08:09

  4
  @Bumburnyák: Azt hiszem az oldalon is fent van erről egy videó, hogy egy magyar autómagazinos(?) kipróbál egy önvezető verdát, elég lesújtó eredménnyel. De ha az ember egy kicsit jobban bele is gondol, lényegében logikus, hogy jó sokáig miért nem lesznek önvezető autók. Ugyanis az emberi hülyeséget(vagyis a másik autós hülyeségeit) nem tudja figyelembe venni a jelenlegi technika, még mindig biztonságosabb az emberi sofőr ebből a tekintetből. Vagy az összes autónak önvezetőnek kellene lennie(ami kb. kizárt), vagy egy közel 100%-os MI-t kellene létrehozni, ami kezelni tudná ezeket a hülyeségeket(amiről ebben a posztban nem vagyok hajlandó vitatkozni, hogy kizárt -e, vagy sem).
  Szóval hibák lehetnek, de veled ellentétben egy önvezető jármű azt nem fogja figyelembe venni, ha mondjuk egy autó előtte/mögötte kurva veszélyesen közlekedik és később még baj is lehet belőle.
 • Bumburnyák #4 2018. március 21. 08:32

  5
  @kisokka: Nem látom ennyire rosszul a helyzetet. Pl minden fejlődik, tehát ez is fog. Nem kicsit. Nagyon. Ebbe (és az automatizációba) hatalmas pénzeket fektetnek nagyvállalatok, sőt nem kevés állami támogatásokkal. 3-4 évtized múlva a most még elképzelhetetlennek tűnő nem kell dolgozni vízió is közelebb lesz. De nem kanyarodok el a témától. Teszem azt, azok a rendszerek, amik már élesben segítik a vezetők munkáját, sok esetben megelőztek baleseteket, tragédiákat. Pl a sávelhagyás figyelő, az automata vészfékező. Amikor a vezető még nem is észleli a bajt, de az autó már megállt. Enyhén fogalmazva is más a reakcióideje. Persze mondod, hogy a vezető jobban reagál a külső ingerekre, más autósokra, de ott is van némi fáziscsúszás, ami akár 0,5-1 mp is lehet. Azontúl amíg eszmél és megnyomja a fékpedált, félrerántja a kormányt még több. Nem mondom, hogy a mostani önvezető autók már megérettek a tömeges használatra, mert nem így van, de nem adok 10 évet és igencsak máshogy fogjuk látni a helyzetet. Ugye amerikában már most is vannak önvezető Uber taxik, volt is a héten baleset, ami sajnos halálos volt, de ott is vizsgálódnak, mert lehet, hogy eleve elkerülhetetlen lett volna. Szóval én afelé gondolkozom, hogy tényleg legyen 100% önvezető mind és akkor nincs emberi facckodás. Oda pedig egy út vezet, ha eleinte csak 0,001% önvezető, de elindult egy fejlesztési változtatási folyamat.
 • kisokka #5 2018. március 21. 08:52

  6
  @Bumburnyák: Nyilván fejlődni fog ez is, mint minden más, hogy milyen hamar lesz szinte tökéletes, azt meg nem lehet tudni.
  De hogy rohadt unalmas lesz, az biztos.
 • Bumburnyák #6 2018. március 21. 09:05

  7
  @kisokka: Ne is mondd, imádok vezetni. De azért a biztonság mindenek előtt.
 • LongJohnHolmes 2018. március 21. 10:12

  8
  Az autóipar a világ talán legnagyobb húzóereje. Ahogy írtátok is, az emberek nem azért vesznek drága autókat, mert utazni akarnak. Azért veszik, mert vezetni akarnak. Uralni a gépet és az utat. Az önvezető autók el fogják ezt az élményt venni a férfiaktól és a nők egy részétől, ami miatt a luxusautóipar tönkremegy. A luxusautókon van az autógyárak legtöbb haszna. Mivel nem fog számítani, hogy egy önvezető autó milyen erős és gyors, így teljesen mindegy lesz, hogy milyet veszek az emberek. Mivel egyformák lesznek és nem lesz örömük még abban sem, hogy kinézve az ablakon nézegessék, így már nem is lesz értelme autót venni. Az önvezető egyen taxik házhoz jönnek majd és csak akkor veszi igénybe az ember, ha tényleg menni akar valahova. Erre az esetre már ma is van megoldás. Úgy hívják, hogy busz. A autóipar és olajipar leépülésével rengeteg ember munkája feleslegessé fog válni. Persze, ha majd bevezetik az alapjövedelmet, akkor el tudnak vegetálni, talán még önvezető autókat is tudnak rendelni, de ahogy írtátok unalmas esz. Unalmunkban az emberek pedig mindenféle állam vagy társadalomellenes dolgot tesznek. Egy férfi gondolatai egész életében a nők és a kocsik körül forog. Ha ezeket elveszik tőlük, akkor vége lesz a világnak. Meg sem fognak mozdulni semmiért. Nem fognak veszettül dolgozni azért, hogy vegyenek egy önvezető dodzsemet pinkben.
 • Inhouse #4 2018. március 21. 12:43

  9
  @kisokka: Máris meg van a baj: [embed:rest_cannot_access:]
 • Inhouse #9 2018. március 21. 12:43

  10
  @Inhouse: [embed:rest_cannot_access:]
 • Inhouse 2018. március 21. 12:44

  11
  Mi a francért nem veszi be megint a linket az oldal? Cad?
  www.vezess.hu/hirek/2018/03/20/ettol-felt-mindenki-halalos-baleset-onvezeto-autoval/
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!